USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Лучанка презентувала власну колекцію мініатюрних книжок

9 Жовтня 2023 06:18
Лучанка Людмила Данилюк понад 15 років працює в бібліотеці та колекціонує мініатюрні книжки. Серед таких видань – твори українських класиків, афоризми відомих українців, приказки, байки, народні пісні.

Колекцію мініатюрних книг лучанка представила на виставці у Центральній бібліотеці для дорослих. Тут книжки розміром п'ять на шість сантиметрів, вісім на десять сантиметрів, розповіла Суспільному колекціонерка.

Зі слів жінки, вона завжди мріяла про велику, сучасну домашню бібліотеку, а книги-мініатюри дуже зручні, бо потребують мало місця, з ними зручно подорожувати та демонструвати їх на виставках у різних містах.
Людмила Данилюк розповідає, що в основному книги замовляє в інтернеті. Каже: мала трохи більшу колекцію, бо були книжки російською мовою, нині їх повикидала.
Відвідувачка бібліотеки, пенсіонерка Галина Потапюк каже: прийшла подивитись на виставку «Класики у книжкових мініатюрах», бо також має кілька малоформатних книжок. Вона живе у будинку, де розташована бібліотека, понад 40 років. Каже, що то її другий дім, бо як філолог з 50-річним стажем приходить до книгозбірні щодня.
«У мене вдома теж є книги-мініатюри, десь до десяти назбирається, аби знала, то принесла б і свої на виставку. В людей, може, кришталь стоїть, а у мене все книжки, ціла стінка в книгах», – каже Галина Потапюк.

Читати ще: Бібліотеки Луцької громади отримали понад 1700 нових книг

Бібліотекарка Надія Шатрова пояснює: мініатюрним виданням за міжнародними стандартами вважається книга, формат якої не перевищує у висоті й ширині 3 дюйми, тобто 76 мм, водночас мініатюра представляє мистецтво друку і оформлення. Виставка книжкових мініатюр триватиме до кінця жовтня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
букініст Показати IP 9 Жовтня 2023 10:16
*книжки російською мовою повикидала.....* А книжки в чомусь винуваті?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus