USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучанки не бояться раку

6 Грудня 2011 18:49
Лучанки не поспішають оглядатися у лікарів, аби виявити рак молочної залози на ранніх стадіях.
Про це 6 грудня під час наради в управлінні охорони здоров’я мерії розповів завідувач мамологічного відділення онкодиспансеру Юрій Малімон.

На думку лікаря, в мешканок Луцька – низький рівень настороженості щодо раку молочної залози. Через це вони часто «запускають» хворобу. «Жінки знають про нього. Читають. Але приходять з раком молочної залози не тільки звичайні люди. Приходять керівники установ, вчителі, лікарі», - зауважив медик.

Та навіть якби лучанки активніше зверталися до лікарів, аби виявити хворобу, у кабінетах онкопрофоглядів, що діють в міських поліклініках не вистачає мамографів. Мова про апарати, що допомагають діагностувати рак молочної залози. На думку Малімона, для Луцька їх потрібно придбати ще 7-8 штук. Наразі ж в обласному центрі функціонує лише один пересувний мамограф, який, зі слів лікаря-онколога, перевантажений і часто потребує ремонту.

Тим часом начальник управління охорони здоров’я міськради Федір Кошель переконаний, якби лучанки вимагали у міської влади ці апарати, то їх закупили б. «Мабуть їм вистачає два мамографи», - припустив посадовець.

Що ж до фахового рівня лікарів, які оглядають жінок, то він – високий, - запевнив Малімон. «До нас приїжджала міністерська комісія, яка була приємно вражена рівнем наших лікарів», - зауважив він.

Також Малімон озвучив статистику онкозахворюваннь в Луцьку. З його слів, на 100 тисяч жителів міста припадає 253,5 випадків раку. І та ІІ стадії хвороби виявлено у 53% людей, яких оглянули в 2011 році, ІV стадії – 17,8%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лучанки Показати IP 6 Грудня 2011 19:52
Для Кошеля: вимагаємо мамограф в жіночій консультації та поліклініці №2
мм Показати IP 7 Грудня 2011 08:51
Тим часом начальник управління охорони здоров’я міськради Федір Кошель переконаний, якби лучанки вимагали у міської влади ці апарати, то їх закупили б. «Мабуть їм вистачає два мамографи», - припустив посадовець. Кошель виправдовує себе цим висловом, а краще було б подумати, що можна корисного зробити для лучан на його робочому місці.
лечение от рака Показати IP 7 Грудня 2011 17:05
http://youtu.be/vBtd8F4Mvrw

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus