USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Бібліотека-студія «ДіМ»: оновлена бібліотека у Луцьку – комфортна зона для дозвілля дітей та дорослих

24 Вересня 2019 15:20
Понад рік тривав ремонт оновленої центральної бібліотеки для дітей. Тут проведено капітальний ремонт приміщення, замінено вентиляцію, утеплено фасад, придбано нові меблі та обладнання. Нині – це комфортна зона для проведення дозвілля різними категоріями населення під назвою «Бібліотека-студія «ДіМ». Тут обладнані читальні зали, ігрові зали, мистецький простір, приміщення для проведення семінарів та тренінгів, кінозал. Лучани зможуть приходити родинами та проводити своє дозвілля цікаво і корисно.

На вході відвідувачів очікує інформаційний кіоск, де на сенсорному екрані можна знайти актуальну інформацію про нові надходження літератури, цікаві події та заходи, які заплановані, тощо, йдеться на сайті Луцькради.

Нині тут є сучасний читальний зал, місця для проведення тренінгів, гуртків, семінарів, сенсорна кімната для занять діток із вадами розвитку та багато іншого.
Сьогодні, напередодні Всеукраїнського дня бібліотек, відбулося відкриття оновленої центральної бібліотеки для дітей та презентація проекту «Бібліотека-студія «ДіМ». Участь у заході взяв радник міського голови Ігор Поліщук.

Завідувачка центральної бібліотеки для дітей Ніна Бочарова зауважила, що і діти, і їхні батьки радіють оновленій бібліотеці. За її словами, у сучасному світі цифрових технологій класичні бібліотеки не можуть витримати конкуренцію з різноманітними гаджетами. Вона наголосила, що настав час змін і тут вирішили створити простір, де можна не лише прийти взяти книгу чи почитати її на місці. Ніна Бочарова зауважила, що нині бібліотека стала справжнім домом, адже тут проводяться різноманітні заходи та події. «Ми зробили комфортні зали для дорослих і дітей. Тут можна не лише погортати книгу, але й взяти участь у різноманітних гуртках, тренінгах. До нас уже звертаються школи та садочки, аби проводити цікаві заняття для діток. І ми хочемо зробити все, аби бути цікавими дошкільнятам та учням.

До нас звертаються і люди старшого віку, аби організувати якісь заняття, де б вони могли дізнатися більше про сучасні цифрові пристрої. Вони мають смартфони, подаровані дітьми, а вміють лише телефонувати з них. Хочуть навчитися максимально використовувати потенціал своїх пристроїв», – додала вона.
Ніна Бочарова подякувала керівництву міста, депутатського корпусу та особисто раднику міського голови Ігорю Поліщуку за підтримку в реалізації проекту.

Вона наголосила, що їхня бібліотека стала однією із перших сучасних бібліотек в Україні. За її словами, бібліотеки існуватимуть завжди, адже книги ніколи не перестануть бути актуальними.

Радник міського голови Ігор Поліщук зауважив, що міська влада приділяє значну увагу розвитку закладів культури. «Бібліотека – це слово, напевно, не підходить до цього закладу, адже та наповненість різноманітними активностями, заняттями, можливістю для творчості, вона свідчить про те, що цей заклад більше, ніж бібліотека. Тут зможуть знайти цікавинку люди різного віку. Приємно, що діти тут можуть інтелектуально та творчо зростати. І це дуже класно, життя пульсує і видно, що колектив живе роботою. Тут є сучасне обладнання: інтерактивна дошка, проектор, комп’ютери, телевізори. Є все необхідне, аби діти могли отримувати цікаву інформацію. Тут найбільша колекція настільних ігор серед бібліотек України. І це приємно, що ми маємо такий заклад. Я бачу, що кожна гривня, вкладена у ремонт бібліотеки, пішла у правильному напрямку. Такий підхід до справи буде збільшувати кількість відвідувачів закладу», – наголосив він.

Ігор Поліщук додав, що минулоріч відремонтували бібліотеку на вулиці Кравчука, нині завершили ремонт цієї, і у плані – у наступному році відремонтувати бібліотеку на Київському майдані.

Також радник міського голови повідомив, що оголошено всеукраїнський конкурс на кращу проектну пропозицію щодо облаштування скверу поблизу бібліотеки. Він переконаний, що наступного року тут з’явиться гарна відпочинкова зона поблизу бібліотеки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Школота Показати IP 24 Вересня 2019 15:26
А контрстрайк на компах є?
Євген Показати IP 24 Вересня 2019 16:44
Може хай буде МЕДІАТЕКА?
Владислав Показати IP 25 Вересня 2019 21:11
Клас супер!!!!!!
Kasia Показати IP 26 Вересня 2019 16:19
Така ностальгія :') Молодці

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus