USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучанам показали історію радіо та телебачення. ФОТО

8 Червня 2013 23:24
Волинські телевізійники запросили усіх охочих познайомитися з історією та роботою обласного радіо та телебачення у рамках проекту «Екскурсоводи у відпустці» у суботу, 8 червня.

Лише декілька лучан зголосилися взяти участь у безкоштовній екскурсії. Причиною такої невеликої популярності заходу, вочевидь, стала дощова погода.



Екскурсію проводили генеральний директор ВОДТРК Ольга Куліш та головний редактор «Телерадіогазети» Святослав Пирожко.

Ольга Куліш розповіла, що телерадіокомпанія веде мовлення у аналоговому та цифровому форматах, а радіостанція «Луцьк» у 1995 році стала першою в Україні державною FM-радіостанцією. На П’ятницькій гірці, 2 розташований майбутній телецентр, де наразі триває ремонт. За словами гендиректора, нова велика телестудія дозволить знімати великі форми телепрограм, ток-шоу, робити виставки, туди навіть зможуть заїжджати автомобілі. Наразі майже відремонтували невелику інформаційну студію, яка працюватиме майже цілодобово. Мовлення вестимуть лише у цифровому форматі, починаючи з 2015 року.

У приміщенні медіадому ВОДТРК, що на вулиці Словацького, 9, лучани змогли побачити зал із нагородами волинських теле- та радіожурналістів. Святослав Пирожко розповів, що історія ВОДТРК налічує 73 роки - вперше слова «говорить Луцьк» пролунали в радіоефірі 10 травня 1940 року.







Далі на учасників екскурсії чекав музей радіотехніки з експозицією пристроїв, які в минулому використовували у своїй роботі журналісти.



Серед експонатів є гасова лампа - за часів, коли електрика була не в усіх селах, така річ не була дивом для волинян. Завдяки пристрою теплова енергія перетворювалась в електроенергію. Так, радіоприймачі «Родина 47» та «Родина 52» використовували таку лампу для живлення.


Професійний магнітофон «МЕЗ - 28А», досі діючий, Святослав Пирожко порівняв з кирзовими чоботами за його довговічність та незламність. Разом із пристроєм зберігається магнітна стрічка із записом позивних волинського радіо - пісні «Волинь моя».


До уваги відвідувачів у музеї є фото експозиція, присвячена будням та святам журналістів зі світлинами колишніх та сучасних працівників ВОДТРК, а також виставка спортивних нагород.





Екскурсанти також побачили штативи професійних камер та телекамеру, привезені з Останкіно.


Поряд з ними розташована колекція телекамер, які використовували у перші роки незалежності та різноманітна теле- та радіоапаратура минулих років.





Кожен з екскурсантів безкоштовно отримав книги Святослава Пирожка з автографом автора.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
ursa Показати IP 9 Червня 2013 01:20
Там позже была ещё телестудия...
Weger Показати IP 9 Червня 2013 10:47
Я був у травні тут. Цікава експозиція з рідкими експонатами, яких зараз на побачиш, цікаві розповіді. Жаль, що було мало людей, вони багато втратили :-)
Аня Показати IP 9 Червня 2013 11:34
людей було мало,бо незнали про екскурсію.
лучанка Показати IP 9 Червня 2013 12:08
прикольно.
МАРИНА Показати IP 9 Червня 2013 16:17
Жах. інформацію треба подавати на школи, там зараз гуртки та табори. інформацію треба було розповсюдити серед своїх ГОЛОСНО І ВІДКРИТО! ІНАКШЕ КАЖУЧИ - ЦЕ ПОЗОР. КОМУ ВИ ТРЕБА?!
Степан Троцюк Показати IP 9 Червня 2013 17:25
Жаль,що я також не знав про це дійство,з задоволенням прийшов би подивитись на експозиції.Мені пощастило працювати на Волинському радіо(1967-1972рр.)і багато з цих експонатів - це частинка нашого життя.В ті роки я працював звукооператором і пам*ятаю всіх своїх колег,яких,на жаль,з кожним роком стає все менше.Сьогоднішні світлини розпалили вогонь чудових споминів про той незабутній період! ДЯКУЮ ВАМ!!!
))) Показати IP 9 Червня 2013 17:52
почему в школы не сказали??? я б сама пришла с удовольствием. тезника-то антикварная почти. прокол.
Ящик Показати IP 4 Липня 2013 09:35
Для тих хто пропустив повний фотозвіт тут http://lagidnyj.livejournal.com/11538.html http://lagidnyj.livejournal.com/11978.html

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus