USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку таки будуватимуть паркан для собак за 400 тисяч

24 Червня 2015 18:53
Не скасовувати рішення про виділення 400 тисяч гривень для КП «Ласка» на будівництво бетонного паркану вирішили депутати Луцької міськради.

Про це йшлося під час 75 сесії міськради 24 червня.

Як зауважив член депутатської групи Ігор Поліщук, рішення є ілюстрацією безгосподарності, адже його можна порівняти з видатками міського бюджету на інші важливі для лучан потреби. Так, на Центр соціальних служб для сім’ї, дітей, молоді на рік виділили 414 тисяч, а цей заклад працює з дітьми з проблемних родин та з переселенцями. На капітальний ремонт спортзалів у школах міста виділили 300 тисяч гривень на рік, водночас на КП «Ласка» цьогоріч вже виділили 940 тисяч гривень (з них 400 тисяч – на будівництво триметрового бетонного паркану, 100 тисяч – на купівлю електропідстанції).


Депутат пропонував замість паркану, що пасує більше для установ, де утримують ув’язнених, огородити територію металевою сіткою, виділивши 20-30 тисяч гривень. З його слів, притулку у вказаному місці не може бути розташовано за санітарними правилами та нормами, адже підприємство розташоване надто близько до житлових будинків, до того ж, місцеві мешканці повідомляли про вірус, який існує серед тварин, що зараз утримуються в притулку.

Депутати, які не підтримували проект рішення - Олександр Пиза, Наталія Бунда та Євгеній Ткачук зазначали, що іншого місця для розташування притулку для тварин у Луцьку знайти все одно неможливо, наголошували, що КП «Ласка» вирішує проблему із безпритульними тваринами у місті, а паркан слугуватиме для захисту людей.

Своєю чергою, депутат Юрій Корольчук зауважив, що шумопоглинаючий паркан, на необхідності якого наголошує керівник підприємства Дана Новарчук, може поглинати звук, якщо його джерело розташоване близько до паркану.


Голова депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов зазначив, що наразі діє не притулок для собак, а комунальне підприємство. Таким чином, рішення не має на меті зганьбити Дану Новарчук, а присвячене витрачанню коштів лучан. Наразі 400 тисяч виділили для притулку, який офіційно притулком не є.

На підтримку проекту рішення висловився депутат Павло Данильчук, який зазначив, що раніше ухвалили чимало рішень про виділення коштів на другорядні речі, натомість, коли мешканці звертаються до депутатів чи міського голови з актуальними проблемами, їм повідомляють, що коштів у бюджеті немає.

Своєю чергою, волонтер Олена Мороз повідомила, що двічі відвідувала так званий притулок і переконалася, що тварини утримуються там в жахливих умовах, а ковбасу, яку благодійники виділяють для харчування собак, працівники притулку реалізовують на ринку у місті Ківерці.

Керівник КП «Ласка» Дана Новарчук натомість запевнила, що наразі подані документи в Мінекології на облаштування притулку для тварин, отримавши відповідні дозволи фітосанітарної служби. З її слів, не існує законодавчо визначених санітарно-захисних зон навколо таких притулків, тож, у майбутньому заклад не доведеться переносити у інше місце.

Депутати не підтримали проект рішення. Таким чином, навколо КП «Ласка» зводитимуть бетонний паркан вартістю 400 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Сергій Показати IP 24 Червня 2015 19:13
І кому, цікаво, підуть "відкати" від такого будівництва?
дідо до Сергій Показати IP 24 Червня 2015 19:35
тобі
765 до Сергій Показати IP 25 Червня 2015 07:13
Жах, у такий час коли наші солдати гинуть від нестачі броників будувати забор, ну вже зовсім знахабніли наші відкатчики
Тупі благодійники Показати IP 24 Червня 2015 21:40
не знають, що собакам ковбаса не корисна, краще м'ясо і субпродукти закуповуйте
ага Показати IP 24 Червня 2015 22:46
ну і добре! шоб там не казали, проблема з безпритульними тварини є важливо, не менше за хворих дітей. якшо тварина в притулку, ми у безпеці..шоб не скаржились люди на гавкотіння, паркан реально потрібний...тим більше якшо вже англійська організція приїздила і казала шо наш притулок зроблений за всіма нормами, якшо мінекології і всякі комісії зазначили шо норми теж відповідають, вольєри є, кухня є, холодильники є, нова операційна є, чого наші недо експерти сують туди морди і кажуть як там все жахливо? якшо там так жахливо на їхню думку, то чого ці виділені кошти мають бути лишніми? чи може випустити собак? перестріляти? прикрити відлов, понасипати трутки? почнеться ще більший жах і стане краще? шановні депутати, якшо хочете шоб собак, яких ви ненавидите, годували добре і умови покращились, дайте ше грошенят..ні? то мовчіть.
реаліст Показати IP 25 Червня 2015 06:03
Лучани, заберіть цих собак по одному звідти.І не викидайте, як сміття, років 110.І проблема зникне, і гроші збережете для міста.Тільки людина без душі може викинути пса! Для мемене це ідіоідіотизм.Якби кожен викинутий пес загриз свого минулого господаря, бувби рай на землі.
Mik (галицька миша) Показати IP 25 Червня 2015 06:46
А як живуть у Луцьку мишi? Це питання хоча б когось цiкавить? Нам штучнi притулки не потрiбнi, ми собi скрiзь нiрки робимо.
аяяй Показати IP 25 Червня 2015 07:52
И собак с Ровенской области не свозить в наш приемник.А то еще и волонтеры в другой области нашлись которые этим занимаются.ВН сами об этом раньше писали.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus