USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Лучанка влаштувала собачий притулок у себе в квартирі. ФОТО

17 Січня 2013 15:15
Мешканка Луцька вже не перший рік у своїй квартирі утримує чималу кількість котів і собак. Хороші, здавалося б, наміри жінки насправді перетворюють життя її сусідів у справжнісіньке пекло.

Про це інформують Відомості.ua.

Так, щодня їм доводиться миритись із неймовірним смородом, що через усі шпарки проникає до їхніх квартир. Неодноразово на будинок на проспекті Грушевського, де з заґратованих вікон на першому та другому поверхах час від часу визирають «ув’язнені» пси та коти, звертали увагу й пересічні городяни.
Днями ж туди з перевіркою навідалися правоохоронці.
Від мешканців одного з будинків на вулиці Грушевського постійно надходили скарги на те, що їхня сусідка пані Тамара утримує величезну кількість тварин. За словами людей, котів і собак було близько сотні.

«Я живу в цьому будинку сьомий рік. Ця громадянка з тваринами займає тут три квартири, — ділиться Наталія, що мешкає над «собачим притулком». — Сморід до нас потрапляє через витяжку, тріщини у підлозі, літом я відчинити вікно взагалі не можу, бо вона відкриває свої — і сморід піднімається догори. Я навіть кондиціонер не можу ввімкнути, бо він захоплює повітря з вулиці з цим запахом. У 2010 році вже було примусове обстеження, і на той момент у сусідки нарахували 84 коти і 15 псів».

Щоб оглянути квартири, порахувати чотирилапих, які там живуть, з’ясувати, в яких умовах вони перебувають, згідно з постановою суду до «добродійки» навідалися правоохоронці з Луцького РВ УМВС у супроводі представників прокуратури, санітарного лікаря, ветеринара та членів товариства захисту тварин.

Разом із ними заглянути в квартиру вдалось і кореспонденту «Відомостей». Уже підіймаючись на другий поверх, усі відчули нестерпний запах.

Перевіряльників зустріла власниця квартир, міцно тримаючи на повідку чималого пса. В самих же помешканнях виявилося ще гірше: гидкий сморід просто виїдав очі, наштовхуючи на думку, що про потребу вигулювати кудлатих тут не знають. Підсилювали враження й антисанітарні умови та гавкіт псів. Далі для журналістів екскурсія квартирою-притулком завершилася: не вельми привітна господиня попросила залишити її приватну територію, дозволивши, проте, правоохоронцям та іншим службам скласти протокол.

«Під час цього огляду було виявлено чотири собаки та стільки ж котів», — зазначила слідча Луцького МВ УМВС України у Волинській області Іванна Мороз.

Натомість сусіди припускають, що пані Тамара знала про перевірку і встигла частину тварин заздалегідь відвезти в інше місце. Крім цього, очільниця Волинського товариства захисту тварин Дана Новарчук повідомила, що кількома днями раніше Тамара Миколаївна таки погодилася на співпрацю та добровільно віддала в притулок п’ять собак.

«Це розсадник різних захворювань, глистів, інфекцій, може бути, що й дуже страшної хвороби — сказу», — висловився після відвідин помешкання лікар-гігієніст Микола Лупай.
До того ж, він зауважив, що господарка не показала жодних документів, які б засвідчували, що тваринам робили бодай якісь щеплення. Слідча у свою чергу зазначила, що під час огляду було встановлено, що тварини проживають у неналежних умовах, санітарно-гігієнічні норми недотримані, крім цього, й стан самих собак не найкращий.

«Вона не доглядає за ними так, як потрібно. Не купає їх, не вигулює. Я як біолог кажу, що це просто знущання над тваринами», — додала одна з мешканок багатоповерхівки.

Як підсумували луцькі правоохоронці, найближчим часом тварин із квартири на Грушевського можуть примусово вивезти до притулку. Та чи зупинить це «захисницю» братів наших менших, чи не «прихистить» вона у себе нових чотирилапих? Адже, як зазначає Дана Новарчук, українське законодавство не обмежує кількість котів і собак, яких можна утримувати на приватній території. Інша річ — у яких умовах вони проживатимуть.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
тиць-здиць Показати IP 17 Січня 2013 15:34
Собак - на буцегарню. Хазяйку треба зловити в тюрму
Для мешканки Наталії Показати IP 17 Січня 2013 15:41
"Я навіть кондиціонер не можу ввімкнути, бо він захоплює повітря з вулиці з цим запахом". Кондиціонер не захоплює повітря з вулиці, він лише охолоджує кімнатне. Вмикайте.
Хрущов Показати IP 17 Січня 2013 16:26
Співчуваю мешканцям даного під"їзду.
Олександр Показати IP 17 Січня 2013 17:19
А звідки у пані три квартири на двох поверхах??? Так сказано у тексті! А в інщому місці сказано, що три кімнати...
Pavel Показати IP 17 Січня 2013 17:30
А я знаю, що ця жіночка "крутий адвокат", і жодного разу скарги сусідів нічого не вирішували.
Є до Pavel Показати IP 18 Січня 2013 08:57
Твоя правда!
L;epp Показати IP 17 Січня 2013 18:10
Заслуговує на тюрьму.Або Суд Линча.
Олежик Показати IP 17 Січня 2013 18:57
Собак стерелізувати і відпустити, хазяйку на виправні роботи, на ферму якусь...там їй і тварин, і лайна буде вдосталь...так як вона любить...
007 Показати IP 17 Січня 2013 19:24
А-фи-геть.Бідні сусіди.В Бундесе, чтобы завести собаку в частном, отдельно стоящем доме, нужно согласие всех соседей. Без исключения.Ну и зачем мы тех немцев побеждали? И зачем каждый год, отмечаем над ними День Победы?
Paulo Показати IP 18 Січня 2013 10:30
Краще купила б собі будинок і не мучила ні людей ні тварин.
фу Показати IP 18 Січня 2013 10:38
адресу будинку - в студію.щоб люди не купували там житло
Сонька Золотая Ручка Показати IP 18 Січня 2013 11:09
I що, нiхто не може ту "адвокатшу" шизануту трохi пальнути?!
поліна Показати IP 18 Січня 2013 14:14
чеширський котяра теж там жив...
Квітка Показати IP 18 Січня 2013 18:33
Хай бог помилує від таких сусідів, в одному а точніше 5 гуртожитку Сну теж є таке чудо Радченко М.А. то в неї певно 20 собак,собачок і т.д.теж можна здохнути від того смороду,а їй пахне. Головне що поряд неї живе скромний декан математичного ф-ту і бідняга все нюхає, і терпить. Ну просто прибити мало таких придурків. Напевно Коцана потрвбно в гості запросити хай побалдіє.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus