USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Лучани дебатували на тему безвізу

10 Липня 2017 08:30
Публічні дебати на тему «Чи є безвіз перемогою для України?» відбулися 8 липня у приміщенні бібліотеки ім. Олени Пчілки. Особливістю цих дебатів є те, що учасники відстоювали не свою власну позицію а ту, яка їм випала у жеребкуванні, повідомили у прес-службі Волинського осередку Федерації дебатів України.

Участь у дебатах взяли: координатор громадської мережі ОПОРА на Волині Катерина Шарпата, директор Молодіжного Центру Волині Захар Ткачук, Богдан Шиба – луцький міський голова у 2006-2010 роках, Віктор Федосюк директор видавництва «ІНІЦІАЛ».

«Гарний формат, але було б класно, якби ці школяри з часом почали використовувати свої навички аргументації для зміни соціуму в якому живуть», - сказав по завершенню дебат Захар Ткачук:

Катерина Шарпата наголосила, що це корисний досвід і мотивує факт, що школярі у вихідний день вирішили провести свій час саме так. «Ці дебати допомоги побачити проблему в комплексі, з великою кількістю деталей», – зазначив Віктор Федосюк.

На думку аудиторії перемогла команда другого уряду у складі Захара Ткачука та Зоряни Шумської, школярки НВК №22. Суддя ж почув найсуттєвіший і найконструктивніший кейс в грі у команди першої опозиції у складі Віктор Федосюка та Вадима Павловського, школяра НВК №26.

До початку дебатів організатори провели опитування, яку ж позицію стосовно цього питання мають глядачі. Таке ж опитування було проведено після дебатів.Частина глядачів визнала, що протилежна їхній точка зору має право на існування і аргументи, про які говорили у грі, – важливі, деякі ж ще більше переконались в правильності власного бачення.

Після гри більшість учасників погодились з тим, що через надмірне бажання пропіаритись на питанні отримання безвізу люди все скептичніше ставляться до цієї події. «Можливо і справді це можливість переходу до більш цивілізованого світу з ментально зрозумілішими нам цінностями, але інформаційний супровід у вигляді шоу викликає оскому» – зауважив один з глядачів.

Захід проходив у рамках проекту «Плюралізм думок», організованим Волинським осередком Федерації дебатів України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучанка Показати IP 10 Липня 2017 10:17
Хто ви такі щоб дебатувати, беріть мішки і краще сміття збирайте в парку.
лучанин до лучанка Показати IP 10 Липня 2017 22:23
Так чого ви тут коментуєте, могли б вже все повизбирати)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus