USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Локдаун в Україні: Криклій розповів, чи зупинять транспорт

1 Грудня 2020 08:43
Під час консультацій щодо введення жорсткішого карантину питання закриття транспорту не піднімається.

Про це в ефірі Сніданку з 1+1 розповів міністр інфраструктури Владислав Криклій, повідомляє ТСН.

«Навіть ті країни, які вводили деякі обмеження щодо функціонування різних галузей транспорт залишається працювати. Це артерія в першу чергу для економіки. Інакше важко ділову активність підтримувати. Я наполягатиму, щоб транспорт залишався робочим», – сказав міністр.

За його словами, не планується обмежувати будь-який транспорт: міські, внутрішньообласні, міжміські перевезення та залізниця будуть працювати. Внутрішні перельоти скасовувати не будуть, що стосується міжнародного авіасполучення, то варто брати до уваги ситуацію в іншій країні.

«Окремі випадки можливі, але вони не розглядалися. Тривають консультації щодо введення більш жорсткого карантину, але фінальних дат немає», – наголосив очільник міністерства інфраструктури.

На запитання, хто матиме права користуватися транспортом, міністр сказав: «Ви пам’ятаєте, як обмежувалося (транспорт – Ред.) на початку, коли критична інфраструктура працювала. Виходити треба із раціонального підходу. Умовно, якщо не треба їхати на роботу, бо карантин, чи до торгового центру,бо він закритий, то і навантаження на транспорт менше. Тому люди пересуватимуться переважно із бізнес-потреб».

Як повідомлялося, міністр культури Олександр Ткаченко пропонує запланувати двотижневий жорсткий карантин під час новорічних і різдвяних свят, а також відмовитись від масових заходів. Водночас уряд має допомогти всім, хто фінансово потерпає в умовах безробіття.

Говорять про посилення обмежень на свята і в Офісі президента. Радник керівника ОП Тимофій Милованов каже, що різдвяні свята – гарна нагода посилити карантинні обмеження в Україні.

Лідер «Слуги народу» Давид Арахамія заявив, що Кабінет міністрів розглядає можливість введення «інтелектуального локдауну». Він буде враховувати ситуацію із захворюваністю на коронавірус у кожному регіоні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Казах Показати IP 1 Грудня 2020 09:39
Це той, хто фуфлову довідку про негативний тест возив на міжнародні зустрічі?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus