USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучанку з чотирма дітьми тероризує рідна матір

18 Грудня 2014 12:10
Депутати міської ради планують виїзне засідання на обійсті, де живе лучанка Оксана Владичко.

Про це стало відомо під час засідання комісії з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту сьогодні, 18 грудня.

Нагадаємо, лучанка Оксана Владичко більше 10 років оббиває пороги владних кабінетів, адже мешкає з чотирма дітьми в літній кухні. А рідна матір відключила жінці світло й газ.

Депутат міської ради, член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук розповів, що до нього звернулася пані Оксана з проханням посприяти вирішити проблеми.
Річ у тім, що з 2004 року жінка мешкає в прибудові до материного будинку, так званій літній кухні. Коли вона готувала на всіх їжу – проблем спершу не було. Але згодом розпочалися докори, що, мовляв, жінка сидить у батьків на шиї. Нині Оксана працює водієм тролейбуса на Луцькому підприємстві електротранспорту.

Рідна матір відключила жінці світло й газ. Родина змушена спати у верхньому одязі, а ще й холоди не настали.
Як розповів Ігор Поліщук, умови там абсолютно непридатні для проживання. Жінка не раз зверталася до міського голови. Нещодавно надійшла й відповідь про те, що там мають відновити газопостачання. Але відновили газопостачання лише для приготування їжі. Міська рада запропонувала перебратися на зиму в соціальний центр. Але родина з 5 людей в такій кімнаті не може поміститися.
Останньою краплею в цій історії став випадок, коли вітчим схопив за шию сина Оксани. Про це жінка дізналася зі слів сина, коли вже прийшла з роботи. Хлопчик з сусідським приятелем обривали виноград і ягода потрапила у вікно. Вітчим Оксани вийшов з хати і схопив дитину за шию. Наступного дня в хлопчика виявили синці. Вітчим визнає, що хапав за шию хлопчика, але факт насильства - не визнає. Нині триває судовий процес.
Служба у справах дітей міськради не допомогла. Оксана мусила звертатися до правоохоронців. Мати Оксани, натомість, вирішила помститися: за те, що на 77-річного вітчима завели кримінал, вона відключила світло до помешкання.

Власницею всього помешкання є мати Оксани. Жінка каже, свого часу дідусь склав заповіт на неї, але коли вона перебувала у США на стажуванні, дід дарчою віддав будинок матері Оксани, бо сподівалися, що Оксана залишиться в США. На той час дід був інвалідом по зору і вже пройшов лікування у психлікарні.

З того часу минуло 15 років, але, додали члени комісії, спробувати опротестувати дарчу зараз можливо.
Щоби вирішити нагальне питання з світло- та газопостачанням, депутати вирішили виїхати на місце. Також запланували на зустріч запросити представників служби у справах дітей та «Волиньгазу», аби ті сказали, чи можна окремо підвести газ. Оксана каже – газовики кажуть, що це можна зробити, але мати не дає дозволу. А без дозволу в них зв’язані руки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Песець пухнастий Показати IP 18 Грудня 2014 13:40
І це б..дь "цивілізована країна" - повно всяких служб дітей, соціальних служб, по захисту прав людини, фондів, і тому подібної х..ні, а елементарні людські права жити в нормальних умовах чотирьох дітей захистити не можуть і лише "розводять руками", на який х..р ви всі потрібні , папірці з місця на місце перекладати і показушно звітувати про успіхі один перед одним?
аяяй Показати IP 18 Грудня 2014 13:56
в даному випадку мати є власницею житла і може роблити що хоче .закон на її стороні.а не на стороні доньки з чотирма дітьми.якщо міськрада посприяє оскарженню дарчої 15 літньої давності і тим самим створить прицидент,то вишикуються черги з невдоволених і бажаючих оскаржувати несправедливі дарчі.адже війни між найріднішими за житлові площі тривають повсякчас.
ZZ до аяяй Показати IP 18 Грудня 2014 15:54
Потрібно вносити поправки до законів і адаптовувати їх до реального життя, а то всі турбуються і захищать дітей від всіх навколо, а від рідної баби за законом не можуть, всі борються проти насильства, а на ділі, якщо чоловік, власник житла, скотина, то жінці з дітьми хоч просто неба живи, бо прав ніяких - то на фіга нам такі закони?
аяяй до ZZ Показати IP 18 Грудня 2014 19:08
Людей преклонного возраста нужно отдавать под опеку детей,лишить права единолично решать,что делать с жильем,если с ними проживают дети.Так же относительно мужей-тиранов.Нужно менять законы,чтобы защитить женщин с детьми.
Ой Показати IP 18 Грудня 2014 14:20
Я так розумію, що за газ і світло платить матір, А грошей ге вистачає. Тому й відключає.
Ой Показати IP 18 Грудня 2014 14:22
Я так розумію, що за газ і світло платить матір, А грошей ге вистачає. Тому й відключає.
думка Показати IP 18 Грудня 2014 17:51
Що за мати, цеж іі дитина,це ж іі внуки і хай як але за кого іі серце має пережива ти?
аяяй Показати IP 18 Грудня 2014 21:42
Оксана Владычко засветилась сегодня на канале Украина в телепередаче,интересно поможет ли это добиться нормальных жилищных условий для детей.
111 Показати IP 19 Грудня 2014 19:49
Цікаво,а де батько дітей?а на що розраховувала жінка народжуючи 4ох діток??!-певно що держава забезпечить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus