USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Лучанам розсилатимуть SMS про надзвичайні ситуації

27 Серпня 2020 15:53
У Луцьку реконструюють систему оповіщення населення, тож у майбутньому про надзвичайні ситуації, наприклад про сильні грози, буревії, містян інформуватимуть через SMS-повідомлення, інтернет, радіо, телебачення та гучномовці.

Про це йшлося 27 серпня під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Як розповів керівник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Юрій Кирилюк, у місті діє Програма розвитку цивільного захисту населення на 2016-2020 роки, до якої потрібно внести зміни, аби стала можливою реконструкція системи оповіщення.

Він звернув увагу, що зараз у Луцьку наявна стара система централізованого оповіщення населення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій, ще радянського зразка, яка давно відпрацювала свій час. Тож її потрібно модернізувати відповідно до сучасних вимог, аби була змога повідомляти лучан про загрози, наприклад про штормове попередження, з використанням цифрових технологій: радіо, інтернету, телебачення, SMS-повідомлень, модернізованих гучномовців у місцях масового скупчення людей тощо.

Для повної реконструкції системи оповіщення в місті Луцьку, яка вже частково розпочалася, з міського бюджету потрібно передбачити 1,3 мільйона гривень.

Передбачено, що міська система оповіщення буде включена в обласну і загальнодержавну системи оповіщення.

«Ця система працюватиме для населення, для людей», – наголосив Юрій Кирилюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Експерт Показати IP 27 Серпня 2020 16:07
Як в Японії інформують про землетруси? А в Луцьку не має системи сповіщення повітряної загрози, в вигляді сирени?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus