USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лучан, які не сортують сміття, пропонують штрафувати

29 Лютого 2020 23:04
Штрафами від 500 гривень або громадськими роботами пропонують карати лучан, які не сортують відходи.

Таку пропозицію висунув Дмитро Боровський. Його петицію можна підписати за посиланням.

«Пропонуємо встановити смітники для сортування відходів та запровадити адміністративну відповідальність (штрафи від 500 гривень або громадські роботи) за не сортування сміття та забруднення навколишнього середовища», – зазначив автор петиції.

За його словами, запровадження таких рішень хоча б несуттєво, але наблизить містян до збереження навколишнього середовища та допоможе зробити Луцьк чистішим.

Дмитро Боровський теж вказав, що в разі порушення сортувальних вимог громадяни могли б повідомляти поліцію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Анонім Показати IP 29 Лютого 2020 23:17
Дмитро Боровський, а як бути з тим, що усе сміття (крім пластику) збирає одна машина. Не з того треба починати!!!!
Альберт Показати IP 29 Лютого 2020 23:35
Народ, про яке сортування сміття йде мова? Усі ці ящики забирає ОДНА машина в ОДИН бункер.
лучанка Показати IP 1 Березня 2020 00:12
Пропоную автору піти далі- подати свою кандидатуру і стати головним перевіряльником сміттєвих баків. Думаю, йому в такій важливій посаді не відмовлять, так би мовити, не лише словом, а й ділом. І бажано у нас, на пр.Волі. А то вже одні й ті ж самі бомжі набридли, а так буде хоч якесь різномаїття. Хай заступає хоч завтра ,навіть без результатів петиції ,ми з задоволенням дозволимо йому покорпатися у нашому смітті.
Лучанин Показати IP 1 Березня 2020 00:36
Хто такий Боровський? Це смішно, коли ми сортуємо, а сміттєвоз приїжджає і загружає в один кузов всі відходи
Вік Показати IP 1 Березня 2020 08:33
Толку з того сортування, коли приїжає мусорка і вивалює все в одну купу!
Анонім Показати IP 1 Березня 2020 10:13
Чогось пригадалася Дана Новарчук, яка пропонувала ввести податок на собак.
Отакої Показати IP 1 Березня 2020 11:29
Я маю сортувати їм сміття,а вони зароблятимуть на цьому кошти.За сортування потрібно платити,бо це виконана робота.
Хамло Показати IP 1 Березня 2020 11:38
А нічого що послуга сортування сміття вже є в тарифі на його вивезення? Для початку - різні контейнери для різного сміття, а не сухе/вологе/пет-пляшка, далі - різні машини для різних контейнерів, можлиіо навіть від різних перероблювальних підприємств, далі - прибрати з тарифа послугу сортування, яка фактично не надається, ну і вишенька на тортик - по 1 муніципалу на кожен майданчик для збору ТПВ, для контролю виконання. І штраф не 500 грн, а залежно від достатку порушника.
лучанка до Хамло Показати IP 1 Березня 2020 13:08
Просто цікаво, а чому штраф повинен залежати від достатку порушника? Я вас правильно зрозуміла, що ті хто має менший дохід, у того мозок менший, і робота по сортуванню сміття для них непосильна? А в цілому, з вами згодна, хіба що ще потрібно навчити людей правильно сортувати сміття. До нас муніципалів не треба, ми зекономимо міський бюджет і візьмемо на свій смітник "генератора ідей" Д.Боровського.
Народна прокуратура Показати IP 1 Березня 2020 14:21
Вкрай життєво важлива пропозиція! Але для забезпечння її реалізації необхідно розширити штат муніципальної дружини, ввівши підоозділ "сміттєвої поліції", передбачивши ов його складі спецпідрозділ оперативно-раптової дії для силового затримання правопорушників. Муніципалам дуже сподобалось штрафувати містян за неправильне праркування. Пробачивши, що це дуже прибуткова спарва, вирішили розширити сферу накладеня штрафів.
Олександр Показати IP 1 Березня 2020 14:29
Не знаю, хто такий Дмитро Боровський, але коли чобітяр рекомендує з чого робити покриття тротуарів аби менше зношувалась підошва взуття, то такі і будуть тротуари. Кожен має право на власну думку, але перед тим, як її оприлюднювати бажано вивчати проблему, аби з тебе не насміхались. Якось так.
Упс Показати IP 1 Березня 2020 18:21
Пройшов всю вул. Л.Українки, лише в одному магазині прийняли використанні батарейки. Поруч фірмовий магазин приголомшив -батарейки збирали а зараз ні - міська рада заборонила. Про денні лампи, монітори, кінескопи, термометри та інші ртутомістні прилади - практично відсутні місця збору. Якщо заворушити тему про радіонукліди та різні речі, матеріали які "світяться" від радіації то виходить ... повна с...ка огірків. Для початку хоча б пофарбуйте існуючі контейнери та чисто і вчасно прибирайте розкидане смітя.
лучанка до Упс Показати IP 1 Березня 2020 20:54
Батарейки збирають у ЦУМі в Ватсонс.
Упс Показати IP 2 Березня 2020 00:11
Система по утилізації небезпечних відходів в тому числі і використаних батарейок в місті працює не задовільно. Якщо точніше - відсутня, поодинокі пункти по збору хаотичні за змістом і тримаються на ентузіазмі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus