USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Локдаун в Україні: що можна і не можна купити в супермаркеті. Інфографіка

11 Січня 2021 12:39
В Україні від 8 січня діє локдаун у зв'язку з поширенням коронавірусу.

Обмеження триватимуть до 24 січня включно, інформує ТСН.

Під час локдауну влада дозволила робота лише тих закладів, які забезпечують життєдіяльність. Про це йдеться у постанові Кабінету міністрів від 9 грудня.

Відтак, супермаркетам дозволено працювати, утім, купити там можна не все.

Як і раніше, вільно у супермаркеті можна придбати:

- продукти харчування;

- товари особистої гігієни;

- побутову хімію;

- засоби зв'язку;

- друковану пресу;

- корм для тварин;

- лікарські засоби;

- вироби медичного призначення;

- насіння;

- засоби для захисту рослин.

Усе ж інше – під забороно. Зокрема, вам за законом не мають права продати одяг і предмети побуту, приміром, губки для миття посуду чи пакети для сміття.

Повний перелік обмежень на час локдауну від 8 до 24 січня дивіться в інфографіці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Анонім Показати IP 11 Січня 2021 13:27
А чому не можна встановити співвідношення до продовольчих-непродовольчих товарів? Хочеш пакети для сміття - купи три булки хліба.
Лучанин до Анонім Показати IP 11 Січня 2021 14:23
Ну це ж не акційні пропозиції, це спроба обмежити скупчення людей, хоча ну дуже вже дивна.
Олег Показати IP 11 Січня 2021 13:50
Скажіть, будьте ласкаві, Степанов, Ляшко та інші провладні "мозги", яким чл... чином "приміром, губки для миття посуду чи пакети для сміття", які знаходились в маркетах з часу їх відкриття, впливають на поширення вірусу? І чи небезпечні вони від "мутованого британського" вірусу? Тому що я всі губки для посуду повикидав і незнаю що робити з губками для мийки машини. Хотілося б побачити повний список "вірусопоширюючих" предметів. Чи не висадять мене з маршрутки, якщо я буду в носках?
Анонім до Олег Показати IP 11 Січня 2021 14:24
"Чи не висадять мене з маршрутки, якщо я буду в носках? " - Я перепрошую, але на вулицю крім шкарпетів, варто ще щось одягнути: зима на вулиці і перед людьми "якось невдобно" :-)
Лучанин до Анонім Показати IP 11 Січня 2021 17:15
Він просто відноситься до секти 73 відсотків
Ольга Показати IP 11 Січня 2021 14:01
Абсурдніших обмежень годі й шукати. А якщо у мене порвались мешти мені босоніж ходити? Не всі можуть дозволити собі мати декілька пар взуття.
Лучанин до Ольга Показати IP 11 Січня 2021 14:26
Може для вас це буде відкриттям, але щоб взуття служило довше, потрібно мати хоча б 2 пари взуття, щоб можна було його змінювати. Тому, маючи одну пару взуття, ви в результаті витрачаєте більше коштів...
Ідея ! до Лучанин Показати IP 11 Січня 2021 15:07
А може наші ,,можновладці,, собі забажають щоб ми ,,смерди,, їм ,,подання,, писали - дуже прошу Вельмишановний Пан такий то милостиво дозволити мені труселя купити, бо старі порвалися....а як би ще й шкарпетки - вік буду дякувати !
123 Показати IP 11 Січня 2021 14:32
Абсурд гонить абсурд ! Понавибирали не.оумків !
Олег Показати IP 11 Січня 2021 14:33
З мештами є вихід -- в "Єпіцентрі" можна купити утеплені калоші. Недорого. Заодне і економія для оплати достави газу. Бо якщо будуть хороші мешти -- то заберуть "брати" вищезгаданих за борги по комуналці.
Пересічний Показати IP 11 Січня 2021 14:37
Біда в тому, що в країні закони приймають ті, кому потрібно приймати таблетки.
Олег Показати IP 11 Січня 2021 14:46
А тут "вдобно чи невдобно" думати не приходиться. За нас вже подумали. Якщо сказали що носків купувати неможна -- значить в них десь вірус сидить. Причому в літніх зчайний вірус а в зимових мутований.
Авжеж Показати IP 11 Січня 2021 15:29
"Зокрема, вам за законом не мають права продати одяг і предмети побуту, приміром, губки для миття посуду чи пакети для сміття." - Що саме цікаве, то пакети для смітя для туалетів називаються "гігієнічні пакети", а отже пакети для сміття саме і підпадають під категорію "товари особистої гігєни". Хтось хоче поспорити? Приміром, сміття можна і відра напряму скидати, а потім викидати в мітник з відра, але ж відро буде брудним і про якусь гігєну говорити буде важко, якщо руки по лікоть в г*вн*. Знову ж таки губками для посуду миють не тільки посуд, деякі люди миються тими губками що побільше. Дуже шкода що серед тих хто пише нові закони лише ті хто не в змозі прочитати існуючі, про відсутність в них логічного мислення я взагалі мовчу.
Фахівець Показати IP 11 Січня 2021 17:14
Ви ж хотіли справедливості?Чому вам мають продавати шкарпетки в продуктовому супермаркеті, коли магазинчик з продажу шкарпеток на базарі мусить закриватись на карантин? Не конкурентно якось.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus