USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

У Луцьку відкриють перший будинок сімейного типу

18 Грудня 2013 13:07
В обласному центрі вперше планують відкрити будинок сімейного типу.

Таке питання зініціював на розгляд виконкому Луцької міської ради сьогодні, 18 грудня, начальник міської служби у справах дітей Федір Шульган.

Він зауважив, що жінка, яка хоче створити будинок сімейного типу у Луцьку, відповідно навчалася.

«Не говоріть так, ви ж не чиновницький сухар. Якби душею і серцем не прийняла таке скаладне рішення, то ніяке навчання не допомогло б», - перебив доповідача Луцький міський голова Микола Романюк.

Загалом, йшлося про влаштування ще 2 дітей під опіку Валентини Янковської, яка вже виховує 9 сиріт, і надати статусу її «сім’ї» - будинок сімейного типу.

«Вона із задоволенням береться за виховання усіх, кого ми направляємо до неї, у тому числі двоє дітей ромської національності, і діти підліткового віку, які мають проблеми із поведінкою. Вона не каже, що цей, мовляв, мені не підходить по віку, а цей за поведінкою», - каже Федір Шульган.

До слова, приміщення для будинку сімейного типу опікун орендує. Загальна його площа - 150 квадратних метрів. Пані Янковська об’єднала декілька квартир, аби діти могли комфортно проживати.

Зі слів жінки, з усіх вихованців лише троє мають власне житло, усі інші житла не мають.

«Давайте поаплодуємо цій жінці і їй це буде замість голосування», - резюмував градоначальник і розцілував жінку.

Питання про відкриття у Луцьку будинку сімейного типу розглянуть під час чергової сесії міськради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus