USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Локалізація пожеж на торфовищах обходиться Волині в 200 тисяч гривень

28 Лютого 2019 15:28
Однією з найбільших проблем для Волині є пожежі на торфовищах, що, на жаль, часто виникають на території області. Уже не кажучи про величезні збитки для екології, локалізація таких загорання обходиться недешево – в середньому у понад 200 тисяч гривень.

Про це під час брифінгу повідомив начальник управління ДСНС України у Волинській області Володимир Грушовінчук.

З його слів, під час ліквідації пожеж на торфовищах області лише залучення спецтехніки та паливно-мастильних матеріалів обходиться у суму, більшу, ніж 200 тисячі гривень, не кажучи про людські ресурси та екологічні збитки.

Як пояснив складнощі такого роду локалізації пожеж виконувач обов’язків начальника регіонального офісу водних ресурсів Ростислав Кравчук, для того, аби загасити масштабне загорання на торфовищі, його потрібно повністю залити водою.

«Але протягом чотирьох років на Волині – маловодний період. До прикладу, ось уже в цей період повинні бути повені, а їх немає. Тому часто саме з потрібною для гасіння пожежі кількістю води виникають проблеми», - зазначив Ростислав Кравчук.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло про те, що лише за останній тиждень на Волині трапилося п’ять значних пожеж, що виникли через паління сухостою. Рятувальники попереджають: такі пожежі загрожують не лише знищенням будівель та збитками екології – «завдяки» самовільному спалюванню сухої рослинності гинуть й люди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus