USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Льотчик-випробувач закупив волинським дітям медикаменти

23 Жовтня 2014 10:28
Український льотчик-випробувач подарував волинським дітлахам, хворим на діабет, необхідні для них медикаменти. Проте у цих дітей залишається безліч проблем, на які влада майже не звертає увагу, - інформує «Слово Волині».

Про це говорили 22 жовтня під час вручення медичних засобів батькам дітей-діабетиків у Волинській обласній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки.

Голова громадської організації «Інсулін» Ірина Аксеновська розповіла, що медичні засоби були закуплені з ініціативи пілота 1-ї категорії Олександра Ліходіда та команди екіпажу. Пілоти закупили необхідні медикаменти в ОАЕ на суму понад 40 тисяч гривень у звичайній аптеці. Завдяки небайдужим льотчикам 30 дітей отримали тест-смужки, глюкометри та ланцети.

Зі слів громадської діячки, льотчик-випробувач живе в місті Ірпінь, що біля Києва. Попри те, що його власний син хворий на цукровий діабет, благодійник вирішив допомогти волинським дітям, після того як побачив по телебаченню сюжет про проблеми місцевих дітей-діабетиків.

Ірина Аксеновська наголосила, що на Волині батькам, чиї діти хворі на цукровий діабет, доводиться витрачати величезні кошти для того, щоб підтримати життя своїх чад.

Так, лишень для того, щоб придбати голки для введення інсуліну, тест-смужки та ланцети для однієї дитини щомісяця потрібно витратити 3 тисячі гривень, 5 тисяч гривень потрібно дітям, які змушені користуватись інсуліновими помпами.

На щастя, інсулін поки держава видає безкоштовно. Проте, через економію батьки часто колють дітей по 5 разів однією і тією ж голкою, яка затуплюється і створює підшкірні інсулінові шишки, які потім також потрібно лікувати. В Україні навіть маленькі діти мають тяжкі ускладнення від цукрового діабету, чого не буває в розвинених країнах.

Завдяки старанням громадських активістів, сім’ям з дітьми, хворими на діабет, вдалось отримати по 10 тисяч гривень, дітям, які користуються помпами, виділили по 18 тисяч гривень, але і цього недостатньо.

«Ми хочемо, щоб діти в 20 років були працездатними, щоб вони створювали сім’ї, не були інвалідами, народжували здорових дітей. Це не обов’язково, що цукровий діабет передається від батьків до дитини», - каже очільниця громадської організації.

З її слів, в ЄС сім’я навіть отримує бонуси за те, що добре слідкує за дитиною і підтримує її здоров’я, ці держави витрачають великі кошти для покращення життя дітей-діабетиків.

На думку жінки, проблема полягає в тому, що наразі немає державної програми підтримки таких сімей, натомість громадська організація має свої напрацювання в цій сфері і хоче, аби влада почула їх.

Ще одна проблема хворих на діабет дітей на Волині – оздоровлення.

Громадська діячка наголошує, що таких дітей беруть лише у санаторій в Миргороді, проте путівку туди отримати можна лише, якщо обоє батьків працюють. Члени організації «Інсулін» обурюються цій умові, адже дуже часто мамам доводиться сидіти вдома з дітьми, аби була можливість підтримувати їхнє здоров’я. Тож за рік оздоровили всього лиш 10 дітей-діабетиків.

До того ж шкільні медсестри часто не знають, що робити з такими дітьми. В одній з луцьких шкіл, коли школярці стало погано, медична працівниця просто махала перед нею ватою з нашатирним спиртом, а потрібно було дати їй води з цукром. Через це дитина мало не впала в кому. Лише після цього випадку медсестрам видали глюкометри.

Жінка наголошує, що проблеми дітей-діабетиків потребують негайного вирішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
грамотії! Показати IP 23 Жовтня 2014 12:56
Пілоти не поділяються на категорії,а професіоналізм пілотів визначається за класом:третій,другий,перший клас і ас,це найвищий клас професіоналізму,але це є побутова назва.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus