USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

На Волині переселенці не хочуть жити у селі і працювати за 1700 гривень

9 Липня 2014 10:24
На Волині деякі переселенці продовжують нарікати на роботу соціальних служб і не погоджуються з умовами проживання у селах, куди їх поселяють. Про це повідомляє ІА ZIK.

Волинь прийняла уже майже півтисячі переселенців зі Сходу і Криму. Більшість із них працевлаштувалися і знайшли житло. Керівництво області каже, що тут готові й надалі приймати переселенців. Однак тепер декотрим із них змушені ставити категоричні умови.

«Є такі сім’ї, які приїхали і вважають, що керівництво області повинне забезпечити їх житлом. Наразі ми знаємо, що немає ніякої державної програми, кожна область виходить з тих можливостей, які має», – резюмує заступник директора департаменту соціальної політики Волинської ОДА Оксана Гобод.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, на тимчасове проживання біженців було витрачено 26 тисяч гривень. Проте нині на рівні держави не йдеться про виплату їм матеріальної допомоги.

Переселенці скаржаться: мовляв, не хочемо працювати за 1700 гривень на місяць. Також нарікають, що досі немає житла. Однак у Центрі зайнятості розповідають, що деякі волинські роботодавці і працевлаштовують, і, навіть, дають дах над головою. Було б бажання трудитися.

«Может кто-то из богатых людей посодействует. Мало ли. В село не хочу, я в селе никогда не роботал, коренной житель города. Привык роботать не на селе», – нарікає переселенець Роман Євтушенко.

У департаменті соціальної політики запевняють, що тим, хто звернувся до соціальних працівників, проводять усі виплати й пропонують житло у селах. На Волині пустують 1200 порожніх будинків, однак селитися туди бажаючих немає. Відтак переселенці звертаються до Міністерства соціальної політики. Мовляв, їдучи на Захід, сподівалися комфорту й більшої матеріальної підтримки.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 27
аяяй Показати IP 9 Липня 2014 10:31
а ми працюэмо на ще меншу зарплатню,живемо на найманих квартирах не скаржимось мабуть таки на сходi людям жилося краще
ІГОР до аяяй Показати IP 4 Лютого 2015 14:11
Волиняни, женіть таких невдячних людей геть зі своєї землі!!! нехай іде захищати власне місто та помешкання від терористів! Волиняни даючи притулок ось таким "людям" у себе, ви уможливлюєте те, щоб замість нього мобілізовували одного з ваших земляків(нестача мобілізованих з одного регіону поповнюється за рахунок хлопців з інших регіонів)! Он скільки уже ваших земляків пішли з життя назавжди, а ще скільки покалічених, глибоко-інвалідних про яких ми дізнаємось згодом лежать по госпіталях і вдома.
Коментар сусідів Показати IP 9 Липня 2014 10:39
http://doba.te.ua/novyny/tvaryuky-okupovuyut-zahidnu-ukrajinu-volontery-rozpovily-pro-nahabnyh-bizhentsiv.html Як говориться у сім*ї не без виродка
харитон Показати IP 9 Липня 2014 10:40
да ото губи розкатали. я з сімЇ"є скільки років живу на найманій квартирі і працюемо усі на мінімальні зарплати а то приїхали і ще вимагають!!! не треба їм йти на повідку а то буде як колись з росією хай назад їдуть і там відбудовують свое майно і працюють там же -а держава хай у цьому сприяе а то нам тут мінімалка а їм огого
Хм? Показати IP 9 Липня 2014 10:50
Квартиру или дом, в Луцке, я коренной житель города, в село не хочу.... Не правда ли, как для беженцев Ромы и Иры Евтушенко запросы шкалят? Им все должны, государство, меценаты и просто богатые люди. Угрожают вернуться на восток... Бред какой то...... Рома сварщик, реально на сегодня очень даже актуальная профессия - ищи работу сам, если предложенная не подходит. Раельность мышления в том, что сначала дайте лопату потом пойду копать, не дадате буду голодный. Рома, будь мужчиной, прояви инициативу, пошурши, поищи работу лучше, обеспечь свою женщину и детей. Тебе помогут, но напрягись хоть чуть-чуть....
SVV Показати IP 9 Липня 2014 10:55
Нехай валять в Рашку, там більше платять. Дай їм допомогу. Повинні ноги цілувати, що їх прихистили і дали житло.
PPPP Показати IP 9 Липня 2014 11:17
А він чому сюди приїхав ?ЦЕ НАШІ ДІТИ ТАМ ВОЮЮТЬ ,а він такий бугай приїхав ще права свої буде качати ,може ми йому на блюдечку усе подавати будем,привіз дружину з дитиною ,а сам назад захищати свій город в якому він живе,на що ви надієтесь?
петро Показати IP 9 Липня 2014 11:27
так завжди свопачатку втікають плачуть а потім все їм не так в пірячко убрались і все чоловіки повинні там бути де проживають а жінки з дітьми тут а потім назад у свої міста! це тільки на час таких дій які відбувають ся на сході а не подобаеться -назад їдьте але дітей шкода
Анонім Показати IP 9 Липня 2014 11:47
«Может кто-то из богатых людей посодействует. Мало ли. В село не хочу, я в селе никогда не роботал, коренной житель города. Привык роботать не на селе» - гребаный стыд
Вінстон Показати IP 9 Липня 2014 11:55
Автомат в руки і попер свою область захищати! У нас зарплата і то менша..., а він за таку працювати не хоче?!?!
Ольга Комарицька Показати IP 9 Липня 2014 11:59
Моєму обуренню нема меж! Це ж яке нахабство! Це ж не пожиттєве утримання, їм дали можливість закріпитися тут, а не подобається, то хай їдуть додому! Війна війною, я все розумію, але варто бути скромнішим. Навіть малих дітей вчать відповідальності і самостійності, а тут дорослим людям курорт подавай. Ганебно прикриватися війною, я цього не розумію!!!!!!!!!!!!!
Петро Показати IP 9 Липня 2014 12:20
Цікаво,а чому цей Роман не спробує шукати роботу в Росії? Багато волинян там працюють роками...і екзамен з російської здасть без проблем...
Джулія Показати IP 9 Липня 2014 12:32
Не хочете жити у сільській хаті та милуватися щовечора небом без військових літаків і слухати тишу-Ваше право. Ніхто вас, шановні біженці, на Заході силоміць не утримуватиме.
згідний до Джулія Показати IP 9 Липня 2014 13:01
нехай валить додому з своїми запросами захищає і відбудовує свій грьобаний Донецьк
Українка Показати IP 9 Липня 2014 13:18
Крім нас самих ніхто нам не допоможе, не захистить. В такі важкі часи треба працювати, працювати і ще раз працювати. Вже розлінилися до краю... А вони розказували байки що працюють на цілу Україну. Я розумію, що у нас в усіх одна біда, одне горе- війна і ми 46 мільйонів - всі заручники Путіна, Януковича і ще декількох сотень олігархів. Тут вже треба об'єднатись і один одного рятувати і нашу державу спасати! Патріотизм як ніколи проявляти на ділі , а не на словах. Якщо молоді , здорові- ідіть працюйте, а діти, хворі, старенькі повинні бути захищені і надати допомогу.
Богдан Показати IP 9 Липня 2014 13:25
Автомат в руки і додому, під Луганськ - виганяти наволоч. Чим швидше вижене - тим швидше сім'я зможе повернутись в своє житло. Дружина з дітьми одна тут не пропаде. В мене сусідка живе одна на зйомній квартирі в селі з 4-ма!!!! дітьми. Ну і з/п в армії більша за 1700. Особисто знаю багато людей, які живуть в селах Луцького району і щодня добираються в місто на роботу.
Волинянка Показати IP 9 Липня 2014 13:28
Корінні міщани?! Але ж і вміють розказати... А ми наївні були , є і будемо... В село вони не поїдуть... Елітну квартиру їм треба дати в обласному центрі... Тільки так.... Працювати, працювати, працювати в такий час потрібно. І державу захищати, а не байки розказувати...
лучанка Показати IP 9 Липня 2014 13:31
Я просто в шоке, как совесть позволяет требовать значит им там было не совсем плохо, я в своё время переехала в Луцк рада была жить хоть в развалюхе руки то на месте можно все восстановить, и нам никто не предлагал жильё и какую нибудь помощь, да мы и не просили ,сами приехали и некого было винить и на базаре стояла и ездила с торбами в Брест чтоб что то заработать а тут дай та полож никто их не держит не нравится флаг в руки, думаю там они точно ходили не з флагами Украины. может они и районы Луцька будут указывать где хотели бы жить? Наши ребята там воюют а где гарантия чем этот переселенец там занимался типа городской.
Олег Показати IP 9 Липня 2014 13:59
ой не судіть миленькі ,бо невідомо які б ви качали права будучи на сході та ще й переселенцями
игор до Олег Показати IP 4 Лютого 2015 13:35
НЕ будь наївним! Потурай їм, потурай, то вони тобі на голову сядуть та щей ноги звісять! Скільки уже волинян загинуло! Скільки покалічених! ВИГАНЯТИ ТАКИХ НЕГАЙНО
лучанка Показати IP 9 Липня 2014 14:21
Корінним жителям сходу потрібно було не допустити на свою територію всяку нечисть. Потрібно було придушити з самого початку. Але ж ні, впустили російських побратимів, а нас західняків зневажали і обзивали усілякими словами. А тепер приїхали до нас і хай подивляться як ми працюємо, як живемо і як вміємо захищати свою землю.
Ольга Комарицька Показати IP 9 Липня 2014 14:24
Боляче, дуже боляче! Якщо вже наші діти загинули за єдність України, то треба зробити все, аби їхня смерть не була марною. А такі переселенці не проявляють власного патріотизму, бо вони не знають значення цього слова. Якби я опинилася в таких умовах, я була б рада найменшій допомозі. Хоча б тому, що над моєю головою перестали свистіти кулі. Ми ніколи не станемо соборною Україною, якщо такі переселенці торгуватимуть почуттями співпереживання і солідарності.
Юська Показати IP 9 Липня 2014 15:53
Сором і ганьба! Ледарі, що ж тут ще казати.... Ми тут працюємо і отримуємо мінімалку, паралельно ще десь підробляємо, живемо на зйомних квартирах з дітками маленькими, їздимо до бабусь-дідусів в село допомагаємо,щоб хоч якісь продукти не купувати. А вони..губу розкатали,бо вони біженці!!!! Наші хлопці там "гниють" в окопах, ризикують життям, а вам тут зарплати та квартири в голові. А потім ви повернетесь і будете казати, що "нас не слышат!!!! Дорогенькі наші побратими, щоб щось мати в житті треба ПРАЦЮВАТИ. Невже ви не зрозуміли,що в цій країні ніхто нікому нічого не дасть просто так??? І найголовніше,моя думка така: якби нам, західним українцям довелось не дай Бог тікати на схід, нас би там ВЗАГАЛІ ніхто не опікував, куска хліба не подали б.
лучанка. до Юська Показати IP 10 Липня 2014 15:55
Все правильно. І хліба не подали б і ще й допомогли добити нас.
Лучанка Показати IP 10 Липня 2014 15:52
Ми вам дорогенькі біженці нічого не винні . .Всі живемо однаково. Так само за житло платимо працюемо отримуемо не високі зарплати. Вас прийняли прихистили . Тож мовчіть . Бо навряд чи ви для нас так старалися. .А працювати потрібно скрізь. А вони як думали. ? Бери мітлу іди вулиці мети. Самі кацапів впустили наші гинуть . А їм ще щось не подобаеться. Чого сюди пхаетесь?
лучанка Показати IP 10 Липня 2014 16:02
Мабуть не так в них було і погано. Раз умудряються ще крутити носом та права качати. Вас сюди ніхто не тягне. Не подобаеться . додому. !!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus