USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Буде трішки проблема»: мітингувальники блокуватимуть «Ягодин». ОНОВЛЕНО

2 Лютого 2018 14:16
У суботу, 3 лютого, мешканці прикордоння на вісім годин перекриють дороги щонайменше до трьох пунктів пропуску на кордоні з Польщею. Йдеться про два пункти пропуску на Львівщині - Шегині та Рава-Руська та один на Волині - Ягодин. Акція триватиме з 10:00 до 18:00. Про це повідомляє ZAXID.NET.

Як повідомили організатори, на акцію протесту вийдуть люди, які досі незадоволені законом про новий порядок перетину кордону. Також вони зазначили, що ходитимуть по пішохідних переходах та щоп’ятнадцять хвилин пропускатимуть до кордону по десять машин. І не приховують, що таким чином хочуть ускладнити людям перетин кордону.

«Буде трошки проблема, щоби люди відчули, що то непорядок, що той закон із часом на них також буде впливати, коли поїдуть щось собі купити на суму понад 50 євро. Чому ми не можемо на 500, до 500 євро, як було, купити товар і поїхати собі спокійно в Україну?» – зазначив один із організаторів акції Володимир Васьків.



На «Ягодині» акцію планують розпочати о 9.00 поблизу автозаправки «ОККО», повідомляє КОРДОН.

Як пояснюють активісти, більшість українців перебуває за межею бідності. Економічна нерівність, низький дохід на душу населення, відсутність оплачуваної роботи для частини працездатного населення, низька оплата праці, існування диспропорцій в заробітній платі, важкі та шкідливі умови праці, високі податки та тарифи на житлово-комунальні послуги, відсутність доступу до певних товарів тощо.

Ці та інші причини змушують простих громадян, в тому числі осіб пенсійного віку, заощаджувати на своїх витратах, їздити в чужі країни на заробітки для того, щоб вижити і прогодувати сім’ї.

«Люди змушені економити на елементарних речах та купувати за кордоном товари (продукти харчування; засоби особистої гігієни; промислові товари; медичні препарати та багато чого іншого) для сімейних та особистих потреб, де співвідношення ціни і якості набагато краще ніж в Україні. Це все відбувається шляхом принесення в жертву свого конституційного права на відпочинок», – нарікають волиняни.

За таких умов виживання, кажуть мігранти, в українців нещодавно ще була можливість виїхати за кордон придбавши товарів на суму 500 євро і 50 кг та ввезти в Україну без оподаткування.

Нагадаємо, що мешканці прикордоння уже блокували дороги до пунктів пропуску, протестуючи проти зміни правил ввезення товарів в Україну, що почали діяти з початку року. Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про акцію протесту поблизу ПП «Ягодин» 10 січня.

Як відомо, Законом України від 7 грудня 2017 року №2245 –VIII прийнято зміни до Податкового кодексу. Згідно них, тепер українцю, який хоче придбати дешевий та якісний товар для сімейний та особистих потреб на суму від 50 до 500 євро без оподаткування, необхідно перебувати за межами країни 24 години.

Зокрема, через таке обмеження громадяни вимушені нести додатковий фізичний, психологічний та фінансово-матеріальний тягар на території чужої країни, що негативно впливає на стан їхнього здоров’я, обмежує дорогоцінний час перебування в родинному колі.

На думку багатьох подорожуючих, ця поправка у вищезгаданому законі порушує їх конституційні права, а саме свободу пересування, змушуючи чекати певної години щоб їх впустили в Україну, і безглуздо марнувати таким чином свій дорогоцінний час.

«Просимо всіх небайдужих долучитися до МИРНОЇ АКЦІЇ ПРОТЕСТУ. Чим більше людей – тим краще! За нас наші інтереси ніхто відстоювати не буде!», – закликають у месенджерах та соцмережах активісти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
75 Показати IP 2 Лютого 2018 13:13
А де "пенсионер" взяв 500 евро? І так щодня?
Валентин Показати IP 2 Лютого 2018 13:24
Реально стали меньші черги на кордоні. Особисто бачив, що тепер їх (МУРАХ, ЧОВНИКІВ) більше стали перевіряти, більш ретельніший став огляд. На "ЯМУ" 10-15 авто а з відти мішки цигарок. А раніше їздили по три рази на добу брали ізмором митницю. А назад черги взагалі нема, кордон пройшов за 25 хв. бо бідолахи не їдуть - не вигідно. Переписати всіх страйкарів і на замітку і РЕТЕЛЬНИЙ ДОГЛЯД. Хто завтра буде їхати по справам чи на відпочинок знову будуть їз за "МУРАХ" страждати. Надіюсь що влада проявить рішучість і припинить свавілля і БЕЗПРЕДЕЛ.
артем Показати IP 2 Лютого 2018 13:28
в нас є поліція чи немає?Розігнати цей шабаш!
Іван Показати IP 2 Лютого 2018 13:34
Лісники, чергайте з самого ранку в лісі, що поряд з тим місцем, де буде проходити ця "акція", бо обіжєні знову будуть спилювати дерева в лісі, перегороджувати лісову дорогу, дерева ж не винні, і так того лісу вже практично немає.
Лучанин Показати IP 2 Лютого 2018 13:35
Всі уроди. І влада, і хитрий шаровик-хохол.
до 75 Показати IP 2 Лютого 2018 14:05
а ничего, что можно поехать к родственникам на 2 дня и закупится продуктами на 500 грн, а теперь нельзя, причем тут 500 евро...
75 до до 75 Показати IP 2 Лютого 2018 14:10
Так кто запрещает, или вы не в курсе вопроса?
вікінг Показати IP 2 Лютого 2018 14:50
Перекрийте собі д?пу, ті хто іде пр справах в Польщу не повинні від вас страждати. Вирішуйте по іншому...
Ржунємагу Показати IP 2 Лютого 2018 14:56
контрабадисти попутали, я й не знав що наші пенсіонери та знедолені люди щодня купують продуктів і товарів на 500 євро , вважав що тільки раз три дні можуть собі дозволити...до чого тут пенсіонерів ліпити, так і напиши, що контрабанда це мій заробіток і заробіток ще тисяч таких як я, і нічого іншого я робити не вмію в читись не хочу, а то чуть не розплакався, як контрабадатисти за пенсіонерів вболівають
Анонім Показати IP 2 Лютого 2018 15:22
задрали ці перекривальщики
Знаючий Показати IP 2 Лютого 2018 15:33
В цей час, на митницю заіде 5 фур набитих контрабандою. Мітинг - обов'язкова вимога польської сторони, з метою не пропустити автомобілі, щоб не було зайвих свідків.
До знаючого. до Знаючий Показати IP 2 Лютого 2018 20:10
Ти дочого поляків ліпиш.Якшо незнаїш нічо *знаючий* то краще непозорся своїми коментами.
Діма Показати IP 2 Лютого 2018 17:41
Махлани блін ,дорогу вони перекрили,не закон їм не подобається ,а те що тепер їх ретельніше пкревіряють і не впускають з контрабасом ;)
Громадян. Показати IP 2 Лютого 2018 19:16
Молодці хто перекриває! І я там буду,задради своїми законами. А кому неподобається ця акція,хай сидить дома ,і далі прогинається під г*******в.
Водій до Громадян. Показати IP 2 Лютого 2018 20:13
Підтримую.
Поліція до Артема Показати IP 2 Лютого 2018 19:59
А ти друже забув як штурмом поліцію брав і через кордон ганьби проводив офіцерів. Нема поліції. Вона з Народом. Самі розбирайтеся і зі своїми недолугими законами і з бляхарями і з бандітським бєспрєдєлом.
Артем до Поліція до Артема Показати IP 2 Лютого 2018 22:48
Яких офіцерів? Офіцери давно вже на пенсіїї.
Правильно Показати IP 2 Лютого 2018 20:07
Де ви бачили такі обмеження, я маю можливість поїхати і купити собі телевізор і пральну машину , так чому я маю ночувати і чекати , закони прийиають тільки щоб народ опускати , хрякі жирні к*зли.
777 до Правильно Показати IP 2 Лютого 2018 20:20
І так 7 днів в тиждень, буду їздити і купляти собі телезор і стіралку.
127 Показати IP 2 Лютого 2018 22:17
Поставити на пішохідних переходах поліцейських регульовальників і проблема буде вирішена.
Олександр Показати IP 3 Лютого 2018 08:45
Дуже правильний закон. Я в захваті. Живу в Польщі 17 років. Через контрабандистів перестав майже їздити до дому - черги по 7-10 годин, я вони, с**и, вскакують. Тепер перетнув кордон за пів години. Це найкращий результат цього закону. А МИТИНГУВАЛЬНИКІВ ПРОПЛАЧЕНИХ організувати поліцією. Якщо поставити регулювальника, то хай собі на здоров`я ходять. Думаю, кому треба, проїдуть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus