USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

У Луцьку позбудуться старих сміттєвозів і відкриють нові центри сортування відходів

13 Лютого 2023 13:59
У Луцьку планують відкрити ще два центри сортування відходів. Також у місті до кінця року хочуть повністю оновити парк сміттєвозів.

Про це йшлося 13 лютого під час наради в Луцького міського голови.

Мер Ігор Поліщук відзначив позитив від роботи майданчиків сортування відходів «Чистий Луцьк», куди містяни можуть привезти навіть великогабаритне сміття. Там також проводять екскурсії для учнів, дошкільнят, під час яких їм пояснюють важливість правильного сортування сміття.

«Але одного центру управління відходами недостатньо», – наголосив міський голова.

Він доручив керівнику «Луцькспецкомунтрансу» Володимиру Марценюку продумати, де можна відкрити чергові центри для сортування відходів, хоча би два.

«Можливо, на території ЖЕКів чи інших комунальних підприємств. Пропрацюйте це питання для того, щоб рух із сортування сміття, поводження з твердими побутовими відходами набирав обертів», – сказав Ігор Поліщук.

Як додав, цього року в місті планують завершити процес оновлення сміттєвозів, розпочатий торік.

«МАНи, МАЗи та КАМАЗи, строк експлуатації яких давно завершився, мають бути виведені з обігу. Нам потрібні нормальні, якісні сміттєвози. Як приїжджає КАМАЗ, то він димить, коптить. Поки приїхав, вивантажив сміття з контейнерів, вилився весь фільтрат... До кінця цього року ми ставимо собі за мету повністю оновити сміттєвози», – наголосив Ігор Поліщук.

Читати ще: Проєкт «Чистий Луцьк»: школярів на екскурсіях вчать сортувати сміття

Нагадаємо, в Луцьку на вулиці Трункіна, 7 облаштували перший центр управління відходами для фізичних осіб, де можна відсортувати 14 фракцій сміття. За два місяці роботи центру управління відходами в Луцьку понад дві сотні людей відвідали пункт та привезли відходи на сортування. У Луцьку планують зробити схожі центри управління відходами ще на двох локаціях: у мікрорайоні ЛПЗ та 40-го.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Сарк Показати IP 13 Лютого 2023 14:23
За чий рахунок цей банкет ?
То чого Показати IP 13 Лютого 2023 16:10
така мізерна абонплата за вивіз сміття?! дайош більше, хочемо Нью Васюки!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus