USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Лучанки вибороли медалі на турнірі з контактного карате в Парижі

6 Березня 2024 12:42
Срібну та бронзову медалі до Луцька з Парижа привезли юні спортсменки Аріана Киричук і Катерина Мазік. Дівчата стали призерками турніру з контактного карате. Хороший результат – й у Іллі Шпота.

Луцька команда молодих каратистів з року в рік показує себе на найвищому рівні, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

12-річна Аріана Киричук займається карате з чотирьох років. Торік ця тендітна дівчинка виборола звання чемпіонки в Парижі. Цьогоріч здобула срібло.

Аріана пригадує: пішла на карате, щоб не обирати стандартні дівчачі гуртки. Нині спортсменка впевнена: займатиметься контактним карате все життя.

«Мені не хотілося танців чи гімнастики. Хотілося чогось іншого. І мене завела спробувати мамина подруга. Мені це сподобалося. Карате – це моє. Я захотіла цим займатися», – говорить Аріана Киричук.

Юна лучанка ділиться: в Парижі їх делегацію зустріли добре, а товариші з команди та тренер підтримували й допомагали у всьому.

«Ми дуже добре одне до одного ставимося і можемо одне на одного покластися», – наголошує дівчинка.

Читати ще: Лучани перемогли на відкритому чемпіонаті з волейболу

Катерина Мазік на цьогорічному турнірі у Франції виборола бронзу. Торік у неї було срібло. Крім спорту, дівчина займається музикою – грає на гітарі. А в карате – з дев’ятирічного віку.

«Спорт – це важливо для вашого здоров’я, а боротьба знадобиться для самооборони», – каже Катерина Мазік.

Для дівчини приклад у спорті – її тато, іменитий луцький каратист Федір Мазік, який повсякчас дає донці професійні поради.

«Моя доня йде по тих добрих стопах. Вона щира українка і завжди хоче прославляти свою рідну країну», – акцентує Федір Мазік.
Читати ще: Борець Євген Макаров із Луцька – чемпіон світу з самбо. Фото, відео

9-річний Ілля Шпот на минулорічному турнірі в Парижі виборов бронзу. Цьогоріч до медалі трохи не вистачило везіння. Хлопець хоче здобути «чорний пояс» і пояснює, чому обрав саме карате.

«У карате мені подобається те, що ти можеш працювати і руками, і ногами», – говорить Ілля Шпот.

Трьох юних спортсменів тренує президент Всеукраїнської федерації Японської асоціації карате Олександр Крисько. Тренер зізнається: секрет успіху простий.

«Секрет простий – дітей потрібно любити, тоді вони відповідають вам любовʼю», – підкреслює Олександр Крисько.

Нині спортсмени готуються до чемпіонату світу в Токіо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus