USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Лучан вчать заощаджувати на створенні ОСББ

21 Вересня 2016 17:32
Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» допомагає ініціативним мешканцям Луцька створювати ОСББ.

Адже сьогодні частина житлового фонду – власність громади міста. Але обслуговування та утримання житла здійснюють неефективні ЖКП. Якісного надання комунальних послуг годі очікувати, а квартирна плата збільшується з року в рік.

Вирішення проблеми – створити ОСББ, як форму ефективного управління будинком. Адже цей шлях обрали більшість розвинутих європейських країн, - повідомляє прес-служба Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Так, у липні 2015 року стартував проект «Сприяння розвитку ОСББ та ОСН», який підтримує ініціативних лучан. За час проекту Фонд допоміг майже 100 об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків, з якими співпрацює й надалі.
Проект реалізують через Офіси розвитку кварталу, що діють в Луцьку. У них можна отримати всю необхідну інформацію та юридичну допомогу на етапі створення ОСББ та в процесі господарювання.
Після створення об’єднання Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» компенсує всі реєстраційні витрати ОСББ (виготовлення печатки, відкриття рахунку в банку та послуги нотаріуса), фінансує проекти щодо покращення стану житлового фонду будинку і прибудинкової території на умовах співфінансування.

Щоб бути головою ОСББ не потрібно мати спеціальної освіти, достатньо бути чесним, ініціативним та готовим до змін, - запевняють у Офісах розвитку кварталу. Голови об’єднань долучаються до засідань Школи Лідера ОСББ. Тут навчають, як господарювати без ЖЕКу, як залучати додаткові кошти для поліпшення стану
будинку з державного та міського бюджетів, як скористатися підтримкою Фонду.
Наступний крок – партнерство ОСББ та Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Луцьк – лідер зі створення ОСББ в Україні.

Детальну інформацію можна отримати в Офісах розвитку кварталу, які відкриті у 8-ми мікрорайонах міста, а також у представництвах Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», що працюють у кожному районному центрі області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Тарас Показати IP 21 Вересня 2016 18:37
Якби ви знали, паничі, ** Де люде плачуть живучи, То ви б елегій не творили Та марне бога б не хвалили, На наші сльози сміючись. Я в хаті мучився колись, Мої там сльози пролились, Найперші сльози.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus