USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лучани не хочуть більше терпіти сусідство з собачим притулком

19 Лютого 2016 20:35
Вулиця Мамсурова у Луцьку більше схожа на промислову зону з безліччю підприємств. Однак тут є чимало житлових будинків, їздить громадський транспорт.Але щодня мешканці Мамсурова потерпають від гавкоту собак і нестерпного смороду.

Людмила Воржик разом із сім’єю переїхала сюди рік тому. Чоловік подбав, аби для маленької дитини була пісочниця та гойдалка. Але сусідство з комунальним підприємством «Ласка», яке фактично є притулком для тварин, стало перешкодою для спокійного життя, - повідомляють у прес-службі Волинського УКРОПу.

«Страшно випускати дитину на вулицю, бо собак ми не знаємо, як і те, коли вони можуть прибігти. Паркан собачого притулку майже завжди відкритий. Огорожа недобудована, скрізь дірки, кудою собаки і вибігають на вулицю, до пісочниці. Тому й страшно випускати дітей», - розповідає пані Людмила.

Ангеліна Петрівна теж мешканка прилеглого до притулку будинку. Вона живе сама, має чотирилапого пухнастого друга, але й того боїться випускати на вулицю.

«Собаки з притулку двох моїх котів роздерли, ще один бігає тут біленький. У сусідки козу роздерли, курей крадуть. Пси постійно бігають по подвір’ю у пошуках їжі. А що я буду їм давати, як я сама не маю що їсти. Микола Романюк сказав, що цей притулок тимчасово, на рік, а вже скільки років тягнеться це все, сморід навколо», - бідкається пані Ангеліна.

Мешканка вулиці Мамсурова Надія Найда також звертає увагу на те, що вже незабаром весна і розпочнуться роботи на городах, але собаки знищать все. А на вулиці живе багато ветеранів, пенсіонерів.

«І так того здоров’я нема, з палочками ходимо. Ну нема спокою - риють ями, де є сітка - там прогризають. Вони вилазять скрізь», - каже жінка.
Відстань від житлових будинків до притулку - 50 метрів. Хоча, згідно з законодавчими вимогами, відстань ця має становити не менше 300 метрів. Тож проблем і нарікань від мешканців вистачає. Вони неодноразово звертались до міської влади, але віз і нині там.

2015-го депутати проголосували на черговій сесії, аби виділити 400 тисяч гривень на паркан навколо КП «Ласки». Гроші перерахували, але від травня і дотепер минуло 8 місяців, а паркан зведений лише на 20%. Тож, мешканці звернулись до депутата міської ради від фракції УКРОП Бориса Смаля, чи буде у них обіцяний мером захист і тиша. Депутат звернувся до міських обранців із запитом.

З’ясувалось, що паркан, який будують, - це бувші у вжитку панелі, подекуди дірки залатані свіжим бетоном. На цю огорожу міська влада виділила 400 тисяч гривень. Проте очільниця комунального закладу Дана Новарчук навіть не знає довжини огорожі. Проте вже до кінця квітня територію притулку, а це більше гектара землі, мають охопити новозбудованим парканом.

Якщо одна фірма не впорається із завданням, буде інша, – вважає Дана Новарчук. З її слів, «Форест Україна» пообіцяла встановити шумопоглинаючі панелі. Якщо ж не зробить цього до вказаного в документах терміну, від їхніх послуг відмовляться. Але найбільше дивує те, що у керівника підприємства «Ласка» є інший варіант – проект на 8 мільйонів гривень.

«Ми розробили проект на 8 мільйонів гривень, аби зробити притулок європейського типу зі всіма нормами, щоб не було запаху , не було жодних відходів», - каже Дана Новарчук.

Приїхавши на комунальне підприємство «Ласка» разом із медійниками та депутатською комісією, працівники закладу всіляко намагались створити належні умови для відвідувачів. Бійців добровольчого батальйону «Азов» попросили будувати вольєри для собак, тваринам поставили чисті миски, як щойно з магазину, їжа - з ковбасою. А, отже, ситі собаки і не гавкатимуть.

«Видно, що сьогодні готувались до нашого приїзду. Адже коли я приїхав раптом сам, то мені навіть фотографувати не давали. А зараз жодного опору не чинять. Шум був неймовірний», - розповідає депутат міської ради від УКРОПу Борис Смаль.

З одного боку, комунальне підприємство, яке навіть не має статусу притулку, вигідне для влади, адже немає альтернативи, де утримувати 300 собак та відловлювати безпритульних у місті. Щодо останніх, їх з роками не меншає, хоча, зі слів Дани Новарчук, їх вдалось відловити більше 900 особин і майже тисячу віддали в нові домівки. Постійно в притулку перебуває 300 чотирилапих.

З іншого боку, лише на 2016 рік з міського бюджету на підприємство виділили майже 700 тисяч гривень - це витрати на енергоносії та зарплату 19 працівників притулку. Окрім цього, торік «Ласка» отримала власний прибуток – 500 тисяч гривень, за здійснення відлову тварин в межах області.

А заручниками у цій ситуації лишаються мешканці Мамсурова, яким щодня доводиться бачити і чути одне й те ж: голодні собаки, постійний гавкіт і нестерпний сморід. Тож для кого міська влада створює такі блага – запитання лишається риторичним.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
опа Показати IP 19 Лютого 2016 21:19
Маю запитання до пані Л.Воржик, якого ... рік назад сюди перлась!? Чи тоді ціна влаштувала на житло?
Тарас Чурило Показати IP 19 Лютого 2016 21:46
Все про що говорить Романюк треба ділити навпіл
Юлія Парій Показати IP 19 Лютого 2016 21:47
А його ще розбудовувати збираються....
Олекса Вільний Показати IP 19 Лютого 2016 23:16
Кажу вам тотне притулок то спосід відмивати бюджетні кошити
Задовбали Показати IP 20 Лютого 2016 03:30
Так, саме якого х....... сюди переселялись знаючи про притулок. Чи мені купити хату пі цукровим заводом, і кричати що мені смердить і закрийте його. Що занарод дурний.
до.. Показати IP 20 Лютого 2016 12:09
а чи не простіше воржику переіхати в Камінь -К -там і авто менше і шуму і притулків для собак нема чи взагалі на хутір???
Я в шоці Показати IP 20 Лютого 2016 12:18
Чуєте, вони не хочуть! Липляни теж не хочуть дихати луцьким гівном з очисних споруд, це ще покруче собачатника, але нічого- миряться, причому за безплатно (до пори до часу)!
qwerty до Я в шоці Показати IP 20 Лютого 2016 14:47
не хочеш нюхати то будеш бачити як воно біля тебе по Стиру пливе і в колодязях спливає, варіантів небагато.
Тоха Показати IP 20 Лютого 2016 12:59
Відстрілювати потрібно всіх безпритульних собак!!!...Краще нагодуйте і дайте притулок людям безхатченкам!!!
Оак до Тоха Показати IP 20 Лютого 2016 16:57
коментар було видалено
Просто лучанин до Тоха Показати IP 20 Лютого 2016 18:14
коментар було видалено
ВОВК до Тоха Показати IP 21 Лютого 2016 17:14
коментар було видалено
Ганна до Тоха Показати IP 25 Грудня 2016 12:54
замість того щоб агітувати ви особисто нагодуйте і надайте притулок хоч одному безхатченку а тоді пишіть
Амапола Показати IP 20 Лютого 2016 14:18
Господи, та коли вже той притулок винесуть за межі міста!
ангст Показати IP 20 Лютого 2016 15:26
Якщо не маєте змоги утримувати безпритульних собак, не заважаючи при цьому мешканцям міста, то відстрелюйте їх.
Просто лучанин до ангст Показати IP 20 Лютого 2016 18:10
коментар було видалено
Анонім Показати IP 20 Лютого 2016 18:08
Там на утримання Дани і її відряджень іде більше грошей як на годівлю собак Не вірите?
Лучанка Показати IP 21 Лютого 2016 00:50
В цій промисловій зоні масса різних підприємств і в кожному з них є по кілька собак і жодна з них не прив'язана і бігають вони де завгодно то чомусь про них жильці про них мовчать а все валять на притулок тому що притулок не стільки заважає жильці як дурням які не замислюються над проблемою безпритульних тварин. бо ті хто оцінювання цю ситуацію тверезо то думає як притулку допомогти а не знищити бо це буде одна з екологічних катастроф для Міста при сьогоднішній ситуації хоча б зі сказом
Лучанка до Тоха Показати IP 21 Лютого 2016 01:03
Собаки стали безпритульних бо їх викидають люди а чому стали безхатченками люди? Більшіст з них майно пропили або прокололи то нехай думають як жити далі зрештою у них є руки і ноги а у собак, нажаль лише лапи якими нічого не заробиш
Ахот до Тоха Показати IP 21 Лютого 2016 01:17
50 років живу в Луцьку і весь цей час собак стріляли вистріляли? І ніколи невистріляють бо люди викидають їх просто масово а потім скаржаться на безпритульних собак якби люди не викидали то їх би і не було
До Тоха Показати IP 21 Лютого 2016 08:47
Собаки ще по місту бігають де інде бери Т оха рушницю і тихенько стріляй чому хочеш щоб твою дурну безглузду забаганку виконував хтось інший а ти будеш писти дурні комети зроби хоть щось для вирішення цієї проблеми
555 Показати IP 22 Лютого 2016 17:23
Повна дурня той притулок - дармоїди знайшли спосіб дерибанити бюджет. Безпритульних собак в місті багато - не вирішив притулок цю проблему. Порядок в головах треба навести спершу.А люди на Мамсурова не мають терпіти цю антисанітарію, гавкіт і скавуління і ,зрештою, небезпеку через чиїсь амбіції і бездіяльність влади міської.
Тоха Показати IP 26 Лютого 2016 22:08
Колись були гіцлі, якіборолись з цим і відстрілювали...а зараз нажаль притулок для собак це відмивання фінансів...якщо немає чим зайнятись то будемо ще доходяжних собак утримувати!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus