USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Лучани довели переваги створення ОССБ

12 Грудня 2015 10:19
У Луцьку - теплова епідемія. Зараз місто рекордсмен із кількості ОСББ (Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку). Ті, хто ще не створили, просять, щоби їх навчили, - інформує СТБ.

Бо ті, хто об’єдналися, - платять за тепло вдвічі, а то й утричі менше. Утеплюють будинки, беруть кредити, роблять ремонти й змагаються, хто більше заощадить.

Лучани розповідають, свого часу зрозуміли, що слід організувати Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків. І перед опалювальним сезоном взяли в кредит індивідуальний теплопункт, бо так їм порадила зробити керівник Асоціацією ОСББ «Лучани» Юлія Сабатюк.

Тепер мешканці будинку не натішаться. До встановлення теплопункту за тепло в місяць їм доводилося платити з гаманця 485 гривень, а нині сплачують суттєво менше – лише 312 гривень на місяць.

А ще жартують, мовляв, морозу не бояться, бо гріються любов’ю.
До слова, нині Юлія Сабатюк – у Кракові. Вона переймає досвід, як поляки свого часу реанімували власну систему теплопостачання.

Нагадаємо, вже скоро українцям доведеться обирати: чи створювати ОСББ, чи призначати управителя.

Тому як створити ОСББ і що робити далі? Як скористатися Державною програмою кредитування енергозберігаючих заходів? Як обрати підрядника? Ці та інші питання все частіше починають турбувати лучан. Утім, є основна проблема - мешканці міста часто недостатньо інформовані щодо того, як їм діяти, та що за собою потягне їх вибір. Або ж бажання, і переконання, що створювати те ж ОСББ варто, однак якою має бути процедура - невідомо.

Отож, аби спростити процес переходу до більш якісного управління будинком в Офісах розвитку кварталу Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» надають юридичну, фінансову, консультативну допомогу об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків. Крім того, об’єднання, які потребують термінових коштів, мають змогу отримати поворотні гроші на вирішення нагальних питань із револьверного фонду.

Таку співпрацю підкріпили договором між Асоціацією ОСББ «Лучани» та Фондом Ігоря Палиці «Новий Луцьк». Його сторони підписали 23 вересня. Від імені Фонду виступав голова правління Фонду Олександр Товстенюк, а Асоціацію представляла її очільниця Юлія Сабатюк.

Крім того, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що луцьке ОСББ отримало найбільший в Україні кредит за програмою енергоефективності на 10 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанин Показати IP 12 Грудня 2015 11:28
Жекі давно пора позакривати. Іх або нема, або послуга платна. При цьому щомісячна абонплата району як новий мерс... І в когось ті нові мерси таки зьявляються )
дідо Показати IP 12 Грудня 2015 11:41
ОСББ вигідні тільки у нових та багатоповерхових будинках, а для дво- пятиповерхівках хрущовках вигідні Жеки.
ВОВК до дідо Показати IP 12 Грудня 2015 18:27
"Жек" з великої букви, які почесті, потрібно було ще Юлю сюди приплести як Ви робите майже у всіх коментах! Тепер по суті - бачу Ви чули джвін а не знаєте де він, почитайте в інтернеті що таке ОСББ за що відповідає, чим займається т тому подібне "ГУГЛ" Вам на допомогу, якщо осилили аватарку в свій нік втикнути (правда якщо онуки не допомогли) то і це осилите, і якщо не володієте інформацією то не вводьте людей в оману !
трололо Показати IP 12 Грудня 2015 17:01
ТІЛЬКИ ОСББ МОЖЕ ВИПРАВИТИ ВАШУ СКЛАДНУ СИТУАЦІЮ В БУДИНКУ ПОВІРТЕ !!!!!!! ЖЕКІ НІКОМУ НЕ ПОТРІБНІ!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus