USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Лучан кличуть вшанувати Степана Бандеру

1 Січня 2016 09:42
Сьогодні, 1 січня, — 107-ма річниця від дня народження керівника проводу Організації Українських Націоналістів Степана Бандери керівника проводу Організації Українських Націоналістів Степана Бандери.

З цієї нагоди у Луцьку сьогодні відбудуться заходи із вшанування пам'яті Степана Бандери. Про це повідомили у відділі інформаційної роботи луцько міської ради.

Так, 1 січня о 13:00 відбудеться покладання квітів до пам’ятного знаку Степану Бандері по проспекту Соборності, 18.

Також протягом січня у бібліотечних установах міста відбудуться тематичні виставки та перегляд літератури.

Запрошуємо лучан вшанувати пам’ять Степана Бандери.

Хто такий Бандера і хто такі міфічні "бандерівці"? Чому пам'ять про нього намагалися стерти в цілого народу? На ці питання, може відповісти він сам. Вірніше, деякі цитати з його статей, написаних в еміграції.

...Український народ матиме змогу свобідно жити й розвиватися тільки тоді, коли визволиться з гніту й визиску російсько-большевицького імперіялізму, коли позбудеться всякого поневолення і стане сам господарем на своїй землі, в Самостійній Соборній Українській Державі...

...Самостійну державу може здобути собі український народ тільки власною боротьбою і трудом. Сприятливий розвиток міжнародньої ситуації може значною мірою причинитися до нового розгорнення й успіху нашої визвольної боротьби, але він може відограти тільки допоміжну, хоч дуже корисну ролю. Без власних змагань українського народу найсприятливіші ситуації не дають нам ніколи державної незалежности, хіба тільки зміну одного поневолення на інше...

...Як визволення, так і оборона самостійности України може в основі спиратися тільки на власні українські сили, на власну боротьбу і постійну готовість до самооборони...

...Росія, із своїм глибоко вкоріненим, а в сучасну добу найбільш розпаленим загарбницьким імперіялізмом у кожній ситуації, у кожному стані, всіми силами, з усією запеклістю буде кидатися на Україну, щоб утримати її в складі своєї імперії чи наново поневолити...

...Основною метою і найголовнішим принципом всієї української політики є і мусить бути відбудова української держави, шляхом усунення большевицького поневолення і розчленування російської імперії на самостійні національні держави...

Минуло більше 50-ти років з його смерті, а ситуація, по суті не змінилась. Так само ми боремось за свою незалежність, так само зусиллями російської пропаганди створюються міфи щодо "розп'ятих бандерівцями хлопчиків".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Українець Показати IP 1 Січня 2016 10:51
Хай живе Степан Бандера! Щоб Україна була такою, якою її хотів бачити провідник ОУН. Слава Україні!
лучанин Показати IP 1 Січня 2016 10:54
УЗУРПАТОР! Кого вшановувати? І,взагалі,що він особисто зробив для України?Всю війну просидів в таборі в м.Заксенхаузен,а після звільнення американцями невідомо як потрапив до Львова,почув,що за ним полюють КГБісти дременув до Мюнхена,де прожив.поки його не грохнув Бодя Сташинський.Оце вся його боротьба за незалежність України.Хто хоче взнати більше,наберіть в Інтернеті статті Тараса Бульби-Боровця,там детально описано,хто такий Бандера і його "вояки".
капкан Показати IP 1 Січня 2016 18:20
СТЕПАН БАНДЕРА - НАЦІОНАЛЬНИЙ ГЕРОЙ, ЛЮДИНА ЛЕГЕНДА. А ТЕ ЩО ПИШУТЬ СУЧАСНІ ДОСЛІДНИКИ В МЕРЕЖІ, ЯКІ СПОТВОРЮЮТЬ ПОДІЇ, ЛИШЕ ЦЬОМУ Є ПІДТВЕРДЖЕННЯ. ВИ ПОСПІЛКУЙТЕСЬ З ЙОГО ОДНОСЕЛЬЦЯМИ, З ЯКИМИ ВИРІС СТЕПАН ТО ЗАПИТАНЬ СТАНЕ МЕНШЕ.
лучанин до капкан Показати IP 1 Січня 2016 19:08
Сьогоднішні його односельці і не згадують про нього.А порозпитуй наших волинян про його "героїчні подвиги"на теренах тільки нашої області і тоді зрозумієш шо-то за "національний герой" і людина "легенда".Відразу станеш іншомислячим.
Володимир Показати IP 2 Січня 2016 05:10
Бандера постать історична, але для волинян, як і в цілому для України, неоднозначна. При усіх його позитивних характеричтиках неможливо скинути з рахунків криваві злочини не міфічних, а реальних бандерівців якраз на Волині (включно з Рівненщиною і Кременеччиною) по масовому винищенню польського місцевого мирного населення, винищення лише у нашій області понад 2 тисячі, включно з дітьми, що найбільш злочинно, українських селянських родин.
Анонім Показати IP 2 Січня 2016 10:05
Це не герой,а бандит.Моя бабуся розказувала,як його імені вбивали діток і стариків-це герой.Сусід сусіда.Жах

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus