USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

На Волині надзвичайна ситуація – масово горять торфовища

10 Серпня 2015 11:05
В області зараз зафіксовано 7 пожеж на торфовищах. Найскладніша ситуація в Камені-Каширському районі, де є три осередки лиха, а це більше 100 гектарів, з яких понад 50 гектарів – торфовища. У зв’язку із ситуацією, волинянам забороняють іти в ліс.

Про це йшлося під час відеоселекторної наради у голови облдержадміністрації сьогодні, 10-го серпня.

Начальник управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області Володимир Грушовінчук доповідає, що ситуація надзвичайна.

«Щодня виникає більше 10 пожеж. Основні причини - необережне поводження людей, свідоме випалювання стерні. На сьогодні у нас є 7 пожеж в лісі, де горять торфовища. Вже дві ліквідовано. Діюча пожежа в селі Гута Ратнівського району, тут близько 7 гектарів горять, працює 7 пожежників і допомагає місцеве населення. У Любешівському районі горить біля 4 гектарів, у Старовижівському районі біля гектару, в Маневицькому районі до 3 гектарів. Найскладніша ситуація й найбільш загрозлива у Камені-Каширському районі. Тут є три осередки: три гектари, гектар та більше 100 гектарів, з яких більше 50 гектарів - торфовища. Я пропоную оформити це як надзвичайну ситуацію», - розповів Грушовінчук.

Як повідомив виконувач обов'язків начальника обласного управління лісомисливського господарства Сергій Шеремета, що на Волині найвищий клас пожежної небезпеки. «Сьогодні у нас 5 клас пожежної небезпеки, це найвищий клас, коли ситуація стає критичною», - розповів посадовець.

Він додав, що зваживши на такий стан, краянам заборонено відвідувати ліси та перебувати там транспортним засобам. З цього приводу губернатор повідомив, що в області вводять надзвичайний стан на локальних територіях.

Синоптики прогнозують спеку ще два тижні.

Зауважимо, що цього року на Волині виникло 69 лісових пожеж. Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що 6 серпня пожежно-рятувальні підрозділи Управління ДСНС у Волинській області локалізовали 2 осередки загорянь торфовищ в Старовижівському та Ратнівському районах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Юра Показати IP 10 Серпня 2015 21:30
В Гуті Ратнівського р-н горить не 7, а 70 га. В пожежників не вистачає обладнання та пального.
реальність до Юра Показати IP 22 Серпня 2015 11:32
У хлопців немає ні одежі, ні харчів,пального вистачає на годину тепер уже не 70 а 500га. Тримаються ,дякуючи місцевому населенню та волонтерам. А звіти будуть "правильними"!Відмивають пожежу по повній.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus