USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Лучанка, яка постраждала в роуп-джампі, вийшла з коми

23 Лютого 2015 17:58
Постраждала під час роуп-джампінгу 16-річна лучанка Вікторія Романчук (на фото) вийшла з коми, проте досі залишається у важкому стані в реанімаційному відділенні. Про це розповіла мама дівчинки Жанна Романчук, - повідомляє ВолиньPost.

Вона уже може повертати головою та привідкрити очі, а також розрізняє голоси. Декілька днів тому Вікторії зробили операцію з накладання апарату Ілізарова (авт. - пристрій для з'єднання уламків кісток).

З її слів, Вікторія, як і раніше, перебуває на штучній вентиляції легень, однак їй стало вже трохи краще. «Їй чуть-чуть легше. Зробили на дві ноги операцію. Дві бригади хірургів-травматологів: одні працювали з однією ніжкою, інші з іншою», - каже Жанна Олексіївна.

Лучанка Вікторія Романчук отримала велику кількість травм – відкрита черепно-мозгова травма, забій головного мозку, перелом основи та кісток лицевого черепа, забій органів грудної клітки (легені, серця), перелом ребер справа, правобічний пневмоторакс, перелом клубової кістки, перелом лівого стегна, обох кісток лівої гомілки та правої гомілки. Лікарі наразі борються за її життя. «Я сьогодні до неї зайшла, кажу: «Мама прийшла», а вона почала плакати. Там повний рот трубочок, бо вона на штучному диханні. Свідомість є, вона розуміє… Лікар сказав бігом виходити, щоб Віка не хвилювалася. Малесенькі промінчики надії вже з’являються», - розповіла мама постраждалої дівчинки.

Також мама Вікторії Романчук Жанна Олексіївна зазначила, що наразі їхню сім’ю підтримує багато людей, та попросила опублікувати лише один рахунок, куди можна перераховувати кошти на дороговартісне лікування. «Я просто знайшла Вікусіну карточку, на яку їй стипендія приходить, сходила в банк. Хто забажає матеріально підтримати, то кошти можна перерахувати на ту картку», - додала жінка.
Зі слів Жанни Олексіївни, щодня рідним доводиться витрачати 1200-1500 гривень, однак самостійно сім’я забезпечити цього не може.

«Організатори допомагають. Вірніше, не так вони, як їхні мами приходять. Цих хлопців я ще не бачила, а мами турбуються, переживають. Десь навіть з Німеччини ліки замовляли», - зазначила Жанна Романчук.
У спільноті «Потрібна допомога!!! Вікторія Романчук!!!» у соцмережі Вконтакте також зазначається, що на лікування Вікторії надходили кошти не лише з різних міст України, а й з Росії.

«Кошти, що перераховували люди з Сибіру та Санкт-Петербургу, надходять на рахунок, який відкрили хлопці Павлюк Ігор і Троцюк Ігор. Це організатори. Вони відкрили на себе рахуночки як організація «Земля Прыжков». Ці б гроші до мене ніколи не поступили. А вони скидають десь на рахуночки, а вже тут хлопці надають посильну допомогу. І якщо дефіцитні ліки треба, то теж передають», - каже мама Вікторії.
Нагадаємо, у Луцьку молода пара хотіла розважитися на День Валентина, однак через невдалий стрибок з вежі (роуп-джампінг) хлопець розбився насмерть, а дівчина опинилася в реанімації.

Довідка Рахунок Романчук Вікторії Василівни для надання матеріальної допомоги 5168 7572 1176 3117 Контактні номери телефонів батьків: Мама Жанна – (050) 43 82 673 Тато Василь – (067) 337 83 22
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
888 Показати IP 24 Лютого 2015 09:23
Тримайся Віко, ВСЕ БУДЕ ДОБРЕ !!! Хай Господь допоможе тобі перенести всі випробування твого життя !!Людині подається лише, те що ій під силу.... ти сильна і все зможеш!!!
читатч Показати IP 24 Лютого 2015 09:48
та взагалі.. хлопці.. хлопці.......... якби не ті хлопці - біди б не було
** до читатч Показати IP 24 Лютого 2015 10:18
Це точно. Таке враження ніби стаття не про дівчинку, а про те, які хороші хлопці
Ну-у-у... до ** Показати IP 24 Лютого 2015 14:14
Ну то вже мамине право, що і кому говорити. Сказала за хлопців та й сказала. Мабуть повважала за потрібне.
Василь Іванович до читатч Показати IP 24 Лютого 2015 14:18
Та, всадила б носа ще кудись. Сучасна молодь така безпечна і нерозумна
Керол Показати IP 24 Лютого 2015 10:19
Дасть Бог викарабкається, організм молодий, має справитись!!! Сил вам, бо це дуже довгий шлях...
Юлія Показати IP 24 Лютого 2015 11:18
Нехай видужує, дасть Бог, молодий організм здоровий, справиться з Божою допомогою та з допомогою небайдужих. Терпіння, сили батькам. Шкода що такою ціною приходить до дітей розум.
Священник Показати IP 24 Лютого 2015 14:16
коментар було видалено
Злий Показати IP 24 Лютого 2015 15:02
А мені й не жаль. Мене більше доля наших військових цікавить, ніж вона
Юзик до Злий Показати IP 24 Лютого 2015 17:48
І мені не шкода. Своїх проблем вистачає. Стільки шуму штучно роздули.
Лучанка Показати IP 25 Лютого 2015 14:14
Люди добрі Ця дівчинка не винна в тому що так сталося не по її вині з нею трапилася ця біда, а ви за військових Якшо ви Такі патріоти ідіть і воюйте не понятно за шо і за кого А Вікторії бажаю швидшого одужання! І сили та терпіння батькам . На все Божа воля. молитва перш за все
Влад до Лучанка Показати IP 25 Лютого 2015 18:32
юзик і злий. Що виходить переживати тільки за військових, а до горя інших бути такими байдужими? З кожним може статись біда про це не варто забувати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus