USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Лучан вчитимуть витинати, аби одягнути армію. АНОНС

8 Жовтня 2014 13:02
Лучан запрошують допомогти військовим на патріотичному майстер-класі для дітей та дорослих «Витинанка за мир в Україні».

Кошти з благодійних пожертв від проведення заходу будуть витрачені на закупівлю термобілизни для волинських військових в зону АТО.

Як повідомляють організатори, майстер-клас відбудеться у Волинській обласній бібліотеці імені Олени Пчілки (Луцьк, вул. Шопена,11) о 14.00 годині 11 жовтня.

Організовує акцію громадська організація «Фундація розвитку громад».

Луцька художниця навчить усіх бажаючих виконувати власноруч чудові композиції патріотичної направленості. Участь у майстер-класі відбудеться за благодійні пожертви на термобілизну для волинських військових, що несуть службу на Сході. Кожен учасник заходу самостійно визначатиме суму пожертви.

«Вириванка або витинанка – це вид українського народного декоративного мистецтва, в якому не використовують ножиці, а візерунок виконується за допомогою виривання шматочків паперу руками.

Цією технікою користувались українці ще в давні часи, коли хотіли прикрасити своє житло. У майстер-класі можуть приймати участь усі: як діти (від 7 років), так і дорослі. Приходьте, і ви дізнаєтесь, як із звичайних шматочків паперу створювати справжні шедеври-обереги» – говорить художниця пані Людмила, що проведе тренінг.

«Цієї суботи усі лучани мають чудову можливість водночас зробити дві корисні справи – навчитись створювати патріотичні «вириванки-обереги» і допомогти одягнути до зими наших військових на Сході. На кошти, що будуть зібрані під час заходу ми плануємо закупити термобілизну для наших військових. Також, думаємо, звичайно, якщо не будуть заперечувати автори оберегів, що деякі роботи з майстер-класу відправимо бійцям разом із теплим одягом. Думаю, такі подарунки здатні зігріти кожного із них навіть у лютий мороз» – коментує виконавчий директор громадської організації «Фундація розвитку громад» Юлія Євпак.

Більш детальну інформацію про проведення майстер-класу можна дізнатися за адресою: м. Луцьк, вул Шопена,11 (Волинська державна обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки, 2-ий поверх) або за телефонами: 067332 88 02; 0673323040.

Отримати інформацію щодо допомоги громадської організації «Фундація розвитку громад» український армії та звіти з минулих передач можна побачити на сайті:

http://vogofrg.org/. Особисто перераховувати кошти потреби армії можна на

р/р № 26007500045607

ПАТ «КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК», м. Луцьк, МФО 300614, ЄДРПОУ 37707135.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus