USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Люди зможуть писати повідомлення силою думки: що презентували вчені

22 Лютого 2023 00:57
Вчені шокували інновацією – відтепер люди зможуть писати повідомлення силою думки. Процес розробки технології спрямований найперше на людей із обмеженими можливостями.

Наразі вже проходять перші випробування, нова технологія була протестована першими пацієнтами у США та Австралії. Детальніше про науковий прорив розповіло видання CNBC.

Розробка кардинально змінить життя людей, хворих на параліч та інші захворювання, що обмежують рухи. За словами вчених, співробітників стартапу Synchron (Нью-Йорк), синхронний перемикач буде імплантуватися через кровоносні судини, і це дозволить за допомогою сили думки керувати курсорами та пристроями для написання повідомлень.

Це стало можливим із системою BCI, що розшифровує сигнали мозку та перетворює їх у команди для зовнішніх технологій.

Synchron вже залучає пацієнтів до ранніх випробувань, які мають на меті показати, що технологія абсолютно безпечна та не несе ніякої шкоди.

Генеральний директор Synchron Том Окслі пояснив, що BCI Synchron буде переноситися через кровоносні судини, які Окслі називає «природними магістралями» в мозок. Тобто крихітні датчики збиратимуть необроблені дані мозку та надсилатимуть їх з тіла на зовнішні пристрої.

За словами Пітера Ю, старшого директора нейронаук, пристрій не вставляється прямо у тканину мозку, тому якість сигналу може бути не ідеальною. Але саме це робить процедуру більш безпечною і доступною, адже контакт зі сторонніми предметами може негативно відобразитися на діяльності мозку.

Пацієнтам із обмеженими можливостями, наприклад, із важким паралічем чи денегеративними захворюваннями, ця інноваційна розробка дозволить відновити здатність спілкуватися із зовнішнім світом, за допомогою текстових повідомлень вони не тільки зможуть комунікувати з рідними та близькими, але й отримають доступ до соцмереж.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олексій Показати IP 22 Лютого 2023 05:34
Neuralink від Ілона Маска теж за його словами буде так само вміти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus