USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Люди стояли біля банкомата. І туди влучила ракета», – переселенка з Донеччини шукає роботу в Луцьку

18 Травня 2022 07:00
«Ще 5 квітня я була на роботі. Працюю в банку… Земля почала трястися, вікна забряжчали. Було дуже страшно. Ми не знали, що робити, чи закривати відділення. Натовп людей стояв біля банкомата і туди поцілила ракета», – пригадує Оксана Ільінова з міста Селидове Донецької області.

Жінка зізнається, що вирішила тікати на захід країни заради безпеки власної дитини. Проте й досі вона емоційно й різко реагує на всі гучні звуки, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Мені, напевно, потрібно вже пити заспокійливі… Можна зійти з розуму, бо ти не розумієш, що робиться, навіщо вбивати мирних жителів. Ми живемо в Україні, хочемо бути в Україні. Навіщо все це? Ворог бомбить мирних жителів… Фото з сусіднього міста, на якому дитина пригорнулася до вже мертвої матері, облетіло, напевно, весь світ. Це страхіття. Або залізничний вокзал у Краматорську, звідки люди хотіли евакуюватися… Це нелюди. Але хіба в них немає дітей?» – не стримує сліз переселенка.

Читати ще: Переселенка з Краматорська, яка виїхала з сім’єю до Луцька: «Зараз там готують другий Маріуполь»

Оксана Ільінова розказує: хоч війна в Україні розпочалася у 2014 році, вона не виїжджала з рідного міста на Донеччині, оскільки там було спокійно (зрідка чутно було лише обстріли за містом). Нині ж перебувати в Селидовому стало небезпечно.

«Зараз там дуже страшно. Ми виїжджали на власній автівці. Весь час були напоготові, адже прилетіти могло бозна-звідки», – говорить жінка.
Читати ще: Переселенці з Донеччини зробили операцію в Луцьку. Їй потрібні житло та інвалідний візок

Вона пишається тим, що є українкою, і вчиться розмовляти солов’їною. Зазначає: попри те, що Селидове – російськомовне місто, більше не хоче говорити мовою окупантів.

«Ми сподіваємося все-таки повернутися додому… Вірю в ЗСУ, в те, що все буде Україна. Ми не хочемо жодних «ДНР» чи «ЛНР». Я люблю Україну, тому й приїхала шукати прихисток на захід. Дітки не мають бачити війну. В Олежика розпочалися приступи епілепсії, але тут, в Луцьку, він заспокоївся і розповідає, що навіть почав бачити сни… Все буде добре, все буде Україна», – переконана Оксана Ільінова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ігор Показати IP 18 Травня 2022 07:45
Як би цинічно це не звучало, але можливо зараз ви вже зрозумієте, що мова має значення !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus