USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучанка три роки збувала землякам фальсифіковану горілку

5 Серпня 2009 12:21
За кілька днів суд розглядатиме справу лучанки, котра  незаконно виготовляла та збувала великими партіями горілку – фальсифікат. Слідчий відділ податкової міліції ДПА у Волинській області  остаточно вивчив всі обставини незаконної діяльності  громадянки Валентини С. і спрямував відповідну кримінальну справу до судової гілки влади. Про це 5 серпня повідомляють «Волинські Новини».
Про те, що в одному із районів обласного центру Волині, як кажуть, діє «точка», де в будь-яку пору доби можна безперешкодно у великій кількості придбати алкогольні напої, співробітники податкової міліції дізналися ще в квітні цього року в ході проведення оперативних заходів. Одного дня увагу правоохоронців привернув чоловік, який мав при собі 40 півлітрових скляних пляшок оковитої відомого волинського торгівельного бренду з марками акцизного збору з ознаками підробки.
За кілька тижнів потому затримали  ще одного лучанина із 50 пляшками такої ж фальсифікованої горілки. Ситуація повторилася і на початку червня цього року. Вилучені пляшки  та марки акцизного збору віддали експертам, які й підтвердили: горілка – фальсифікат, акцизні марки – підробка.
Попередньо троє затриманих засвідчили, що горілку вони купили  у жіночки пенсійного віку, вказали  одну адресу і  не сумнівалися  в  якості придбаної горілки. Однак, вже незабаром одному із клієнтів після споживання придбаного алкогольного товару стало геть зле і за порадою  правоохоронців він звернувся до лікарні. Вердикт медиків наркологічного диспансеру був категоричним – отруєння сурогатами алкоголю. Потерпілому довелося надати невідкладну медичну допомогу.
Таким чином,  зібрана співробітниками податкової міліції інформація  давала усі підстави для того, щоб вживати більш кардинальних заходів.  Після оперативної закупівлі за вказаною адресою чергової партії сурогату, податківці отримали дозвіл суду на обшук у помешканні лучанки.
Вилучений під час обшуку товар та інвентар, а це з-поміж іншого 370 пляшок готової до реалізації горілки -фальсифікату, 140 літрів етилового спирту, що призначався для  виготовлення кустарним способом алкогольних напоїв, ще більше 60 літрів горілки-фальсифікату у пластмасових ємностях, з півтисячі корків та майже 900 фальшивих акцизних марок, переконували у масштабності налагодженого виготовлення та збуту горілчаного товару.
Як запевнила «горілчана» пані, вона й сама споживала виготовлений за власною рецептурою  товар без жодних негативних наслідків для здоров’я. Тому не сумнівалася – горілка її виробництва не завдає шкоди любителям оковитої. Однак, документи справи свідчили про протилежне.Слідчий з особливо важливих справ слідчого відділу податкової міліції  ДПА у Волинській області Руслан Байкевич запевнив: «Вилучені в ході обшуку у помешканні громадянки Валентини С. рідини, за висновками експертів, не що інше, як водно-спиртові суміші, які за фізико-хімічними показниками, зокрема лужністю та масовою концентрацією альдегідів, абсолютно не відповідають вимогам Держстандарту до горілок і можуть бути небезпечними для життя і здоров’я громадян.  Спирт сумнівного походження, із якого виготовлявся горілчаний товар, теж був не кращої якості».
Всупереч запевненням обвинуваченої в тому, що продуктом власного виробництва вона ніколи не труїлася, безмірне споживання неякісного спиртного таки далося взнаки. У матеріалах кримінальної справи є скупа медична довідка про те, що громадянка С. страждає на психічні та поведінкові розлади внаслідок вживання алкоголю та має синдром залежності з 2006 року та перебуває на диспансерному обліку в наркологічному диспансері.
У ході розслідування кримінальної справи з’ясувалося, що ця жіночка відповідатиме  в залі суду за такі дії – не вперше. Рівно три роки тому вона вже обвинувачувалася у вчиненні злочинів, передбачених статтями 204, 216 Кримінального кодексу України. Тоді, згідно рішення суду, громадянка Валентина С. відбулася лише штрафом в 8,5 тисячі гривень і сплатила майже три тисячі гривень вартості проведених криміналістичних експертиз.
Цього разу претензії правоохоронних органів – аналогічні. Як і три роки тому, цього разу громадянка Валентина С. своєї вини у скоєному не заперечує: горілку виготовляла і збувала та користувалася фальшивими акцизними марками, – пише сайт Державної податкової інспекції у Волинській області.   
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus