USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Ломоносова, Тарасова і Пирогова: в Луцьку перейменували кілька вулиць

30 Серпня 2023 11:38
Кілька вулиць у Луцьку вирішили перейменувати. Це пов’язано з процесом декомунізації та дерусифікації назв вулиць у громаді.

Відповідні рішення депутати прийняли 30 серпня на сесії Луцької міської ради.

Перейменують вулиці, як-от Докучаєва, Баранова, Станіславського, Туполєва, Романюка, Тарасова, Міліційна, Пирогова, Писаревського, Челюскіна, Першотравнева, Янки Купали та Ломоносова.

Читати ще: Пушкіна, Грибоєдова, Станіславського: у Луцьку перейменували низку вулиць

Було вирішено перейменувати вулицю Докучаєва на вулицю Мальовнича, вулицю Баранова – на вулицю Брися Олексія, вулицю Станіславського – на вулицю Ярослава Мудрого та на провулок Гостинний, вулицю Туполєва – на вулицю Мельника Андрія, вулицю Романюка – на вулицю Спокійна, вулицю Тарасова – на Героїв рятувальників, вулицю Міліційна – на вулицю Пекарська, вулицю Пирогова – на вулицю Польна, вулицю Писаревського – на вулицю Олімпійська, вулицю Челюскіна – на вулицю Просвітянська, вулицю Янки Купали – на вулицю Винокурна, вулицю Ломоносова – на вулицю Монопольна і провулок Монопольний.

Також вирішили перейменувати вулицю Першотравнева у селі Жидичин на вулицю Пасічна і на вулицю Скіри Романа.

Більшість вулиць перейменовують без зміни нумерації з 1 жовтня цього року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 30 Серпня 2023 12:57
Ви б краще встановили де початок тієї вулиці Янки Купали-Винокурної, бо фактично вулиця починається з будинку N7, а відрізок території вулиці з N1 по N5 зник - дивним чином перетворився на приватну власність, заліплений «курниками», які до речі побудовані на газопроводі, перегороджений воротами з замками і «господарі» керуються принципом «кого хочу, того пропущу, а кого не хочу то ні»Нема доїзду ні швидкій ні пожежним машинам, не кажучи вже про вільний прохід листоноші, лікарю іншим службам. Міська рада пречудово знає про це неподобство. Цікаво, коли були громадські слухання, на яких було вирішено частину вулиці-громадської власності, передати у приватні володіння?
ЖКГ до Анонім Показати IP 31 Серпня 2023 10:22
Вже напевно всім зрозуміло, що в консерваторії треба щось міняти. Перестановка ліжок в нашому доблесному департаменті ЖКГ не допомагає. Такої незадовільної роботи департаменту ЖКГ давно не пам"ятаю. Так мені сі здає.
Всезнайко Показати IP 30 Серпня 2023 18:03
Ломоносов ще той комуняка. А Романюка, то якого?
Сенатор до Всезнайко Показати IP 31 Серпня 2023 10:16
Э практика називати посаду видатної людини, ім"ям якої називають вулицю. Вулиця "Сенаторки Левчанівської. "Архітектора Метельницького"". В Києві "Авіаконструктора Сікорського". Так всі розуміють - про кого іде мова. Є ще інша практика в Штатах. Всі улиці що ідуть до річки - "Авеню" (1,2,3 і так далі). Вздовж річки - "Стріт". Тут люди застрахувались на 1000 років від перйменувань. Мудрі люди.
До Всезнайко Показати IP 30 Серпня 2023 20:41
Комуніст та кацап - це слова синоніми.
Ще не зовсім свідоми до До Всезнайко Показати IP 30 Серпня 2023 21:29
Укрів також в комуняках вистачало. Не робіть з українців білокурих ангелів
Ще не зовсім свідоми Показати IP 30 Серпня 2023 21:19
Ну все, на початках роботу зробили. Піт з лоба втерли. Нагарували. Всі вулиці перейменували. Тепер пора перейменовувати своїх дітей та жінок. А що робити? Ну треба ж чимось зайнятися. А то скаже громада - "бєздєльніки"
До Ще Показати IP 31 Серпня 2023 07:32
Саме тому в минулому прибрали вулицю Галана. Свідомих комуняк серед українців було не густо, більше вимушених, через кар'єрні міркування, або службові вимоги
Волиняка Показати IP 31 Серпня 2023 14:12
А Пирогов кому не сподобався??? Лікар, науковець, педагог, значна частина життя пов'язана з Україною.... Медінститут теж перейменують?? Садибу - музей закриють, а тіло з мавзолею викинуть??...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus