USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Лучанам-«афганцям» медалі «За бойові заслуги» вручать через 20 років після отримання

16 Лютого 2009 18:31
Двом лучанам – Ярославу Козлюку та Ігорю Приступі – найближчим часом вручать медалі «За бойові заслуги», якими їх нагородили за виконання інтернаціонального обов’язку в Афганістані. Про це 16 лютого інформують «Волинські Новини».
За повідомлення офіційного сайту Міністерства оборони України, у день 20-річниці виведення радянських військ з Афганістану одразу 44 воїни-«афганці», що проживають в Україні, отримали бойові нагороди, яких вони були удостоєні за виконання інтернаціонального обов’язку і нагородні листи яких були загублені в останні роки афганської війни.
– Майже тисяча нагород залишилися не врученими нашим співвітчизникам після виведення обмеженого контингенту радянських військ із Республіки Афганістан. Адже переважна більшість військових частин одразу після виведення були розформовані і відповідні нагородні документи пішли по «великому колу», – зазначив голова пошукової групи, яка на Волині активно проводить роботу з пошуку ненагороджених, ветеран-«афганець» полковник запасу Петро Лисиця.
За словами Петра Лисиці, робота з пошуку тих, хто був представлений до нагородження в останній період афганської війни, але так і не отримав нагороди, в Україні розпочалася на початку 2006 року.
– За цей час двічі у Луцьку та Ковелі проводили заходи з вшанування «афганців» та вручали нагороди самим власникам або ж їхнім родинам. Всього ж по Україні за період з 2006 року таких, хто отримав свої нагороди через два десятиліття, нараховується вже 109 чоловік, – розповів він.
Як додав Петро Лисиця, від головного управління кадрів Міністерства оборони Росії до пошукової групи надійшли документальні підтвердження про нагородження ще 181 українця – учасника афганської війни. Окрім того, уточнюються адреси проживання в Україні ще 386 ветеранів-афганців.
– Двом нашим землякам-лучанам – Ярославу Козлюку та Ігорю Приступі – вже найближчим часом будуть вручені медалі «За бойові заслуги», якими їх нагородили за виконання інтернаціонального обов’язку в Афганістані, – зазначив полковник запасу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сергій Показати IP 11 Грудня 2021 16:03
Доброго дня. Як попасти на цей сайт, щоб подивитись інфоромацію про афганця. Є інформація що мій земляк був представлений до наогроди "За бойові заслуги" але так і не отримав її. Дайте ссылку на цей сайт. Дякую.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus