USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Лучани не йдуть за пільгами на комунпослуги

23 Липня 2014 08:00
Лучани не поспішають оформляти компенсацію на житлово-комунальні послуги. З липня звернулося лише 22 людини, хоча пільговиків - тисячі.

Про це йшлося під час оперативної наради в Луцького міського голови Миколи Романюка вчора, 22-го липня.

Відповідно до постанови Кабміну від 25.03.2014 року з першого липня тарифи на житлово-комунальні послуги для населення зросли на 40% до економічно обґрунтованого рівня. Так, аби малозабезпечені сім’ї не опинилися в кризовій ситуації, затверджено Порядок призначення і надання населенню компенсації додаткових витрат на оплату комунпослуг періоду 2014-2015-х років.

Однак лучани не поспішають звертатися у департамент соціальної політики. «За станом на сьогодні є лише 22 звернення, 4-м ми відмовили, іншим оформили пільги. Загалом, у нас в Луцьку користуються пільгами понад 27 тисяч людей. Ми очікуємо, що наплив буде, як розпочнеться опалювальний сезон. Думаємо, що оформимо десь 2-3 тисячі компенсацій», - розповідає виконувач обов’язків директора департаменту соціальної політики Ірина Дехтяр.

Таку малоактивність лучан мер пов’язує з низькою поінформованістю населення.

«Департамент соціальної політики повинен більше працюйте в інформаційному просторі, щоб люди знали, що вони мають право на перерахунок і компенсацію. Це необхідно робити, аби потім лучани із малозабезпечених сімей не мали проблем», - наголосив Романюк.

Секретар Луцької міськради Сергій Григоренко запропонував вивчити питання, аби можна було розміщувати інформацію про компенсацію різниці тарифів на білбордах міста.

Ірина Дехтяр запевнила, що в цьому напрямку вони активно працюють й впроваджують такий механізм, аби у квитанції за житлово-комунальні послуги зазначалося, що людина претендує на пільги. Для цього їй потрібно звернутися у департамент соцполітики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
лучани Показати IP 23 Липня 2014 08:24
Зате потім совки будуть верещати,як їх душать компослугами.
анонім до лучани Показати IP 23 Липня 2014 09:16
Це ви про що?
Андрій Показати IP 23 Липня 2014 09:22
"Через малу поынформованысть". То поінформуйте кому ті пільги належать і хто може ними скористатися. Про що писати взагалі тоді, якщо без користі?
Анонім Показати IP 23 Липня 2014 11:56
Що це за країна, де з тисячі сімей 999 мають пільги?
Анонім до Анонім Показати IP 23 Липня 2014 11:56
Це моя Україна Власть нову зустрічає!
Анонім Показати IP 23 Липня 2014 21:31
За Дехтяр давно повина розібратись прокуратура , обман стариків, розкрадання держвавних коштів , тримання фіктивних посвідченнь і довідок. свавілля приватних будинках до Закону, снущання над людьми . використовуючи свої поспади .із Соколовською , прикривались своїми покровителями прокуратури.
Анонім Показати IP 23 Липня 2014 21:55
пані директоре Боярин, Дехтяр і інші , у вас находяться документи , які ви ховаєте в чорному сукні, інівліда ВВВ , документи видані до 1990 року , а використовуєте фальшиві довідки , які не мають юридичного значення, а також безпідставно видані інші документи офіційні , до іншого закону і інших статей, можливо видані не вами , але ви є соучастники злочину . і схеми корупції. Ви напевно догадуєтесь , хто звертається до Вас. Отже прошу передайте офіційні документи До Мишковець - Волинську обласну держадміністоацію. Уже не має Троца , Гіля , Параки , і інших , а ословне Кліимчука який родив в області схему ,а ще з доцею привласнили приватну будівлю , до житлово комунального господаоства.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus