USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лучанам покажуть виставу «Майнц» - про життя після війни

12 Червня 2017 12:41
Вистава-саспенс «Майнц» львівського театру «Склад 2’0» відбудеться у Луцьку у понеділок, 12 червня, повідомляє мистецьке об’єднання «стендаЛь».

Війни припиняються, а люди залишаються жити. Що з ними буде після щасливого повідомлення на радіо про те, що 8 травня о 22 годині 43 хвилини закінчилася Друга Світова війна?

Сотні і тисячі підручників історії описують, якою була війна, про те, як жили люди, що їли, який носили одяг. Однак, здається, що історія закінчується тоді, коли вщухають гармати. Бо що відомо про світ після…? Що відомо людству про те покоління, яке не знало іншого життя і росло з переконанням, що євреї – не люди? Ким виросли діти із «Гітлер’югенд»?

Як вони змирилися з тим, що звична їм картина світу стала раптом неправильною?

Відповіді на ці питання ви зможете почути вже у червні. На сцені обласного музично-драматичного театру постане Німеччина зразка 1947 року. У центрі історії – долі двох сестер, що опинилися по різні боки (фронту?). Лейтмотивом вистави є осмислення післявоєнного існування, а також аналіз підміни понять, яку провокує крах системи.

Про жанр вистави розповідає директорка театру Лєна Лоік:

«Майнц» поставлений у жанрі саспенс (невизначеність, неспокій, тривога очікування). Це дало нам змогу показати внітрішню складову переживань героїв у поствоєнному просторі. Звернувшись до історії Другої світової війни, ми мимоволі переносимось в реалії нашого часу, нам показують через призму минулого всі ті переживання та страхи, що актуальні і зараз. Війна кожного з героїв продовжується всередині них».

Режисер Єва Якубовська наголошує: «Сьогодні ця вистава є особливо актуальною: живучи по факту у стані замороженої війни, ми не бачимо протистоянь, проте постійно чуємо, постійно включені у це. Тому про іншу виставу не могло бути й мови. Мені дуже близький ось цей химерний стан, який переживають герої твору, їхня невизначеність і постійна боротьба за те, щоб все зупинилося, аби вони були щасливі. Адже люди не припиняють кохати і у часі війни, і після її закінчення».

Спеціально для вистави музиканти із консерваторії у Кошице (Словаччина) написали експерементальну джазову композицію, а художниця Ольга Довгань-Левицька створила особливу сценографію.

Автори закликають глядачів бути особливо уважними до деталей, які з’являються на сцені. Саме вони часто впливають на глибинне розуміння постановки. Те, яку книжку тримає в руці герой чи що зображено на його персні, пояснює суть твору не менше, ніж монологи акторів.

Вистава має вікове обмеження 16+.

Захід організовує мистецьке об’єднання «стендаЛь».

ДЕ: Драмтеатр ім. Т. Г. Шевченка КОЛИ: 12 червня, 19.00



КВИТКИ можна придбати: - в касі драмтеатру - онлайн https://goo.gl/B3E0CD - за тел. 099 642 48 72
Довідка: «Склад 2’0» - молодий експериментальний театр зі Львова. Попри невеликий час існування, львів’яни знайшли свою аудиторію та сміливо гастролюють всією Україною. Театр активно співпрацює із сучасними авторами: у 2015 році світ побачила вистава під назвою «Ріка мертвого генерала» за текстами поета Михайла Жаржайла. З цією виставою театр об’їздив не один фестиваль (Тустань, Woodstock, Форум видавців, Artgnosis та інші). Вже у 2016 році театр «Склад 2’0» спільно із Сергієм Жаданом створив виставу «Приморська пустка» і об’їздив із нею наступні фестивалі: Atlas Weekend, Файне місто, Coda Fest, ТуСтань, Трикутник, АрТерапія та ін.

Окрім того, у 2016 році став співзасновником та співорганізатором першого театрального фестивалю під відкритим небом «Кіт Ґаватовича».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Нулі Показати IP 23 Травня 2017 12:43
8 травня 1945 року формально закінчилась ДСВ тільки в Європі ,а бої хоч і відносно не такі інтенсивні мінімум тривали до кінця червня 1945 року в Європі. Я вже мовчу про Манжурську операцію.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus