USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

З Австралії летять до Луцька за рідкісними покемонами

1 Серпня 2016 16:21
Критики всесвітньо популярної гри PokemonGo, які називають істерією те, що відбувається навколо неї, дуже нагадують автора знаменитої фрази «Не читав, але засуджую» - в переважній більшості критикують гру ті, хто її не бачив навіть в очі.

Виявляється, як розповідають луцькі «мисливці на покемонів», гра не схожа на інші – вона дозволяє не тільки весело провести час, але й завести нових знайомих, провести час з користю для здоров’я і навіть заробити!

Покемони знову захопили світ

Незважаючи на те, що гра Pokemon Go в Україні досі офіційно не анонсована, мільйони наших співвітчизників з головою пірнули у вир ловлі покемонів та змагань між командами.

Компанію, яка випустила додаток, оцінюють у 40 мільярдів доларів. Це в півтора рази більше, ніж увесь бюджет України. Водночас у Google покемонів шукали частіше, ніж порно, яке поступилося лідерством чи не вперше за всю історію існування пошукової машини.

До ловлі покемонів долучилось чимало знаменитостей та навіть можновладців – президент Ізраїлю Реувен Ривлин поділився фотографією того, як одного з покемонів піймав прямо у своєму кабінеті.

Секретом успіху експерти називають зміну уявлень про комп'ютерні ігри: відтепер для них доводиться переміщуватися по всьому місту і взаємодіяти з іншими людьми. Основну частину ігрового процесу на сьогодні становлять пошуки покемонів і спеціальних предметів у реальних локаціях.

«Покемони знову захопили світ», – саме під таким лозунгом рекламують гру яка, схоже, реклами зовсім не потребує, адже задовго до свого офіційного релізу в Україні набрала шаленої популярності. Адже хто б міг подумати, що ера колекціонування «фішок» з покемонами, на які грали ще в школі, знову повернеться. При чому, з такою силою.

Не став виключенням і Луцьк – місцеві ентузіасти організували власну «тусовку». Мисливці на покемонів обмінюються досвідом, змагаються між кланами та переконують – ловити покемонів це не лише весело, але й навіть корисно для здоров’я.

Хто такі покемони і як це працює

У перекладі з англійської покемон – це кишеньковий монстр. Усього їх налічується 721, але у гру включені тільки 174. Кожен з монстрів має унікальні характеристики і власний шлях розвитку. Призначення покемонів – битися один проти одного.

Додаток Pokemon Go використовує технологію доповненої реальності: вигадані герої та віртуальні предмети накладені на реальний світ як додатковий шар. Усе, що вам потрібно, це запустити гру на смартфоні, щоб система GPS визначила ваше місце розташування, а монстри з’явилися десь поблизу: на вулиці, у парку, в якій-небудь будівлі або просто у вашій кімнаті.

Щоб упіймати це створіння, потрібно метнути в нього віртуальний покебол (червоно-білий диск).
А якщо ви дійсно захочете поповнити свою колекцію рідкісними покемонами, то доведеться вийти і прогулятися вулицями міста. Не всі покемони знаходяться близько один до одного, тому не варто виключати варіант тривалої прогулянки.

Крім покемонів, є місця, які називаються покестопами. На них ви можете відшукати бажані покеболи та інші бонуси, необхідні для продовження своєї покемісії. Найчастіше їх роль виконують місцеві визначні пам'ятки культури чи архітектури: парк, фонтан, музей або бібліотека. Коли ви підійдете до покестопу, на екрані з’явиться значок, що символізує його.

Позначку можна розкрутити пальцем, тоді з неї посипляться дорогі для гравця артефакти. Не варто забувати і про тренування.

Основною ціллю гри є збирання покемонів. Також гравці об’єднуються в команди (фракції). Вони бувають червоні, сині та жовті та мають свої характерні особливості. Члени фракцій, своєю чергою, змагаються у захопленні за так званих «гімів» - тренувальних залів. За це гравець отримує внутрішньоігрову валюту, за яку можна придбати додаткові речі та бонуси.

Проте, при необережному поводженні гра може бути небезпечною для здоров’я чи навіть життя. Для прикладу, в Боснії та Герцоговині гравці піддаються небезпеці, заходячи на мінні поля в пошуках покемонів. Також відомі випадки, коли водії грали у Pokemon Go під час керуванням авто, що спричиняло ДТП. Зокрема, один з таких випадків трапився в американському Балтіморі. Не кажучи вже про численні випадки, коли грабіжники відбирали телефони покемон-хантерів в небезпечних районах міста.

У Луцьку грають не лише молодь, але й старші люди

Гра офіційно з’явилась 6 липня 2016 року. Ще з перших днів до неї активно долучились і лучани, які навіть об’єднались у своєрідний клуб по інтересах. В групі VK Pokemon Go Луцьк вони спілкуються, обмінюються важливою інформацією та координують свої дії.

Лучанин Влад розповідає, що попри стереотипи, грають в Pokemon Go не лише діти, але й чимало людей старшого віку. Проте, гра є особливо популярною серед молоді тому, що в дитинстві багато з них були під враженням відомого аніме-мультфільму про покемонів та їх тренерів. Адже серед хлопчаків майже не було таких, хто не колекціонував би фішки та не грав на них із друзями.



Луцькі мисливці на покемонів кажуть, що на Волині грати в Pokemon Go почали через декілька днів з дня офіційного релізу. Не зважаючи на те, що гра офіційно не доступна в Україні, все одно існують способи її скачати. Проте це викликає певні труднощі. Для прикладу, один з гравців розповідає, що одного разу йому вдалось упіймати у Луцьку одного з найрідкісніших покемонів – Снорлекса. Проте, гра зависла, й результат не зберігся. Тому гравці сподіваються, що коли Pokemon Go офіційно анонсують в Україні, таких технічних нюансів поменшає.

Нікіта - наймолодший з мисливців
Нікіта - наймолодший з мисливців


До слова, гра має не лише географічну прив’язку – на появу покемонів впливає час доби і навіть погода. Для прикладу, у Луцьку біля меморіалу «Вічна слава» найчастіше всього трапляється покемон-зірка. А після дощу з’являються не лише денні покемони, але й ті, що водяться лише у водоймах або з'являються вночі.

Доходить і до комічних ситуацій. Зокрема, один з луцьких мисливців розповів, що одного разу він упіймав нічного покемона Гаслі, який з’явився на лиці афроамериканця.

Гра, яка приносить дохід та «поке-туризм»

Поки ми розмовляємо, в центрі міста встановлюють віртуальний магніт – він дозволяє збільшити кількість покемонів, які з’являються у цій точці. Його, до слова, бачать на мапі і інші гравці, тому підходять на Театральний майдан.

Серед них зустрічаємо пару іноземців, які «попалась» на магніт. Виявляється, що це пара туристів з Австралії. Дівчина на ім’я Джесіка розповідає, що прилетіла з другом з Австралії. До Луцька вони завітали для того, аби подивитись Замок Любарта і знаменитий Тунель кохання в Клевані. Джесс каже, що в Україні доступні такі покемони, яких немає на її континенті. Відтак, вирішила не втрачати можливості та «вийшла на полювання» у Луцьку.



Джесіка розповідає, що сама вона зі штату Квінсленд, мешкає в невеликому містечку. Каже, що в її місті також є група ентузіастів, які зустрічаються, спілкуються і грають разом.

Друг Джесс зізнається, що дівчина дуже захоплена грою і віддає їй чимало часу. Мовляв, в Україні вона навіть купила місцеву сім-карту для того, аби мати змогу грати без обмежень.

«Ніяких складнощів з грою не виникає в Україні, попри те, що офіційно вона тут ще не анонсована. Тим більше, мобільний зв’язок в Україні в десятки разів дешевший, тому грати тут дешевше, ніж в Австралії. За 3 долари я купила сім-карту з доступом в інтернет», - каже дівчина.



До слова, люди, які спеціально подорожують для того, аби впіймати того чи іншого кишенькового монстра – далеко не рідкість. Приміром, луцькі мисливці на покемонів познайомились з дівчиною з Мальти, яка для того, аби піймати водного покемона, виходила в море на яхті.



Дарма нарікають ті, хто вважає, що гра – пуста трата часу. Виявляється, на грі можна і заробляти. В інтернеті вже з’являються вакансії «мисливців на покемонів». Ігрові аккаунти прокачують до певного рівня, після чого продають за реальні гроші.

Чому Pokemon Go – це круто

Луцькі покемон-хантери переконують, що гра абсолютно безпечна. Не зважаючи на застереження від «Волиньобленерго» чи інших структур про небезпеку гри, жодних небезпечних ситуацій у луцьких гравців не виникало.

«ЗМІ дуже перебільшують небезпеку гри. Якщо з пари мільйонів гравців 1 чи 2 попадуть в неприємну ситуацію через власну дурість, то це не причина говорити щось погане про гру.

Я бачив людей з інших міст, які приїжджали на вихідні в Луцьк і з допомогою гри Pokemon Go прокладали маршрут по історичних пам’ятках.

І мене взагалі радують тенденції до здорового способу життя - смарт годинники, гра Pokemon Go тощо. Люди все менше і менше сидять вдома з комп’ютерами, здоровий спосіб життя стає все популярнішим», - каже один з гравців.

Ба більше – гра може бути корисною для здоров’я. Зокрема, завдяки схожій грі від того ж розробника мешканець Канади схуд більш ніж на 20 кілограмів, оскільки під час гри потрібно постійно рухатись.

«Я часто сиділа дома, але як почала грати в гру, то вже шостий день я практично живу на вулиці. Я постійно рухаюсь, завела чимало нових знайомих», - розповідає лучанка Юля, яка теж ловить покемонів.



Зі слів луцьких покемон-хантерів, для того, аби почати грати, потрібен лише смартфон, доступ до інтернету та бажання. Не зважаючи на те, що гра може здатись дещо складною для людини, яка мало розуміється на її тонкощах, нічого надзвичайного в ній немає. Ну а тих, хто вже грає в Pokemon Go, запрошують долучатись до луцької спільноти мисливців Pokemon Go Луцьк.

Іван САВИЧ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 26
Толік Показати IP 1 Серпня 2016 16:37
нема слів
Анонім до Толік Показати IP 1 Серпня 2016 17:16
тобто бухати пивко або водяру - це "норм, мужик, кльово!" а грати в гру - "ооооцееее ж тиии хвоооорииииий"
Лучанин до Анонім Показати IP 2 Серпня 2016 08:08
Іди скажи, що ти пісятки хоч, а не слово водяру вживаєш.
Лучанин Показати IP 1 Серпня 2016 16:43
Зупиніть планету, я зійду...
Дядя петя до Лучанин Показати IP 1 Серпня 2016 18:08
Дати мило і шнурок?
Козел Показати IP 1 Серпня 2016 16:47
деградація
Санітар Показати IP 1 Серпня 2016 16:56
Хворі люди... Хай заодно завітають в нашу психлікарню в Липинах, там є чудовий спеціаліст по покемонах....
ПОКЕМОН Показати IP 1 Серпня 2016 16:59
в міскраді повно ПОКЕМОНІВ..
Анонім Показати IP 1 Серпня 2016 17:26
Дебілізм.Цікаво хто з президентів чи королів перебуває на полюванні покемонів?
////// до Анонім Показати IP 1 Серпня 2016 18:12
таке враження шо порошенко постійно їх ловить .....нічого не помічає.
А Показати IP 1 Серпня 2016 17:28
А ще як травки курнути, то кругом одні покемони, ще й розмовляють українською.
Анекдот Показати IP 1 Серпня 2016 19:01
Поколение, которое заряжало банки с водой перед телевизором, не имеет права осуждать молодежь, которая ловит покемонов!
Анектод 2 до Анекдот Показати IP 2 Серпня 2016 22:16
Мама,это познакомся ,это мой новый парень!Он вейпер,праноед и профессиональный ловец покемонов! Доченька! А ни как нельзя вернуть цыгана,который у тебя был до него! )))))))))
лучанин Показати IP 1 Серпня 2016 19:07
не бачу нічого поганого в тому щоб з кавою вийти погуляти та паралельно половини покемонів
Просто до лучанин Показати IP 2 Серпня 2016 08:10
Може книжку якусь половити? Чи новини в ВК і так повчають?
Олег Показати IP 2 Серпня 2016 00:24
Побухати, курнуть травкі іполовити пакемончека нова тема. Хай краще пакемоніа ловлять ніж людей.
Опоп Показати IP 2 Серпня 2016 01:51
Для багатьох представників старших поколінь нові тренди медійних розваг видаються не зрозумілими. Зрештою, як і самі медійні розваги. Але це проблема представників старших поколінь.
Ирина Показати IP 2 Серпня 2016 02:57
Хорошая игрушка. Пусть больше народу приезжает, этот туризм деньги в город несет. Ведь сами покемончики реальную пищу не едят, сувенирки не покупают.
27 років Показати IP 2 Серпня 2016 13:40
Ну це тупість, для кожного своє, краще порно дивитись
Василь Показати IP 2 Серпня 2016 14:25
"Компанію, яка випустила додаток, оцінюють у 40 мільярдів доларів. Це в півтора рази більше, ніж увесь бюджет України. " Бюджет України ВВП (ПКС) 341 мільярд, номінальний - 81 мільярд. Покемони вкрали мозок у автора допису...
Анонім до Василь Показати IP 5 Серпня 2016 12:37
Бюджет Укр. (2016) - 595 млрд.грн., що дійсно менше зазначених автором 40 млрд.$. ВВП Укр. (2015) - 90,6 млрд.$. Тобто це абсолютно два різних показника. Можливо саме у вас покемони щось поцупили ?
Сергій Показати IP 2 Серпня 2016 20:05
Все нормально, якшо не занадто. але малих дітей краще вчити чомусь іншому, давати інфу про природу, якісь цікаві РЕАЛЬНІ явища, а не віртуальний світ. Мале віртуалку і так встигне побачити; в Японії інтернет-залежність вже визнали залежністю, на кшталт ігрової.
Саша Показати IP 2 Серпня 2016 23:38
Яка мура, цікавішої теми вже немає? Про що ви пишете?
Віта & Co Показати IP 3 Серпня 2016 11:58
Читала в новинах про покемонів - і складалося враження, що це щось дурне. Коли спробувала пограти з друзями - це дійсно дуже весело й цікаво. Насправді - чудова іграшка, дякую розробникам! А погане про гру пишуть тільки ті, хто не знає і не пробував - як вірно підмітив автор статті, із розряду "не читал, но осуждаю"
dimon_petr Показати IP 4 Серпня 2016 01:35
Ігри - це завжди класно !!!! Але вже більше 100 років придумали "PokemonGo", його назва СПОРТИВНЕ ОРІЄНТУВАННЯ. Тільки це набагато цікавіше і доступніше: наявні карти з різноманітною місцевістю, контрольні пункти (покемони :))..), активний спосіб пересування, кількість заходів по всьому світу необмежена, дуже багато друзів для спілкування, взаємозв'язок з природою, і левели можна заробляти у вигляді спортивних розрядів і звань, а також бонуси - медалі, дипломи, призи. Так що не потрібно виходити за межі реальності і по менше часу "занурюватись" у віртуальність. Займайтесь СПОРТИВНИМ ОРІЄНТУВАННЯМ !!!!!!!!!!!
так-так Показати IP 9 Серпня 2016 15:57
Книжки треба розумні читати,світових класиків,а не тільки в ігри грати,так і отупіти зовсім можна.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus