USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські афганці: унікальні особисті речі й фото

11 Лютого 2014 13:55
Більше дізнатися про війну в Афганістані, з якою пов’язані долі багатьох волинян, пропонують у Волинському краєзнавчому музеї.

Виставка «Дорогами Афганістану», присвячена 25-ій річниці виведення радянських військ з Афганістану, відкрилася 11 лютого.

У її відкритті взяли участь ветерани-афганці, які ділилися спогадами про війну. Голова Волинської асоціації колекціонерів «Паритет», ветеран-афганець Анатолій Сєрков під час заходу передав літературу, що поповнила бібліотеку азербайджанської діаспори в Україні та матеріали, що поповнять фонди Волинського краєзнавчого музею.

Для огляду представили експонати, що висвітлюють історію Афганської війни 1979-1989 років, матеріали про історію країни, її культуру та релігію, чимало матеріалів присвячені перебігу війни (ведення бойових дій та виведення радянських військ).



Відвідувачам демонструють унікальні особисті речі, фото та нагороди воїнів-афганців, вихідців з Волині. Окремий розділ присвятили волинському письменнику, лауреату Шевченківської премії Василю Слапчуку, який був учасником Афганської війни. Один зі стендів присвячений діяльності підрозділу «Альфа», який у 1979 році брав участь у штурмі палацу президента Афганістану Аміна та Герою Радянського Союзу Віктору Карпухіну, уродженцю Луцька.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Горохівець Показати IP 11 Лютого 2014 14:33
Добра справа музею. А чи є в експозиції хоча б фото меморіального комплексу загиблим у Афганістані, що споруджено у селі Лобачівка біля траси Горохів-Берестечко скульптора Рижука. Більш вдалого памятника "афранцям" в Україні немає.
земляк до Горохівець Показати IP 11 Лютого 2014 15:14
Брате, в нас про живих не думають, а ти хочеш, щоб про мертвих пам'ятали... Царство Небесне і Вічний Спокій невинно убієнним в тій кривавій бойні. Скільки "грузів-200", скільки поранених, скалічених і фізично і духовно. Скількох, що повернулись, вже немає серед нас. Забувають одне: забуття минулого загрожує повторенням.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus