USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Міський голова обіцяв багатодітній матері житло після отримання мерського крісла

27 Травня 2015 14:26
Квартиру для жінки, яка разом із чотирма дітьми мешкає у приміщенні без газу, води та електрики у Луцьку, не здатні знайти чиновники Луцької міськради.

Про це йшлося під час 74-ї сесії Луцької міської ради 27 травня.

З депутатським запитанням до міського голови звернувся член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук. З його слів, у черговий раз йдеться про матір чотирьох дітей Оксану Владичко.

Ще торік члени постійної депутатської комісії міськради їздили на місце її проживання, де побачили, що приміщення не має газу, води та електрики та зовсім не має умов для проживання людей.
На запити депутат отримував лише відписки, а нещодавно, з порушенням термінів, отримав відповідь про те, що квартира, яку пропонували надати багатодітній матері, вже самовільно зайнята кимось іншим. Відтак, він поцікавився в міського голови, які заходи зараз вживають з цього питання та що планують робити найближчим часом.

Своєю чергою, присутня під час засідання Оксана Владичко розповіла, що за однією адресою мешкає усе життя. Її мама вдруге вийшла заміж, а бабуся, яка була власницею будинку, склала заповіт незадовго до своєї смерті у 1993 році.

У 2001 році Оксана Владичко їздила на стажування у США і тоді її вітчим вмовив власника помешкання, її дідуся (який перебував на обліку у психлікарні та був інвалідом першої групи по зору) зробити дарчу.

Відтак, з 2001 року жінка мешкала на квартирі, народивши дітей у 2001, 2002 та 2003 роках (із чоловіком вона не брала офіційного шлюбу). У 2004 році матір вмовила її переїхати у свою оселю, за умови, що чоловік Оксани Владичко там не мешкатиме.

Відтоді жінка з дітьми проживає у тимчасовці, яка має спільні стіни з хлівом та гаражем. Торік матір відключила їй газ та електрику. Зі слів жінки, вона свого часу працювала в штабі Миколи Романюка, тоді він обіцяв вирішити питання із виділенням житла багатодітній матері, як тільки стане мером. Утім наразі реакції на звернення жінки немає.
Вона самотужки знайшла неприватизовану кімнату на вулиці Польовій, але представники міськради тепер відповідають, що вказане помешкання самовільно заселили.

Своєю чергою, заступник міського голови Лариса Соколовська розповіла, що знайома із жінкою з 2006 року. З її слів, скандали між чоловіком та мамою жінки потрібно вирішувати самотужки, а не виносити на загал.

Щодо вказаної неприватизованої квартири, посадовець зазначила, що у будинку є ОСББ і людина, яка здійснювала опіку над жінкою старшого віку, може законно приватизувати кімнату. Наразі міськрада подала до суду щодо самовільного заселення квартири, але підстав здобути перемогу, з її слів, немає.

На це голова депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов зауважив, що чиновникам не варто розповідати в сесійній залі про морально-етичні норми життя. Він наголосив, що у вказану квартиру мають право заселятися громадяни, які потребують покращення житлових умов, а наразі наявні доповідні записки служби захисту дітей про те, що міськрада повинна забезпечити їм відповідні умови проживання.

Депутат Ігор Поліщук відзначив, що апелювати до здорового глузду матері та вітчима Оксани Владичко не доводиться, тому що ті зловживають алкоголем.
Насамкінець, міський голова Микола Романюк запевнив, що міськрада намагатиметься допомогти у вирішенні ситуації за допомогою позову до суду стосовно незаконного заселення кімнати, яку можуть виділити багатодітній матері.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
аяяй Показати IP 27 Травня 2015 14:36
яка настирна жіночка ,хай шукає порозуміння з власною матір.ю яка створила такі умови проживання власній дочці і онукам і взагалі скільки у нас багатодітних сімей не мають нормальних умов проживання тож нехай міська рада допоможе всім
щщщ Показати IP 27 Травня 2015 14:43
якщо нема води то навіщо пральна машина?
ооо Показати IP 27 Травня 2015 14:45
Шкода дітей, квартиру треба дати або хочаб провести зручності до помешкання. І потрібнг активні ше займатися такими людьми.
вкл Показати IP 27 Травня 2015 14:49
діти не винуваті а от мати трохи тойво
Оля Показати IP 27 Травня 2015 15:01
По перше хто просив її стільки їх наклепати,якщо вона не має нічого.Бога побоялась би плодити діток на муку. А де її клепальник? Якщо не забезпечує родину,то він дурак, а вона втроє не краща нього. В неї є батьки, і мають житло. У нас пів України не має житла, але всіх за наш рахунок не забезпечиш. Хай краще їде в Італі.ю,як ми заробляєом собі на житло та гроші заробляє а не клепає тут дітей,щоб ми їх одрпжували.Просто капец.Я особисто приїхала тільки з-за кордону заробила гроші і купила житло. Вперед шановна ноги розставляти розуму не потрібно,то не пахати в Італії. Я не готова тобі давати гроші,щоб тобі купили житло. Нагла
Анонім до Оля Показати IP 28 Травня 2015 08:55
Як наші люди вміють судити(((да і вихованість аж зашкалює...і цікаво як це саме ви їх утримуєте???ті люди,які працюють за кордоном податків в свою державу не сплачують...да і скількі в неї дітей,то якби трохи не ваша справа)))скількі коштів чиновники витрачають на непотрібні справи і речі,то краще допомогли б таким людям ну і ,звичайно, воїнам-більше користі було б.....
Хлоп Показати IP 27 Травня 2015 15:07
А чому б депутатській групі Новий Луцьк замість будівництва спортмайданчиків чи допомоги воїнам в АТО не придбати квартиру багатодітній матері? Де Ваша совість, панове Осіпов та Поліщук? Невже в вашому бюджеті не можна знайти якихось крихітних 50 тис.дол. на її житло?
Просто мама до Хлоп Показати IP 27 Травня 2015 15:39
Тихо. Бо якщо вони так зроблять, то огого скільки народу побіжить щоб і їм квартири покупляли.
Хлоп до Хлоп Показати IP 27 Травня 2015 17:19
Доброго дня, панове депутати з групи "Новий Луцьк"! Невже вас тільки п'ятеро? Чи Віталій Володимирович готується до завтрашнього матчу? Дуже шкода, що ви, зовсім не бідні люди, відмовилися надати квартиру багатодітній матері за свої кошти та пропонуєте це зробити за рахунок напевно не дуже багатих та забезпечених житлом лучан. Ганьба вам, нешановні!
До Олі Показати IP 27 Травня 2015 15:41
А до чого тут діти, вони ж ні в чому не винні?!В наш час і одну дитину утримувати важко, не кажучи про трьох, але в будь-якому випадку, діти це щастя та радість і за безтолковість своїх батьків вони відповідати не можуть!В нас чимало людей малозабезпечених і усім нам важко жити, особливо за теперішніх умов...втім, це ж не означає, що тепер усім не можна заводити дітей...
До Оксани Показати IP 27 Травня 2015 16:11
А ти не думала щоб залишити дідей з батьком та поїхати заробити на житло дійсно а не просити у влади 15 років.Мати так само яка б вона не була не зобовязана з тобою нічим ділитись. Життя не справедлива річ. І я податки плачу не для того щоб купували багатодітним житло. Для чого було скільки їх родити
Цікаво Показати IP 27 Травня 2015 17:04
На якій же посаді працювала ця жінка у штабі Романюка? Без образ, звичайно, але напевно тролейбусом агітлітературу розвозила. Пропоную не використовувати жінку у цілях власного піару (дітей її шкода), а допомогти їй матеріально. Чи ви (Новий Луцьк: Осіпов і Поліщук) вже пообіцяли їй житло за виступи на сесії і у всіх можливих ЗМІ?
Хомич Показати IP 27 Травня 2015 17:14
А що там Хомич на задньому плані фото робить?
9864657890-9 Показати IP 27 Травня 2015 18:44
палиця вже готується до виборів, мочить романюка))))
стася Показати IP 27 Травня 2015 19:37
Я теж не маю квартири, живу на чужій, чіпляємось з чоловіком за будь яку роботу щоб відкласти і щось своє спланувати. І таких як ми тисячі, то що ж мені розвестись, народити декілька дітлахів, і ходити по чиновниках дайте житло, а голова і руки для чого - піди й зароби одне з другим. одні загибаються а інші халяву ждуть, перучи аріелем і купуючи дітям растішку ящиками.........
Мирося Показати IP 27 Травня 2015 21:23
А Новий Луцьк все шукає шляхи як вколоти Романюка. Згадали про попередні вибори. Вже почалися нові і вони використовують всі можливі важелі тиску. Ну не дня без персони Осіпова на ВН.
дмитро Показати IP 28 Травня 2015 12:11
Я ніколи не проти допомогти інваліду чи хворій людині і допомагаю. А допомагати безвідповідальним особам це насмішка над працьовитими людьми. Її співмешканець живе в трикімнатній квартирі зі своїми батьками.Працювати не хоче. Ці гроші краще віддати хворим які самі не можуть заробити
Фанат Показати IP 29 Травня 2015 02:00
А навіщо тут Прищ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus