USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучанам продемонстрували, як жити по-львівськи

5 Червня 2014 17:33
Львів – одне із тих міст, яке має дієву стратегію розвитку. Прийняттю цього важливого документу передувала кропітка робота. Луцьк також готується до розробки стратегії. У рамках цієї роботи сьогодні, 5 червня, відбулася конференція «Стратегічне планування розвитку міста Луцька 2015-2030 рр.» за підтримки благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці - Новий Луцьк», де обирали кращі студентські проекти.

Поділитися досвідом роботи приїхав зі Львова представник Інституту міста Андрій Пунтор. Він розповів про загальні особливості створення Стратегії розвитку міста Львова та проблеми, з якими можуть зіткнутися творці луцької стратегії.

Найперше – це різниця між програмою розвитку міста та бюджетом: програми часто не реалізуються через недостатність фінансування. Ще одна проблема - відсутність єдиного бачення: у Львові запропонували на розгляд аж 115 стратегій. Крім того, стратегію мають розробляти не чиновники на теоретичних засадах, а мають врахувати думки мешканців. Також часто Стратегії приймають як документ, який не можна змінювати. Але обставини можуть змінюватися: зміна керівництва, непередбачувані обставини, тож Стратегія має бути гнучкою.

Щоб вирішити ці проблеми Андрій Пунтор запропонував варіант виходу: прийняти не 100 недієвих, а дві дієвих програми, які б «підтягнули» решту 98; спробувати поєднати розрізнені пропозиції стратегій погалузево; опитати місцевих мешканців; щороку проводити дослідження аби бачити, як реалізується Стратегія.

Крім того, Андрій Пунтор розповідає, що перед прийняттям стратегії, фахівці цікавилися досвідом інших міст України та світовою практикою.

«Кістяк» Стратегії Львова складають місія, візія міста та стратегічно-операційні цілі. Останні й мають поєднати різні напрямки стратегії. А ще стратегія має обов’язково «йти в ногу» з генеральним планом, бо це – основи.







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
я Показати IP 5 Червня 2014 18:03
Во Львове мер -молодец!
Лучанин Показати IP 5 Червня 2014 18:41
Хай запозичать львів’яни у свого міського голови досвід утримання доріг в області.
Львівянка Показати IP 5 Червня 2014 20:30
Мер Андрій Садовий у нас молодець. А от всі інші облради і обладміністрації потрібно давно розігнати за ті самі дороги, особливо Великі Мости - на Ковель - це капець!! Якби посадити в той їхній Мерседес Колодія з Іриною Сех і повозити їх разом хоч півдня по тих дорогах, вони би знали, як мучаться львівяни і волиняни, коли їдуть тим шляхом.
Йо писаки Показати IP 5 Червня 2014 23:30
Не Пунтор а Пундор - нармальний пацан - разом на економі у Львові вчились (бу**ли) - от так в нашій країні на разі - вчився на економіста, а приходиться займатися ***нею..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus