USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Лучани хочуть отримати землю біля міськрайонного суду, яка виставлена на торги

19 Травня 2021 13:58
Сім’я лучан прагне отримати земельну ділянку на вулиці Гордіюк поблизу Луцького міськрайонного суду. Однак наразі вільна земельна ділянка виставлена на торги, відтак їм відмовили у виділенні землі.

Про це йшлося 19 травня під час засідання земельної комісії Луцької міської ради.

Так, на розгляд комісії винесли звернення громадянина Б. Іваніщука щодо виділення земельної ділянки для будівництва на вулиці Гордіюк,16.

Заступниця начальника управління земельних ресурсів Тетяна Лихограй повідомила, що ця історія тягнеться вже декілька років.

«Ситуація цікава. Заявник – зять. Ми говоримо про три ділянки. Тут є сформована ділянка 13 соток, де стоїть житловий будинок, однак на сьогоднішній день вона не приватизована. Ми їм писали, щоб вони подали документи, і ми оформимо їм право власності. Натомість вони кажуть, що 8 соток оформили в оренду, а 30 соток біля суду, які ми сформували на торги, вони просять надати їм, бо родина користувалася нею 40 років тому. Вони між ділянкою в оренді та ділянкою, яку ми готуємо на аукціон, поставили огорожу на стрічковому фундаменті на великій теплотрасі. Ця огорожа взагалі підлягає демонтажу», – сказала посадовиця.

Заявник Борис Іваніщук повідомив, що є земельна ділянка, якою його сім’я користується з 90-х років, прохання – зняти цю ділянку з аукціону.

Дружина заявника Марія Іваніщук розповіла, що в 1945 році її сім’я була переселена в село Гуща, їй було виділено земельну ділянку, документи є. Користувалися тією землею, а потім мій прадід та прабаба пішли працювати в колгосп. Згодом там було село Прилуцьке.

«Ми користуємося землею по сьогодні, але зробити документи не можемо, оскільки в 2002 році моя мама звернулася і зробила технічну документацію. Земля так і не приватизована з того часу, коли це стало можливо зробити, тобто протягом 19 років. Я скрізь ходила по цьому питанню – безрезультатно, писала листи про те, щоб нам надали землю. Я розумію, що там більше 10 соток, але ми зверталися всією сім’єю. Моя мама живе там з 1945 року, тато жив, і ніхто з них не приватизував 10 соток, на які вони мали право згідно закону», – зазначила жінка та наголосила, що її чоловік має пільгу як інвалід війни та статус ліквідатора Чорнобильської трагедії.

Вона також повідомила, що в січні 2019 року зверталася до головного архітектора, який дав дозвіл розробити земельну ділянку і зробити документи.

Проте голова комісії Олександр Козлюк зазначив, що головний архітектор не міг дати дозвіл, адже такі дозволи видає міська рада.

«Яке відношення має чоловік до цих земельних ділянок? У вас є земельна ділянка, де є будинок, вона також не приватизована. Тобто ви не скористалися правом приватизації, на яке у вас мільйонні гарантії. Але сьогодні ви говорите про вільну земельну ділянку по сусідству і якою ви колись користувалися. Ви маєте право претендувати, але земельна ділянка виставлена на торги», – сказав Олександр Козлюк.

Марія Іваніщук відповіла, що матері належить лише половина будинку, інша половина будинку на цій ділянці належить іншій особі, якій суд заборонив виконувати будь-які дії, оскільки вона психічно хвора. Тому й не можуть приватизувати цю земельну ділянку.

Тож Тетяна Лихограй порадила заявникам, щоб мама, яка є власницею половини будинку, зробила документи, взяла довідку з психлікарні, що людина недієздатна. Після цього сформують ділянку 13 соток під житловим будинком.

В підсумку члени комісії вирішили відмовити у задоволенні звернення стосовно ділянки 30 соток, оскільки вона виставлена на торги.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
сусідка Показати IP 19 Травня 2021 14:27
кому це цікаво ???
Иван Показати IP 19 Травня 2021 14:44
Кто покупатель новый?
Maха до Иван Показати IP 19 Травня 2021 15:01
Хвайман
Maха Показати IP 19 Травня 2021 14:51
хочуть отримати те що їм належить. А влада все робить для того щоб забрати в людей і побудувати черговий мур в 10 поверхів !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus