USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Лучанин Станіслав Тимчій став Чемпіоном України з більярду. ФОТО

19 Жовтня 2013 10:10
Відтепер Волинь має двох майстрів з більярдного спорту. До легендарного Івана Ариванюка, який донині був єдиним волинянином-майстром з цього виду спорту, приєднався 20-річний Станіслав Тимчій. Він здобув перемогу у першості країни згідно з програмою «динамічна піраміда».
Волинським Новинам вдалося поспілкуватися відразу з обома чемпіонами.
«Волинська школа більярду існує давно. Раніше традиційно чемпіонат області вигравали поважні чоловіки з чималим досвідом. Останніми роками обличчя більярду «помолодшало». Я проводжу паралелі, як у спортивній гімнастиці: у кожного виду спорту є свій вік», − каже чемпіон Європи з більярдного спорту серед ветеранів Іван Ариванюк.
Станіслав Тимчій перший раз взяв до рук кий у 8 років. Полюбляє забивати класичні чужі шари. Каже, що для інших ударів треба добре знати стіл.
«На цьогорічному Чемпіонаті України грав не найсильніший склад. Але серед учасників – чотири майстри спорту, решта – кандидати. Були сильні спортсмени з Криму, Києва, Дніпропетровська.
Для мене на цих змаганнях найважчим став поєдинок на етапі 1/16. Грав із наймолодшим учасником змагань. Не міг спочатку повірити, що я програю 13-річному хлопчику. Малий в мене вигравав 3:0. Потім я зібрався. Насправді з дітьми грати дуже важко.
А в фіналі лише першу партію програв, решту – виграв. Майже без шансів: виграв з рахунком 6:1. Грали не більше години», − розповів Станіслав Тимчій.
Іван Ариванюк здобув звання майстра спорту з більярду в перший рік незалежності нашої держави. У 1991 він виборов бронзу на першому Чемпіонаті. Тоді, каже, більярд тільки «виходив із підвалів».
«Мені, як вчителю, дуже приємно, що Станіслав став чемпіоном. Я зараз вже не вважаю себе тренером, Стас уже все вміє. Щось підказую стосовно тактики, психології, що дуже важливо. Я був впевнений, що він стане чемпіоном. Надіюся, що невдовзі будемо мати чемпіона світу із більярдного спорту», − радіє за учня Іван Ариванюк.
До речі, Станіслав Тимчій грав на Чемпіонаті України києм, що зробив Іван Іванович. Через скромність майстер не захотів казати, скільки київ зробив за своє життя. Знаємо, що дуже багато відомих людей не лише з України грають «творами мистецтва» рук Івана Ариванюка.
«Моїм києм вже багато років незмінно грає дворазовий чемпіон України Ярослав Винокур. Гарний кий дає психологічну впевненість гравцеві. Це, як у Формулі-1 – добрий болід з професійним водієм – створює переможний тандем. Коли кий і спортсмен на найвищому рівні – тоді є результат», − переконаний Іван Ариванюк.
«Граю дяді Ваніним києм, тільки взяв його до рук – відразу виграв Чемпіонат», − розповів Станіслав Тимчій.
Усі професійні більярдисти вдячні керівництву клубу «Княжий двір» за розуміння, за можливість тренуватися та досягати таких успіхів.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus