USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лучанам заважають гучномовці церкви

12 Липня 2016 09:34
Мешканці будинків 20-22 по проспекту Волі навпроти Луцької гімназії №4 імені Модеста Левицького просять місцеву владу заборонити церкві, яка будується у сусідньому сквері, використовувати гучномовці, адже вони заважають людям жити.

Відповідне звернення зареєструвала Оксана Нєдовєсова на сайті Єдиної системи місцевих петицій.

Також вона зауважила, що через будівництво закрили спуск для колясок. Тепер для того, щоб спуститися з дитиною в колясці в парк, потрібно йти аж до СНУ імені Лесі Українки.

Свою позицію жінка обгрунтовує у зверненні:

"Прошу розглянути:

1. пропозицію стосовно заборони використання гучномовців при церковних службах.

Конституція України гарантує відсутність привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками (частина1 статті 24 Конституції України). Проте повсюдно у громадському та суспільному житті використовується індульгенція "Бога" чи релігії для прикриття звичайного нахабства.

Зранку неможливо провітрити квартиру, адже як тільки у вихідний день відкривається вікно, вже стає неможливим продовження сну - зі всіх сторін чути лише церковний спів. Ця проблема є особливо актуальної саме у літній час так як провітрири задушливі помешкення можна лише зранку, а це стає неможливим. Чому церква має право порушувати мої права, права членів моєї сім'ї та усіх мешканців сусідніх будинків на відпочинок, що гарантовані статтею 45 Конституції України.

Окремо хочу наголосити, що відповідно до частини 3 статті 35 Конституції України церква і релігійні організації в Україні відокремлені від держави, а школа - від церкви. Жодна релігія не може бути визнана державою як обов'язкова.

2. Друге зауваження стосовно тієї ж церкви полягає у наступному. Проживаю у будинку за адресою проспект Волі, 22 з 1984 року.

Завжди зі скверу був спуск для колясок до парку, який зимою також використовувався дітьми для спуску на санках і розваг. Як тільки почала будуватись капличка і цекрва цей спуск перегородили і не вікрили до сьогоднішнього часу.

Скільки років церква буде нахабно знущатись над мешканцями? Для того, щоб погуляти в парку із коляскою і дитиною на даний момент потрібно йти на спуск до кафе "Сніжинка" (навпроти центрального корпусу Східно-європейського університету), оскільки більше можливості немає. Існує спуск біля центру "Гранд-Волинь", але він є занадто різким для колясок.

Враховуючи вищенаписане, прошу підтримати мою петицію та вжити заходів стосовно дотримання кожним прав, гарантованим нам усім Конституцією України. Джерелом влади в України є народ, а не церква і чийсь бог, який використовується в переважній більшості тільки для маніпуляцій тим, у що щиро вірять інші".

Підтримати петицію можна ТУТ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 53
123 Показати IP 12 Липня 2016 09:47
будинок збудований на цвинтарі то це вам не заважає жити - церква виправляє цю дику ситуацію ,
Анонім Показати IP 12 Липня 2016 10:00
нащо та петиція? підіть обірвіть провода і затихнуть
100% до Анонім Показати IP 12 Липня 2016 10:30
Точно треба буде зробити
лучанка Показати IP 12 Липня 2016 10:05
Московська церква, яку з дозволу недомера Романюка побудували в дворі біля дитячого майданчика, на Львівській - задовбала. Просто у вікна багатоповерхівох б'ють дзвони на честь Гундяя, відпочити у вихідні неможливо, але найгірше, що церква служить тим, хто наказує вбивати українців
мама мія до лучанка Показати IP 12 Липня 2016 10:21
лучанко, а ти Бога не боїшся!!!
До мами Мії до мама мія Показати IP 12 Липня 2016 11:13
В теперішній час православна церква - це бізнес і пропаганда. Бога там і близько нема. Це лише бізнес прихаваний за церковними канонами та обрядами. Подивіться на теперішніх батюшок, на яких машинах їздять, в яких хатинках живуть, які подарунки приймають, як бухають на весіллях та хрестинах, а потім скоюють ДТП. Знайти істинно вірного слугу Божого, зараз дуже важко. І в тому то і проблема тих попів, що Бога не бояться саме вони і не вчать цьому свою паству.
коля Показати IP 12 Липня 2016 10:19
а не заважать розважальні заклади, мальвіна у вихідні теж гримить і чому нічого ніхто не робить????????????романюк не чує?
Анонім Показати IP 12 Липня 2016 10:24
Афтар, а розваги на колишньому цвинтарі вас не напрягають? В таких місцях має бути церква, особливо після того, як комуністи його валили з особливим цинізмом.
Ан до Анонім Показати IP 13 Липня 2016 10:31
А нічого, що на місці 5 школи і Вопака, що на Київському майдані, теж були кладовища?
Читач Показати IP 12 Липня 2016 10:32
Люди схаменіться!!!!! Церква вам заважає... а блималки з опери не мішають???
Мешканець МКС Показати IP 12 Липня 2016 11:00
У нас в районі теж московську хочуть будувати серед будинків. У людей, які живуть поруч, дозволу ніхто не питав. У документах стоять підписи їхніх прихожан. Такий подаруночок для нас зробив пан Горчинський, колишній голова Заборольської селищної ради. Не буду стверджувати, але люди говорять, що він продав цей клаптик нашої землі за 5 тис вічно зелених, так само продав землю під шрот, яка призначалась для будівництва школи. Район розбудовується, а діти мусять їздити на Львівську - у другу, або на Красне - у третю. Проте в районі є 3 церкви + ця недобудована. Садочок також переповнений. Будівництво московської церкви, забрало єдиний в районі шматок землі, де діти могли побігати футбол, дівчатка погратись з ляльками на травичці. Як приємно дивитись в місті на ті двори, де збудовані дитячі майданчики благодійним фондом Ігоря Петровича Палиці. Дітки щасливі, а батьки радіють за дітей. Мешканці МКС були б безмежно вдячні, якщо замість московської церкви під вікнами буде майданчик для наших дітей.
алла до Мешканець МКС Показати IP 12 Липня 2016 12:40
Жінкі з МКС заберіть своїх чоловіків з Два Гуся і нехай вони змайструють для дітей пісочницю і гойдалку. Тільки чекаєте, щоб хтось для Вас щось зробив
Анонім до алла Показати IP 12 Липня 2016 13:41
Це точно, варто всім зібратись, розчистити територію і збудувати майданчик самим, ніж чекати допомоги від когось. От тільки, зарази, блоків завезли, очікували такий варіант.
правда до Мешканець МКС Показати IP 12 Липня 2016 14:58
А хто заважає збудувати майданчик чи збити 4 дошки для пісочниці????привикли тільки що хтось прийде і зробить.
Людина Показати IP 12 Липня 2016 11:09
Храм Господній не рукотворний, він є в СЕРЦІ ЛЮДИНИ.
ось до Людина Показати IP 12 Липня 2016 12:32
Вірно кажете. Але коли людина грішить і не кається, цей Храм руйнується. А як може самовпевнена і самозакохана людина покаятись? Для тогож треба власне я принизити, в цеокву піти посповідатись причаститись, принести гідні плоди покаяння. Але не хоче того робити горда людина, буде казати що Бог у мене в душі, і далі житиме як хоче не зважаючи на заповіді. Гордим Бог противиться, а смиренним дає благодать, так написано в Євангелії.
До ось до ось Показати IP 12 Липня 2016 13:45
В Євангелії не написано, що треба йти в церкву сповідатись і причащатись. Там написано покайтеся, увіруйте і охрестіться. Ну а плоди покаяння обов'язково, бо віра без діл мертва. Не добавляйте свого у Слово Боже.
ось до До ось Показати IP 12 Липня 2016 14:45
Свогл не добавляю. Ось цитата з Біблії . 53 А Ісус їм: «Істинно, істинно говорю вам: Якщо не споживатимете тіло Чоловічого Сина й не питимете його кров, не матимете життя в собі. 54 Хто тіло Моє їсть і кров Мою п'є, той живе життям вічним, і я воскрешу його останнього дня.
Додам до ось Показати IP 12 Липня 2016 18:42
Без віри і покаяння споживати тіло і кров великий гріх. "Тому хто буде їсти хліб або пити чашу Господню недостойно, буде винний за тіло і кров Господню. Хай, отже, кожний випробує себе самого і тоді їсть цей хліб і п'є цю чашу. Бо той, хто їсть і п'є, не розрізняючи Господнього тіла, суд собі їсть і п'є." До Коринтян 11:23-32
До ось до ось Показати IP 12 Липня 2016 18:43
«То дух, що оживлює, тіло ж не помагає нічого. Слова, що їх Я говорив вам, то дух і життя.» Івана 6:63 Якщо людина кожного разу причащається хлібом і вином, але ніколи не відкриває Святе Слово для того, щоб читати і наповнювати ним свій розум і своє серце, то немає такій людині жодної користі від причастя. Людина як грішила, так і далі продовжуватиме грішити. Тому що лише Слово Боже, прийняте в серці, може очистити людину і поставити на дорогу праведності. По-справжньому увірувати можливо лише тоді, коли читаєш, чи чуєш чисте, не перекручене якимось попом, Слово Самого Бога.
Анонім до До ось Показати IP 12 Липня 2016 19:21
Церква заснована Христом, завжди мала таїнство причастя, ще від тайної вечері. Якщо ви читаєте і не сприймаєте мені вас шкода. Я не хочу з вами спорити. Чесно. Хай вас Бог береже і дасть мудрості.
ось Показати IP 12 Липня 2016 11:43
На мою думку це добре коли людина чує молитву. Просто декому не колонки мішають, а докори сумління за гріхи свої, коли чують молитву. В любому випадку нізаякими склопакетами від себе не заховаєшся, а провітрювати потрібно не лише кімнату...
правда до ось Показати IP 12 Липня 2016 14:59
Це точно
волинянка Показати IP 12 Липня 2016 11:47
у нас на рівненській піп так кричить, що скоро мертві повстають. Істинно треба вірити серцем, а не цілувати попам руки і сра... , які поприїжджали на таких машинах, що вам і не сниться їх мати. Люди, несіть побільше гроші попам. Хай живуть волинські попи.
лучанка Показати IP 12 Липня 2016 12:01
Люди,що ви робите???????схаменіться.як церква вам може заважати??????дітям побігати немає де??да в церкву йдіть.а то як стукнке вас,тоді тільки поклони б'єте.а батюшкам Бог суддя.вони відповідають самі за себе.ви до Бога йдете.а не до батюшок
Істина до лучанка Показати IP 12 Липня 2016 12:55
От-от, навіщо до грішних батюшок ходити, а ще й в їх церкви, і будувати там де їм не місце. Краще не до батюшок ходити, а Бога в серці мати. А пожертви краще сиротам та вдовам давати, аніж батюшкам, шоб вони собі нові машини не купляли і хати не будували за десятину парафіян. Тіло людини - це храм Духа святого, але чи є він там ? Чи таким життям ми живемо, щоб Бог був присутній у нашому житті?
лучанка до Істина Показати IP 12 Липня 2016 15:09
Якщо ти просто будеш жити і думати що ти з Богом.це невірно.молитись треба.в церкві ніхто тебе не заставляє робити пожертви.свічку купити чи за службу дати це невеликі гроші.кожен батюшка сам відповість за свої діяння.кожен нехай за себе скаже.а хто там ішачить дуже сильно і дрихне до 12 години.сказано -6 днів працюй а 7 віддай Богові. І я мала наувазі не батюшок оговарювати.в церкву йдеш до Бога.А не до батюшок.і як можна говорити про батюшку який кричить???люди схаменіться.він службу править.куди світ котиться??і це вам не путін робить це все.чи німці.ми самі українці себе ж нищимо
А от цікаво Показати IP 12 Липня 2016 12:39
... чи п. Нєдовєсова проводила хоч якісь заміри рівня шуму? Ну бо "голосно" - то поняття досить відносне. І чому петиція скерована тільки на один об'єкт? Якщо вже так, то тоді треба обмежити викрористання гучномовців в усіх церквах, а заодно й на ринках, в пересувній рекламі і т.д.
Нєдовєсова О. до А от цікаво Показати IP 15 Липня 2016 11:16
Тут замірів і непотрібно робити, хоча якщо нічого не зміниться - будуть всі документи і заяви у всі інстанції. Не треба лицемірити тим, хто цю церкву будував. Єдине що я хочу - спокійно жити і виспатись у вихідний день. Гучномовці включаються перед 8 годиною ранку і "гатять" на весь район. В цей час на першій службі (бо основна у них приблизно в 09-30) в церкві стоїть в переважній більшості 10 людей із священником. Їм щось не чути? Ніхто ні у кого дозолу не питав, підписи не збирав. І якщо самі священники порушують закон, то чого вони до нього взивають тепер? Хіба не таких священників Ісус з церков виганяв і якого вони так на всіх проповідях вшановують? Ділами своїми потрібно християнство поширюати, а не пустослівям. 2. По-друге, священник - така посада не зареєстрована у переліку посад, чи у нього в трудовій книжці він так записаний? яке процесуальне становище у священника - керівник юридичної особи. А це значить, що керівник як і будь-яка інша посадова особа живе за законами і праила (інструкціями), що чинні в українському законодавчому полі. І я буду до останнього доводити це навіть якщо прийдеться подавати позов до суду. Повірте, вони так мешканцям "просто набридли" своїм нахабством, що підтримають більшість.
Алекс Показати IP 12 Липня 2016 12:57
перед будівництвон на кладовищі потрібно було зробити розкопки перезахоронення останків !!! а потім вже будуватись отримавши відповідний дозвіл про будівництво каплички в скверу головний археолог не знав.як результат останки людей валяються під відкритим небом вивернуті разом з сміттям і землею другі були вдавлені сваями та залиті цементом. вихід на вул глушець вхід в парк перекритий мрамурні сходи на які були виділені з бюджета великі кошти стали входом в церкву аж з 4 сторін а фонтан в планах має стати фундаментом для храму і потім все це загородити забором...
Просто лучанин Показати IP 12 Липня 2016 13:02
Ви хворі люди вже зовсім. Тут більш нема що сказати. Мішає дзвін..... Вставати треба зранку, а не дрихнути до 12 дня.
До просто лучанина до Просто лучанин Показати IP 12 Липня 2016 13:36
Так, тобі безробітному чи пенсіонеру легко це казати. А коли люди ішачать 6 днів на тиждень щоб прогодувати сім'ю, і мають один єдиний вихідний, щоб відпочити і подрихнути до 12 дня, хіба вони не мають на це конституційного права ? Хочуть будувати попи свої церкви, хай будують подалі від жилих будинків, не всі люблять слухати дзвін і бубоніння попа у гучномовець.
1 до До просто лучанина Показати IP 12 Липня 2016 14:52
То живи в лісі.там нічого не буде заважати
До одного до 1 Показати IP 12 Липня 2016 15:37
А мені більше нічого і не заважає, окрім тих дзвонів. Хай попи краще в лісі церкви будують, там вони нікому не заважатимуть А дійсно віруюча людина і в інший кінець міста може переїхати до своєї церкви. Відстань вірі не завада. І не тобі одному мені вказувати де я маю жити. Воно й не дивно шо ти один по жизні з такими думками.
Анонім до До одного Показати IP 12 Липня 2016 16:49
А ти не вказуй де церкви будувати.умнік.шуруй в АТО і там показуй що тобі не завада
До ононіма до Анонім Показати IP 12 Липня 2016 19:11
З якої такої радості я маю не вказувати ? Це стосується мого життя, спокою моєї родини та моїх сусідів. Я і без АТО захищатиму спокій свого дому, треба буде, то й туди піду. Але до чого тут АТО ? То тільки дрочіли-ватніки можуть переводити стрілки на АТО, Забагато ти на себе береш, щоб вирішувати де я маю жити і де маю бути. Іди краще погуляй, хай рука відпочине.
То не просто лучанин до Просто лучанин Показати IP 12 Липня 2016 19:28
То піп навєрно якийсь пости тут пише. Пережива, шо приход убавиться, довше на лендкрузера збирать прийдеться.
Анонім Показати IP 12 Липня 2016 13:53
Пане Алекс, кладовище там вивернули ще при будівництві багатоповерхівки, там збудували фонтан, поклали бруківку і залишили бетонні плити на розсуд долі, їх і зараз можна прогледіти в сквері. На місці цвинтарів зазвичай будуються церкви, тільки тоді комуністи цього не зробили, а люди, які заселялися в будинок почали помічати містичні речі. І аж недавно, в пам'ять про захоронених Євреїв почав будуватись храм. Ви і ваші батьки це повинні пам'ятати, звісно, якщо ви лучанин, а не полішук зо старувєжувки.
Анонім Показати IP 12 Липня 2016 15:31
Нєдовєсова .саме прізвище недо саме каже за себе.
пп Показати IP 12 Липня 2016 16:14
воплі з Театрального чути навіть з вимкненими динамиками. оце заділа тітка п**. впадлу робити тихіше ваше бубніння?
реаліст Показати IP 12 Липня 2016 17:03
Ту петицію на даний час підписало менше людей ніж коментарів під даною статтею. Висновок проблема висосана з пальця.. А негативні коментарі і мінуси, діло рук декількох людей які фапають на тему атеїзму, і їм у задоволення дані срачі. Панове не висасуйте проблему там де її нема ще на машини скаргу напишіть бо вони їздять і гудуть. Це ви так "ішачите" на роботі, що стільки коментів у робочий час написали? Одже назва статті не відповідає дійсності. Всім добра.
закони треба читати Показати IP 12 Липня 2016 18:56
Скаржтеся на гарячу лінію міського голови. Використання гучномовців незаконне. Ніхто дозволів на це не давав. Той, хто хоче помолитися, зайде в церкву і помолиться. Так було завжди. Ніхто прав вірян не ущемляє. А гучномовці - це порушення. І хто, як не священик, повинен бути законослухняним. На дотриманні законів будується правова держава.
і ще Показати IP 12 Липня 2016 18:59
ситуації в житті бувають різні. Якщо вдома маленька дитина, до якої протягом ночі треба багато разів вставати, то вранці гучні динаміки - це тільки подразник, а не підсилення віри. Всі ми люди і треба буди взаємоввічливими. Церковникам в тому числі.
До мешканець мкс Показати IP 12 Липня 2016 21:27
Де там дiти футбол грали? Там горка i зарослi були.
Катя до До мешканець мкс Показати IP 13 Липня 2016 11:28
Там де зараз котлаван і зарослі, там і грали. Одні ворота були між березами, які викорчували, а з іншої сторони поля хлопці клали цеглу для воріт. А коли виростала трава, сусід з нашого будинку її завжди косив. Тепер діти мусять бігати з м'ячем на дорозі між 101 та 108 будинками.
ромашка Показати IP 13 Липня 2016 17:26
Попи, повиключайте гучномовці. Від того, що ви будете кричати на весь район, більше людей не накличете. На Рівненській у гучномовець кричить так, що не можна витримати. Я люблю слухати Боже слово, але коли його чуєш тихіше, лагідніше, то й сприймаєш по-іншому. А це якийсь кошмар. Ніби кінець світу приходить. Схаменіться попи.
Артем Показати IP 14 Липня 2016 01:14
У нас взагалі-то світська держава. Я, наприклад, не хочу чути церковний спів під вікном. Мені не треба відпускати гріхи чи щось на кшталт цього, оскільки я не вірую, і згідно Конституції (ст. 35) маю на це право. Згідно тієї ж Конституції ніхто не має права нав'язувати мені свою релігію. У даному випадку це право порушено.
Нєдовєсова О. Показати IP 15 Липня 2016 12:13
Стосовно замірів звуку - тут замірів і непотрібно робити, хоча якщо нічого не зміниться - будуть всі документи і заяви у всі інстанції. Не треба лицемірити тим, хто цю церкву будував. Єдине що я хочу - спокійно жити і виспатись у вихідний день. Гучномовці включаються перед 8 годиною ранку і "гатять" на весь район. В цей час на першій службі (бо основна у них приблизно в 09-30) в церкві стоїть в переважній більшості 10 людей із священником. Їм щось не чути? Ніхто ні у кого дозолу не питав, підписи не збирав. І якщо самі священники порушують закон, то чого вони до нього взивають тепер? Хіба не таких священників Ісус з церков виганяв і якого вони так на всіх проповідях вшановують? Ділами своїми потрібно християнство поширюати, а не пустослівям.
Нєдовєсова О. Показати IP 15 Липня 2016 12:15
2. По-друге, священник - така посада не зареєстрована у переліку посад, чи у нього в трудовій книжці він так записаний? яке процесуальне становище у священника - керівник юридичної особи. А це значить, що керівник як і будь-яка інша посадова особа живе за законами і правила (інструкціями), що чинні в українському законодавчому полі. І я буду до останнього доводити це навіть якщо прийдеться подавати позов до суду. Повірте, вони так мешканцям "просто набридли" своїм нахабством, що підтримають більшість.
Нєдовєсова О. Показати IP 15 Липня 2016 12:24
3. Найбільше вражають своїм нахабством захисники таких гучномовців. І ще вражає як фанатично-самозакохані люди впевнені, що тільки вони вміють правильно розуміти Євангелію, мають право повчати всіх, у своєму розумінні поширювати і навязувати Боже слово. Не про таких написано: повиймайте колоду з свого ока перед тим як вказувати на сучок в оці іншого? Кожна людина має свої права і її права закінчуються там, де починаються права іншої людини.
Нєдовєсова О. Показати IP 15 Липня 2016 12:32
4. На місці скверику колись дійсно було кладовище і перед створенням скверику були перепоховання. Очеидно перепоховали не усіх людей, так як коли будували будинки жилі (до побудови церкви) під час риття фундаменту було вирито багато костей. Такаж ситуація з кладовищем в багатьох людних місцях Луцька (меморіал, наприклад). Як наявність гучномовців та відсутність спуску в парк для колясок допомагає відспівувати душі померлих, що не були перепоховані?
Нєдовєсова О. Показати IP 15 Липня 2016 12:35
Дуже прошу усіх небайдужих підтримати мою петицію і у цивілізований спосіб змісити церкви поважати права усіх людей! На сьогодні петицію підтримало 140 людей. До збору підписів залишилось 10 днів - потрібно ще 160 підписів. http://e-dem.in.ua/lutsk/Petition/View/499
Макс Показати IP 19 Грудня 2021 08:41
Ну то що? Хто знає, заставили тих чіпуханів прибрати свої гучномовці?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus