USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Лучанці вдруге повернули онука під опіку, а соцслужба - проти

14 Листопада 2013 13:47
Відібрати право на опіку рідних онуків намагаються в лучанки Євгенії Вронської. Принаймні, у цьому переконана сама жінка.

Нещодавно бабусі, яка опікується своїм онуком, повернули дитину, яку рік тому відібрала соціальна служба. Однак, з таким рішенням прокуратури не погоджується міська служба у справах дітей. Мовляв, жінка неправильно виховує онука. Сама ж бабуся має дещо інші припущення, - інформує ТРК «Аверс».

Євгенія Вронська живе з обома своїми онуками, які не так давно стали сиротами. Мати трагічно загинула, батько перебуває у в’язниці. Жінка розповіла, що після таких подій і хвилини не роздумувала, чи забрати діток до себе. Мовляв, ті й так забагато пережили у свої юні роки. Натомість, усі інші родичі, таке милосердя жінки сприйняли зовсім інакше: «Сказали, що я з ціллю наживи взяла діток. Мені дуже їх шкода. Це мої рідні внуки, моя рідна кров. І я їх повинна виглядіти, вивчити», - зауважила бабуся Євгенія Вронська.

Сумніви щодо того, чи може бабуся бути опікуном двох дітей відразу ж з’явилися в міській службі у справах дітей. Про це розповів начальник Федір Шульган: «Задавали бабусі питання, а де буде ваш внук спати? - Зі мною на ліжку. - В результаті бабуся і двоє внуків на одному ліжку сплять. Розширити кімнату і зробити кращі умови - такі обов’язки бабуся взяла на себе, і через півроку зобов’язалася зробити. На жаль бабуся нічого з цього не виконала».

І це лише одна з причин, яку називає Федір Шульган. Каже, дитина й зараз росте надто агресивна, а тому потребує належного виховання та спілкування з психологами: «29-ого дитина покусала іншу дитину і заявила, що їй подобається вигляд крові… Ми не можемо не реагувати на ті проблеми, які були», - зазначив пан Шульган.

Вочевидь, не могли бути осторонь проблеми виховання дітей і у 2008-му році, коли схожа ситуація виникла із старшою онучкою Євгенії Вронської - Іринкою. Тоді, коли ще мама обох дітей була жива, її позбавили батьківських прав, мовляв, жінка вела розгульний спосіб життя. Дочку передали під опікунство бабусі. Однак не на довго. На той момент Федір Шульган пояснював, що відповідно до закону дівчинка мусить жити в родині. А оскільки батьків Іринка має, виховувати її повинні мама і тато. Тож, віддаючи дитину знову до мами, переконували й у тому, що остання одумалася та перестала пиячити. Однак, вже за 3 роки на очах меншого сина Любомира, якому тоді було лише 5 років, батько криваво вбив матір. Лише після того, вдруге постало питання опікунства над дітьми.

Пані Вронська розповіла: «Нам показали Любомира в дверях, як він бідний плакав, стояв і трусився. Просився: бабусю, заберіть мене. Мене з школи НРЦ вкрали, взяли за шкібари і повели в машину, сказали поїдеш покатаєшся».

Так пригадує слова онука в притулку Євгенія Вронська. І хоча прокуратура міста визнала рішення міськвиконкому незаконним, і повернула Любомира бабусі, в службі у справах дітей із цим не погоджуються.
А тим часом жінка й надалі живе в страху, мовляв, знає «добрі» наміри соцслужб.

Тим часом Любомир, каже, що бабусю і сестричку любить, і нізащо не хоче розлучатися з ними.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Гость Показати IP 14 Листопада 2013 14:13
Та яке діло мають ці соціальні служби до дітей. Хто вони,хто дає їм на це право.Це рідна бабуся, а вони хто.Хочуть продати діток в рабство чи на органи.Що вони доброго зроблять їм, а нічого.Що це за країна
"ЯРИК" Показати IP 14 Листопада 2013 14:20
Проблема значно ширша. Ніхто не проводить дослідження навколо агресії мотивованої чи немотивованої у молодого покоління. І це питання взагалі досить широке і стосується буквально всього: стосунків в сім"ї, в садочку, в школі, на вулиці... взагалі в укр.соціумі. А соцзахист хоче зберегти честь свого мундира всього-навсього, а не турбується, хоч і показово, про майбутнє цієї дитини. А честь бабусі та її онука потрібно, щоб захищав нормальний порядний адвокат (гей новостворена спілка адвокатів Руденка-проявіть себе!!!), який би ще відсудив і моральну шкоду у цих "поборників" прав дітей.
знаючий Показати IP 14 Листопада 2013 14:48
Спитайтеся у бабусі, скільки часу після першого рішення суду вона не забирала свого внука з інтернату. Все казала, що часу не має. вона на пенсії, але ще працює. роботу полишати не збирається. То хто дивитиметься за дитиною. Тим паче, що там - проблеми з психікою?
(( Показати IP 14 Листопада 2013 15:06
На превеликий жаль, добре знаю цю пані. Нехай Бог боронить бідних діток. Це жорстоко - але діти мають більше шансів вирости нормальними в інтернаті, але аж ніяк не з бабцею
Теж знаючий Показати IP 14 Листопада 2013 15:42
Тато Любомира вбив матір після гучної пиятики на його очах. Сьогодні дитині теж подобається вигляд крові. Чим це далі закінчеться? Тим,що він одного дня "з великої любові" захоче побачити кров сестрички чи бабусі. Можливо сьогодні дитині потрібна психологічна фахова допомога?
Педагог Показати IP 14 Листопада 2013 21:20
Якщо бабуся так любить онука, то чому його не пропише у себе? Чому вона спить з онуком в одному ліжку в одній кімнаті, а в другій її син, який недавно звільнився з місць позбавлення волі і зараз розважається невідомо з ким. Можливо через це у дитини така агресія до оточуючих, бачучи що робиться вдома.Просто бабуся хоче опіку, щоб отримувати кошти для забаганок свого сина. Тому дописувачів, які знають проблему з статті просимо не робити поспішних висновків. Вникніть у проблему, а тоді висловлюйте свою думку. Органи опіки хочуть вберегти сімю, щоб лиха у цій сімї більше не сталося.Щоб Любомир став повноцінним членом нашого суспільства.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus