USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Матір-одиначка з Луцька мешкає з хворими синами в сараї. ФОТО

17 Липня 2013 22:00
Оксана Владичко не має нормальних умов для проживання. Помешкання її більше нагадує сарай чи комірчину з облущеними стінами, де вона упродовж багатьох років тулиться із чотирма синами.

У гості до сім’ї ходять миші й пацюки

Поряд із будинком – курник та хлів зі свинями, з якого час від час до кухні Оксани Володимирівни «навідуються» непрохані гості – миші й пацюки.
Жінка бідкається, що не знайшла спільної мови із рідною матір’ю та вітчимом, котрі живуть у просторому будинку поряд. Тому змушена поневірятися упродовж багатьох років у «тимчасівці».

Пані Владичко зазначила, що спочатку життя складалося добре, у неї був хлопець, разом винаймали квартиру. Тоді ж у пари народилося троє діток. Однак сім'я бідувала і чоловік усе частіше зловживав спиртним.

Тоді, мовляв, жінка вирішила повернутися до батьків.
«Мама поставила умову, щоб я поверталася сама, без чоловіка. Так ми і розлучилися. Потім мама заборонила батькові моїх дітей з'являтися на територію подвір'я. Бо він в нашій сім'ї – чужий», - пояснює Оксана.

Жінка додає, що оселитися їм дозволили у «тимчасівці» з обшарпаними стінами, мишами та пацюками.

Розповідає, що купає дітей не у нормальній ванні, а у пластмасовому невеликому тазику. Пере білизну і дитячі речі руками, бо стареньку пральну машину боїться використовувати, мовляв, мати сказала, що коли Оксана користується електрикою, то у материній хаті - перепади напруги та зникає світло. Вона, каже, навіть одяг дітям не прасує, бо матір сердиться.

Старші діти утрьох сплять на маленькому ліжечку, мама ж - біля них на старенькому, «обшарпаному» матраці на підлозі.




Уже тринадцять років Оксана Владичко оббиває пороги владних кабінетів

Жінка ніде не працює. І не тому, що не хоче. Роботодавці не бажають працевлаштовувати у себе матір з хворими дітьми. Ті, каже, постійно застуджуються, мають загострення та слабкий імунітет.

«Я працювала на одному з великих підприємств міста. Часто доводилося бігати по медичних установах та лікувати свої дітей. Одного дня начальник мені сказав, що нам не потрібні такі працівники. Зараз отримую лише допомогу по малозабезпеченості та гроші, передбачені одиноким мамам», - каже Оксана Володимирівна.

Уже тринадцять років Оксана Владичко оббиває пороги владних кабінетів з проханням надати їй житло. Стоїть у черзі на отримання помешкання – однак весь час її місце віддаляється у списку.

Просила допомоги і в луцьких міських голів: Антона Кривицького, Богдана Шиби та Миколи Романюка. Але натомість отримує від них лише відписки, мовляв: «Ваше питання розглянули. Чекайте. Допоможемо». Але коли конкретно жінці чекати допомоги, – не вказують. Оксана Владичко ж лише збирає «папірці» з відповідями чиновників і щомісяця продовжує ходити до них.

«На днях я знову пішла до Романюка (Микола Романюк – Луцький міський голова, - ВН), хотіла записатися до нього на прийом. Мені сказали, що він - у відпустці. Порадили написати заяву і після її розгляду, можливо, покличуть на аудієнцію до мера. Але ж я тих заяв уже скільки писала…», - бідкається жінка.

Як жити далі – жінка не знає. Діти з кожним роком стають дорослішими. У них з'являється більше потреб. Зараз старші навчаються у школі, молодший часто хворіє і тому перебуває вдома. Потрібні гроші на ліки.

«А все через умови проживання. Ну як в такому будинку можуть рости здорові діти? Хочеться ж дати їм все найкраще», - бідкається матір.
***
Якщо когось зацікавила доля жінки та дітей, які проживають у нестерпних умовах, і він має бажання допомогти Оксані Владичко, надаємо її номер телефону: 095 547 54 79.

Підготувала Наталія КОМАР
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 74
Сусід Показати IP 17 Липня 2013 22:45
Ця людина сирота? Чого батьки її допомогти не можуть? питаня? немає чого мера дурницями мучити ,хай краще порядок в відносинах з батьками наведе і питання закриється саме собою
Вася до Сусід Показати IP 17 Липня 2013 23:00
Точно. Заради дітей могла би і переступити через себе і помиритися з батьками. Не вірю, що мати її просто так в хату не пускає. Видно добре насолила їй по молодості, а зараз мати їй пригадує минулі грішки. Завжди можна порозумітися, пробачити один одного, але видно щось таки заважає.
))) до Вася Показати IP 18 Липня 2013 00:32
нет, просто маменька там - стопроцентная с**а. и не думайте, что таких блябабушек мало.
Олена до Вася Показати IP 18 Липня 2013 13:34
Який ви добрий та співчутливий, ВАСЯ! Просто слів нема... Перш ніж судити когось, станьте на його місце і походіть в його "макасинах". Грішки у кожного є по-молодості і не тільки... тільки вам звідки знати достеменно, чому склалося саме так? Фантазуєте?... Прикро!...
Олександр Показати IP 17 Липня 2013 22:50
Навіть не знаю... Поряд - матір у просторій хаті, яка не дає користуватися електрикою... Мати сказала те, мати сказала се... Не знаю, мене не проймає ця історія. От якби не було всесильної матері з нормальною хатою.
))) до Олександр Показати IP 18 Липня 2013 00:34
вопрос, где прописана эта женщина и ее дети, на многое мог бы пролить свет. жаль, что в материале ничего об этом нет.
Подруга Оксани до ))) Показати IP 18 Липня 2013 09:45
Оксана та всі її діти прописані за даною адресою. А її мати - психічнохвора людина, яка влаштовує скандали не тільки у своїй сім'ї, а й всім сусідам. А вітчим - поліщук, який приїхав з Полісся і вчепився за тепле місце, бо йому не має де подітися. Ми сусіди були б дуже раді якби цих психів (матера Оксани та вітчима) ізолювали з нашого суспільства
подрузі до Подруга Оксани Показати IP 18 Липня 2013 12:27
Як би не було, а "психічнохвора з поліщуком" спромоглися на нормальне житло. А от ваша розумна подруга щось ніяк не може знайти. 13 років живе в халупі, а чом же не підфарбує, полагодить, помиє, це мати повинна робити за дочку? Дай такій квартиру, вона й там захламить по вуха.
))) до подрузі Показати IP 18 Липня 2013 13:21
слуш, умная. давай на ее место с четырьмя малыми и посмотрим, как и что получится. предлагаю сидеть, молчать в тряпочку и считать свои аборты, что ли.
((( до ))) Показати IP 18 Липня 2013 13:34
З яких то пір біологічна здатність розмножуватися стала подвигом?
Олена до подрузі Показати IP 18 Липня 2013 13:41
А ви звідки знаєте, яким чином дісталось житло матері Оксани та її вітчиму і як саме вони на нього "спромоглися"? Звідки стільки жовчі до Оксани? Вона ваш особистий ворог чи що?
олені до Олена Показати IP 18 Липня 2013 13:53
Приводити на світ дітей і не подбати про належні умови для них - вибачте, це нахабство, м'яко кажучи. Та щітку в руки і вперед! За стільки часу не можна це свинство прибрати???
Олена до олені Показати IP 18 Липня 2013 16:27
"Нахабство" перед ким? Чи не перед такими "свідомими" членами суспільства як ви? І чому молода жінка зі своїими проблемами у вас особиство викликає більше обурення, ніж бабуся, з ласки якої чотирьом онукам доводиться мешкати у непристосованому приміщенні? Можна взяти щітку і пофарбувати стіни, можна вимити підлогу, тільки житлова площа від цього не збільшиться і проблема не вирішиться... Ми всього навчаємось у сім'ї, в якій виросли. І Оксанина доля склалась не випадково. Тут без участі її матері не обійшлося... Як на мене, то Оксана заслуговує на повагу хоча б тому, що не зреклася своїх дітей, що не спилася в таких складних життєвих обставинах, а хоч щось намагається робити відповідно до рівня своєї свідомості і свого життєвого досвіду. І якби кожен з розумників, які тут затято її засуджують, замість образливих слів зробив бодай найменше - хтось купив одяг дітям чи шкільне приладдя, хтось підтримав Оксану морально (а саме задля пошуку допомоги, я так розумію, й була опулікована ця стаття), а хтось просто стулив пельку і промовчав, якщо не здатний на людські вчинки, усе було б зовсім по іншому!
Олені до Олена Показати IP 18 Липня 2013 17:15
Нахабство перед дітьми, як цього не розуміти. Якість ніколи не підміниш кількістю, до речі. Збільшення площі помешкання вирішить проблеми? Не смішіть. Знаю сімей, які з двома дітками в однокімнатній туляться - і нічого, мир і спокій, чистота й порядок. Проблема одягу? На гуманітарці вагонами лежить. Отож не там шукаєте, Олено.
Олена до Олені Показати IP 18 Липня 2013 20:30
Я не шукаю, я собі знаю. "Нахабством перед дітьми" вважаю випадки, коли жінка перериває вагітність, викидає немовляє, здає його до притулку. А назвати нахабою матір, яка народила чотирьох синів і карабкається у цьому житті, як може, язик не повертається. Можу сказати одне: Оксанине "нахабство" у порівнянні з цинізмом, зверхністю, достеменними знаннями "як терба жити" і тотальним осудом окремих дописувачів - це друбниці!
Олені до Олена Показати IP 18 Липня 2013 21:54
А ти, бачу, мастак з хворої голови на здорову? Ну-ну...Значить, якщо дружна,забезпечена і повна сім'я - то зле, а як проблема на проблемі - люкс! І якщо я не хочу, щоб хтось поневірявся і чиїсь діти страждали, то я цинік? Ага, то значить, Оксані - бурхливі оплески! Дівчатка, беріть приклад! Інститут сім'ї як такий віджив - ганьба порядним дружинам-матерям, вони аморальні, бо не хочуть, щоб їхні дочки-племінниці-співвітчизниці стали горе-матерями, застерігають від легковажності.
Марина Показати IP 17 Липня 2013 23:19
Ей, народ ви чого? Як би там не було, але жінці немає де з дітьми жити. Мати не дає жити, на батька тих дітей теж надії нема. Що робити?
андрiй76 Показати IP 17 Липня 2013 23:39
Що ж це за матір така?..Якась не мама,а зла мачуха з"Попелюшки".Хоча...чужа сімя-темний ліс і можливо ця жіночка чогось не договорює.Ну не може нормальна мама так обходитись з донькою і не пускати рідних внуків до хати.Якщо вона справді НОРМАЛЬНА...
що робити? Показати IP 17 Липня 2013 23:44
Ситуація... Жінка народила трьох дітей, а ради не може дати ні малечі, ні собі. Батькам і чоловікові не потрібна. Роботи нема.Трагедія. Може, дітей в інтернат, поки мама розбереться зі своїми проблемами? Зрештою, є ж якісь соціальні гуртожитки. А громади віруючих? Може, вони б допомогли?
Анна Показати IP 17 Липня 2013 23:44
А деякі мужики теж непогано пристроїлися - "понастругують" дітей і ніби свій батьківський обов'язок виконали. Виховувати дітей таткам потрібно.
Жінкам Показати IP 17 Липня 2013 23:51
Дорогі дівчата, ну бачите, що чоловік випиває, невідповідальний, вас нізащо немає - НАВІЩО ДІТЕЙ НАРОДЖУВАТИ? Народжуйте від того, хто гідний зватися татом. В іншому випадку, потім вам тяжко буде їх виховувати самій.
Дівчина до Жінкам Показати IP 18 Липня 2013 11:36
А де ж таких знайти? Тепер повно і алкоголіків, і альфонсів, і наркоманів, і несерйозних, і гультяїв. А нормальні - де? Як кажуть, днем с вогнем не знайдеш.
досвідчена до Дівчина Показати IP 18 Липня 2013 11:48
Місця треба знати! А ти, дівчино, сама хіба свята-ідеальна? У чоловіках недоліки тільки бачиш, а тебе-бездоганну-чогось принци оминають? Ми всі не подарунки, і чоловік ідеальний з неба не впаде, можеш не чекати. Подружнє життя - то невпинна праця.
Досвіченій до досвідчена Показати IP 18 Липня 2013 12:19
Збережи свою репліку. Ну-ну, знайде твій принц молодшу і розумнішу за тебе - ось перечитаєш свої слова.
дівчині до Досвіченій Показати IP 18 Липня 2013 12:45
Ти не віриш в існування щасливих сімей, у порядність, у щирі стосунки? Вважаєш, що неодмінно всі мають стати нещасними? Співчуваю...
Досвідченій до досвідчена Показати IP 18 Липня 2013 13:13
А я чекаю, що впаде))) У кожного свій ідеал
дівчині до Досвідченій Показати IP 18 Липня 2013 13:28
У тому то й проблема. Багатьом той, хто падає, здається ідеалом. Але ж він земний чоловік. І тоді починається: нащо притирання і нервотріпання, простіше розлучитися. Тому важливо зберегти того єдиного, що впав із неба)))
просто жінка до дівчині Показати IP 18 Липня 2013 15:31
Мій єдиний ще не падав. Сподіваюсь, що упіймаю, коли падатиме))))
Жінка до дівчині Показати IP 18 Липня 2013 15:37
Вважаю, що до вибору варто серйозно відноситись, щоб не було "нервотріпань". Припускаю навіть, що такий чоловік може й не трапитись... Ну що ж - така доля, мабуть. І не потрібно тут оце заїжджене про папіків...
Лариса для Сусіда Показати IP 18 Липня 2013 08:33
У всякі ситуації попадають по життю люди. І як це влада ні при чому... тоді для кого вони треба..? Вже те , що народила четверо синів, про щось говорить.
Серж Показати IP 18 Липня 2013 10:16
А за чий рахунок влада видiляє житло? За рахунок мешканцiв, якi поповнюють бюджет, тобто нас i вас. Чому хтось повинен спонсорувати житло iншим людям? Для чого було чотирох народжувати? для того, щоб та сама влада (населення) платило допомогу на дiтей? Це паразитування, якщо воно так.
розумнику до Серж Показати IP 18 Липня 2013 10:32
А якби на місці цієї жінки була твоя мати? ти би теж тазав, що це паразитування?
Таня до розумнику Показати IP 18 Липня 2013 11:12
Якби на місці цієї жінки була б його мати - то він би вважав, що всі йому винні і влада має все дати. Це психологія жінок, які вміють лише сексом займатися і дітей родити, а самі не працювали жодного дня і ходять по кабінетах і кажуть "дай". А чим ти заслужила, щоб тобі дали? Чому спортсмен мусить стати олімпійським чемпіоном, щоб йому дали квартиру, а жінці достатньо родити 3 байстрюків? Де тут справедливість? І наперед кажу, відповіді "побійся Бога" я не сприймаю, Бог не заповідав їм розпусти і дітей на стороні :(
Правильно до Таня Показати IP 18 Липня 2013 12:06
Народити мозгів хватало , а тепер дай - а хто дає нам , які вкалують цілий день і дітей бачать тільки сплячими. Кожну копійку відкладаєм , щоб купити квартирку!!! Ач попривикали...
))) до Таня Показати IP 18 Липня 2013 13:13
роди хоть одного, посмотрю, может ума и добавится, зотя вряд ли. для тупых: есть проблема - малые дети живут в ненормлаьных условиях. ее надо решать, потому что даже благополучная баба одна с таким не справится. топить или удушить детей - не вариант, они есть и с этим что-то надо делать. и кто Вам сказал, что квартиры у нас олимпийцам шибко дают? нет, их обычно получают мордовороты. не очень имеющие отношение к социальным очередям. так чтопрекратите исходить злобой, что кто-то кого-то родил и включайте мозги.
ы до ))) Показати IP 18 Липня 2013 16:08
Ощущение, что пишет сама "нетупая" госпожа Оксана под ником ")))". У вас есть проблема-вы ее и решайте. Если вы даже с родной матерью не смогли отношения построить, но увольте... Вы и с детьми отношения не выстроите, и когда они подрастут, я сомневаюсь что вас за это поблагодарят. У вас есть времянка-но она ваша. Вы ее не снимаете, не арендуете. Вы я так понимаю и за коммунальные услуги никогда не платили, раз ваша мама не даёт вам пользоваться "её" электроэнергией. Барышня, хватит инфантильности-вам никто НИЧЕГО не должен! Дети ваши, и проблемы соответственно тоже ваши. Кто мешает облагородить хотя б эту времянку, это все таки ваше жилище и вы спокойно обитаете в сраче целых 13 лет! Пожалейте детей! Хотя я думаю вы на это не способны. Такие махровые эгоисты детьми только прикрываются. И таких оксан развелось полным-полно... Увы...
Я Показати IP 18 Липня 2013 10:24
А коли ця жіночка вирішила народити чотирьох дітей, вона не подумала про те де, як і на що вони будуть жити? Що за дебільний менталітет, що батьки повиннні виростити дітей, а тоді ще тягнути внуків, а як стане віку то ще й правнуків? І все життя проходить, як у ломових коняк, а не людей. Доця виросла і мабуть у мами не питала коли і з ким почати статеве життя та скільки дітей народжувати,бо вже ж доросла і самостійна стала, а доросла значить відповідальна, от "розхльобуй" сама.
* до Я Показати IP 18 Липня 2013 11:13
підтримую. половина інтерв"ю - нарікання на матір і чиновників. спочатку власним розумом багатіла, а тепер оточення їй винне. співчуття викликає лише незавидна доля дітей, але ніяк не "горємична Оксана"
))) до Я Показати IP 18 Липня 2013 13:17
женщина и ее дети прописаны в этом доме, как я поняла. мамаша - наглая сучара. занимающаяся обычным рейдерством. это то же самое. что выпереть соседку с ее части дома. просто антизаконно. Оксане надо банально подавать в суд на вселение и забыть, что там мать или как ее там. Матери там нет, там баба, которая не пускает ее с детьми домой. еще раз - нормальный человек не может запереть четверых детей в крысятнике и сесть на жопу.
Логіка Показати IP 18 Липня 2013 10:52
Осуджувати цю жінку за її важке життя неможна. А якби кожен, хто її осуджує, уявив себе на місці тих діток, яким зараз важко і нема де жити. Осуджувати - нерозуміти усіх обставин життя. Важка ситуація в героїні в усіх планах - і психологічному, і матеріальному, і суспільному. Але вихід має бути.
Таня до Логіка Показати IP 18 Липня 2013 11:15
90% що ці діти вже страчені, як повноцінні члени суспільства. Мама вклала їм в голову ненависть до всіх, хто краще живе, влади, мужиків і т.д. Як не сумно, але їх ставлення до життя змінити дуже важко.
Олена до Таня Показати IP 18 Липня 2013 13:50
То давайте поставимо на них хрест і "відморизимось"!!! Бо вони вже втрачені для суспільства... Ви себе чуєте?! Аж страшно!!! Та ніхто достеменно не знає, хто виросте з тих дітей і як складеться доля, а ваші висновки, то лише гіпотези, які висловлювати нерозумно!
чого ж ні Показати IP 18 Липня 2013 11:27
"..чоловік усе частіше зловживав спиртним - ..Мама поставила умову, щоб я поверталася сама, без чоловіка. Так ми і розлучилися" от біда, з пияком розлучили.
Логіка Показати IP 18 Липня 2013 11:30
Мені інколи дивно, що осуджувати і давати поради кожен гаразд, особливо коли це ще і анонімно. А ось якби якась скрутна життєва ситуація трапилася у когось з вас - самі б бігали по владних кабінетах, вважаючи "що маєте право", і вам зобов'язані допомогти.
* до Логіка Показати IP 18 Липня 2013 11:51
осуджувати те, шо вважаєш неприйнятним - логічно. шукати допомоги в скрутній життєвій ситуації - логічно. бідкатись, шо твоя мати винна у твоїй ситуації, коли ти вже сама - багатодітна мати - нелогічно.
Олена до * Показати IP 18 Липня 2013 13:52
У житті не все піддається логіці. У будь-якому випадку осуджувати - не варто! Не суди - і тебе не осудять!!!
Досвідчена досвідченій Показати IP 18 Липня 2013 12:15
А що коли не п"є, гроші заробляє, руки не з ж**пи ростуть, дітьми власними більше цікавиться ніж посиденьками за пивом в кращому випадку, то вже тепер в принци записують? На ф..га, питається, таке життя, коли воно "невпинна праця", життя одне і крім праці в ньому ще повинні бути і святкові дні,і радість, і відпочинок. Добре, коли добре, а коли не життя а суцільне безкінечне "притирання" і нервотріпання, то можна і обійтись без такого сімейного раю з легкістю.
Незнайомка до Досвідчена досвідченій Показати IP 18 Липня 2013 12:20
100%
досвідчена Показати IP 18 Липня 2013 12:52
Ніхто ж силоміць не тягне вас під вінець. Подобається жити самій, без чоловіка,- будь ласка. А мені от тільки повноцінна сім'я дарує душевну гармонію. Головне ж - почуватися щасливою. До чого тут суперечки?
Metaller Показати IP 18 Липня 2013 13:18
"А що коли не п"є, гроші заробляє, руки не з ж**пи ростуть, дітьми власними більше цікавиться ніж посиденьками за пивом в кращому випадку, то вже тепер в принци записують?" А що, ви вважаєте таких чоловікив недостойними себе? Шукаєте тільки дядю на лексусі з триповерховою хатою? Ви відповідаєте таким вимогам? Ну шукайте далі... Вже не одна шукала... Але успіхів вам!
Металісту до Metaller Показати IP 18 Липня 2013 13:41
У всіх чоловіків у голові є 2 пунктики. Перший, що його люблють за його гроші, а його самого. Другий, стосується довжини певного органа. Чоловіки, схаменіться! Ви вже усіх дівчат підозрюєте у корисливості. Чи ви вважаєте, що вас як людину ніхто не може полюбити? Ось ці комплекси вам самим і не дають жити, любити, створювати сім'ї.А біля вас і самі дівчата страждають.
Папік до Metaller Показати IP 18 Липня 2013 14:02
Таких папіків шукають ті мадами, які собі ціни не можуть скласти. Вони дужееееееее себе переоцінюють, що олігарх так і закохається в таку "розумну і красиву". Може разок покохає і на цьому кохання закінчиться
не понімаю Показати IP 18 Липня 2013 14:06
На трьох дітей отримує гроші , а халупу побілити не може? То чим ця "мама" займається? Рейдерством!!! Хай за наші гроші їй дадуть квартиру? Ото настроїли принципів...
Теж Досвідчена Показати IP 18 Липня 2013 14:36
Metaller, Папік. А що, ви вважаєте таких чоловікив недостойними себе? Шукаєте тільки дядю на лексусі з триповерховою хатою? Ви відповідаєте таким вимогам? Ну шукайте далі... Вже не одна шукала... Але успіхів вам! "Таких папіків шукають ті мадами, які собі ціни не можуть скласти" Ви спочатку прочитайте нормально а потім слиною бризкайтесь. В моєму пості мова йшла про те що чоловік, що не п"є та дбає про сім"ю - норма, а не принц і не восьме диво світу, як у нас вважається,це по-перше,а по- друге, якщо нема нормального життя, як то кажуть "душа в душу", то в труні в білих тапках я бачила всіх папиків і не папиків з лексусами, та хоч десятиповерховми хатами і олігархів та не олігархів там же. Живу так як мені подобається і комфортно, бо можу собі це дозволити. А бажання, вимоги і самооцінка це особиста справа і навіть право кожного.
Волинянин Показати IP 18 Липня 2013 15:26
Вчора в одній з цивілізованих держав офіційно щзареєструвалм однополий шлюб. Правильно. Люди вироджуються. І чим швидше - тим краще. Боженько карає. Злість, нечисть процвітає. А з себе почати коджному важко.
777 Показати IP 18 Липня 2013 15:27
А за 13 років вона стіни у цій "тимчасівці" не могла пофарбувати хоча б? І пральна машинка "старенькою" на фото не виглядає. Такі як ця, пробачте Оксана, викликають не співчуття, викликають тільки нецензурні слова в свою адресу. Був в неї хлопець... Так вона зараз ще пару хлопців знайде і від всіх по дитинці народить-працювати так і не буде, буде жити на соцзабеспеченні. І всі навкруги будуть їй винні: квартиру, гроші, співчуття. А там може й "мать-героиню" їй дадуть! А як же ж, сама виховує ...дцять дітей, батько їх на війні загинув, така доля важка. Чесно кажучі бридко на таке дивитись . Краще б написали про тих, кому дійсно ця допомога потрібна. А не про к... всіляких( пробачте за французьку)
Наталка Показати IP 18 Липня 2013 15:41
Моя бабуся під час війни залишилась без батька і домівки. Ніколи ні у кого нічого не випрошувала, а працювала клято. А тут і батьки, і домівка, і все одно ДАЙТЕ...
знайомий до Наталка Показати IP 18 Липня 2013 15:51
Так ото ж бо і воно
знайомий Показати IP 18 Липня 2013 15:50
А чим вона думала народжуючи хлопцю, навіть не чоловіку, 4 дітей у зйомній квартирі??? От чим думала, тим хай тепер і заробляє !!
ViNaPa Показати IP 18 Липня 2013 15:50
Як давати алкоголіку раз за разом, до Романюка не ходила, не питала поради і не жалувалась, а зараз, всі винні, що вона не порядна. Тут і жити є де, і чоловік нормальний і боїшся на друге наважитись, щоб хоч перше до пуття до вести, а ця ноги розставляла поки держава гроші платила.
тіна до ViNaPa Показати IP 18 Липня 2013 17:58
не бійтеся!народжуйте!
Любі свині Показати IP 18 Липня 2013 16:19
Скільки людей - стільки думок. І це правильно - адже ми всі різні, виховані в різних умовах та заробляємо на хліб насущий по-різному...У всіх свої проблеми ( кредити,хворі родичі, проблеми на роботі і т.д.). Але більшість людей,яких я знаю - САМІ карабкаються по життю. Десь стараються заробити ту нелегку копійку, стараються житлові проблеми розрулити.Переступають через себе аби сім"ю зберегти та щоб дітей належно виростити. І розмови на кшалт "життя одне,його треба прожити без проблем" - повний трандьож. Це логіка хіппі і вона не для нас.Безпроблемне життя тільки в хворих (повних щизофреніків).Ситуація,що описана в статті,викликає вінігрет думок і почуттів. З однієї сторони - жаль дітей і якщо нічого не зміниться - вони стануть проблемними. З іншої - їх мама , мяко кажучи, троха лукавить - роботу з її ситуацією знайти можна ( навідь на ринку продавцем ).Та й якщо звернути увагу на деталі - холодильник заліплений магнітіками з різних міст та курортів ( фото 1 )також з повною колекцією від йогуртів, ковричок пляжний ( фото 2 під ящиком лімо) - мама з дітьми любить відпочити ( і слава Богу ). Фото 3 - пральний ( не дешевий ) порошок Аріель автомат. так що перуть пані в машинці100%.Непогана морозилка та мікроволновка ( фото 1 ). Тобто - електрикою все ж користуються.Фото 2 - банка фарби на вікні! ( Все ж можем як захочем!!! ).Тому ця вся історія трішки нагадує намагання мами підготувати суспільну думку та піднажати на владу в питання вирішення своїх проблем.Хоча наголошую - мені жаль в першу чергу дітей. А тут ВН раз - і взяли б на контроль роботу цілої армії соціальних служб ( дармоїдів ) - і подивились би ми на їх участь у цій історії.
Ірина Показати IP 18 Липня 2013 16:45
Взагалі не розумію, чому мати винна щось дочці? Вона вже доросла, зріла жінка. Перш ніж народжувати дітей ій треба було добре подумати. І держава зараз на дітей виділяє чималі кошти. Руки є, голова є. А на шиі батьків сидіти це наша ментальність. За кордоном діти відділяються від батьків у 18-20 років і починають самостійне життя . А у нас звикли, щоб батьки дітям влаштовували весілля, дарували авто , квартири.
андрiй76 до Ірина Показати IP 19 Липня 2013 01:15
За кордоном у 18-20 років про одруження ще ніхто навіть не думає(крім поодиноких випадків).А у всьому іншому ви абсолютно праві-європейські діти більш самостійніші ніж наші.І до народження своїх малюків відносяться відповідально і заплановано,а не спонтанно-як ця жіночка.Є золоте життєве правило:"У цьому світі ніхто тобі нічого не ВИННИЙ,ні кум,ні сват,ні брат".За місце під сонцем потрібно боротися САМОМУ...
Любим свиням Показати IP 18 Липня 2013 17:28
А хто говорив, що девізом має бути "життя повністю без проблем"? Просто не треба свідомо себе заганяти в ті проблеми, а тоді з героїзмом і насолодою від свого героїзму з ними боротись.Головою треба думати перш за все, а не іншими місцями, тоді й проблем буде менше.Для початку здобути професію і роботу, подумати про житло, а тоді вже зважуватись на дитину. І який чоловік з тобою поряд теж потрібно зважати, а не аби штани під боком. А коли життя не складається в шлюбі, то нічогісінько такого страшного нема в розлученні, якщо так буде краще, бо життя таки одне. Дітям, до речі, теж краще, коли спокій і тиша, а не постійна нервова напруга, а про те щоб жити з папашами алкашами чи наркоманами, то й мови нема.
леся до Любим свиням Показати IP 18 Липня 2013 18:28
Буває, що все як ви пишете: освіту здобуде дівчина, роботу підшукали батьки, жити є де, а нареченого нема. А є й навпаки: одружилися, вчаться, діти пішли, робота, нема свого житла...збожеволіти можна. Але Бог посилає випробування, і з часом усе стає на місця: і квартиру купують, і дітки підростають. А ті, хто все з розумом і розрахунком, можуть і залишитися самотніми. Тому тут не вгадаєш і не сплануєш.
лучанка Показати IP 18 Липня 2013 18:11
всі ми ідем заміж за нормальних хлопців -і ті де алкоголіки беруться? А щодо того, що "Романюк, дай квартиру", то да - є куда гірші ситуації, а тут елементарно:мамуню - до суду, розділити площу і рахунок окремий на оплату комунальних!!! І все.
Лучанці до лучанка Показати IP 18 Липня 2013 18:39
Сама вийди заміж і диви, щоб твій благовірний алкашем не став. А тоді і будеш дивуватися з людей.
№9 до Лучанці Показати IP 18 Липня 2013 21:34
для тебя выйти замуж это самоутвердиться? или цель жизни? мне тебя Очень жаль. Хватай первые попавшиеся штаны и будь счастливва. ток потом не ори на каждом углу:дайте попить, а то так хочу есть что негде жить
Хі-хі Показати IP 18 Липня 2013 19:15
Блін, шо за срач.Тьотка, певно, ходила записуватися до Романюка, щоб прийшов і поприбирав. Як можна не ходячи на роботу, завести в себе такий гадюшник.
= Показати IP 18 Липня 2013 20:57
співчуття дітям
Саша Показати IP 19 Липня 2013 07:56
не хр...собі заявочкі,я вже 4 рокі живу у своєму невеликому будинку і не можу добудувати віранду з ванною, 4 членів сімї миємося в тазикові,причому заробляю досить пристойні на наш час гроші... і не тому що їх пропиваю а тому що є нагальніші проблеми. Пане Романюк поставте мені джакузі бо я тоже бідую)))
Таша Показати IP 19 Липня 2013 10:47
Саша, тобі не нагальні проблеми, а лінь і пофігізм до своєї родини, яка миється в тазику заважають добудувати ванну з верандою, мій чоловік теж почав так званий ремонт шість років тому, вивалив міжкімнатні двері і повставляв пластикові вікна, правда підвіконники і відкоси зробити недали "нагальніші проблеми", так і живем - стильненько так цегла стирчить. Це називається "ремонт в стилі хай-тек, плавно перейшов в стиль хай-так і завершився стилем ну і хр..н з ним".
Зорро Показати IP 19 Липня 2013 10:50
Купити 2-3 банки фарби і кілька пензликів, пофарбувати підвіконник, труби, котел.... купити Б/в диван чи ліжко - багато грошей не треба.... Це наші люди просто такі, чекають що їм має з неба впасти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus