USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Лучани подякували тим, хто поклав життя за мир в Україні

20 Травня 2018 16:26
Слова вдячності за мирне небо на Волинню, квіти та шеренги учасників АТО, які, маршируючи, віддають військове вітання полеглим товаришам: загиблих на сході волинян згадували під час скорботних заходів на цвинтарі у селі Гаразджа.

Скорботні заходи на Алеї почесних поховань цвинтаря у селі Гаразджа, де поховані загиблі в АТО лучани, відбулися 20 травня.

Перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад зазначив, що ще декілька років тому ми не могли навіть подумати, що на нашу землю прийде таке лихо і згуртує всю країну від російського агресора, хлопці підуть захищати наші східні кордони і багато хто з них не повернеться живим. Він закликав присутніх вшанувати пам'ять полеглих бійців хвилиною мовчання.

З його слів, міська влада не залишить наодинці з проблемами сім’ї загиблих в АТО. Він відзначив, що війна закінчиться і перемога буде за нами, а пам'ять про Героїв АТО житиме вічно.


Заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук зауважив, що нині віддають данину пам’яті Героям, кожен з яких міг зараз жити, виховувати дітей, займатися мирними справами, але у важкий час вони стали на захист своїх родин, всього українського народу. Їхній подвиг сьогодні є основою того, що Україна має власне військо, що стримує російську агресію на сході країни. Він подякував батькам Героїв за синів.


Голова міської спілки учасників АТО Олег Кобилинський розповів, що сьогодні лучани зібралися, аби подякувати Героям, які ціною власного життя зберегли життя нам. Він подякував їм за мирне небо над нашою головою, за те, що наші діти на Волині не знають, що таке війна. Він запевнив, що про рідних загиблих пам’ятають та всіляко допомагатимуть родинам Героїв.


Після коротких промов квіти до могил бійців поклали їхні військові побратими, ліцеїсти, а також рідні. Марія Махновець, матір загиблого під Волновахою 22 травня 2014 року Віталія Махновця розповіла, що виховувала сина самотужки, без чоловіка. Втрата сина стала для неї раною, яка ніколи не загоїться. У червні 2014 року він саме планував одружитися. Жінка щиро бажає, аби якнайшвидше в Україні запанував мир, не було війни та не гинули молоді хлопці. Вона вже тричі бувала у Волновасі на Донеччині та на місці загибелі сина, що за 12 кілометрів від цього міста. Там встановили меморіальну дошку за 16 загиблими бійцями та досі стоять обсмалені дерева.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучанин Показати IP 20 Травня 2018 20:16
На таких заходах повинні бути перші особи міста і області. Де секретарь міськради Пустовіт? Де губернатор?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus