USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Лучани підтримали відважну льотчицю Надію Савченко

1 Березня 2015 13:53
У Луцьку відбулась акція-флешмоб на підтримку хороброї української льотчиці Надії Савченко, яку більше семи місяців незаконно, з грубим порушенням міжнародного права, утримує російська владою в слідчому ізоляторі. Завдяки своїй жертовності й мужності вона вже стала символом боротьби України за незалежність.

Захід відбувся сьогодні, 1 березня, на Театральному майдані міста.
Так, 1 березня небайдужі всього світу вийшли на вулиці та майдани міст і сіл, аби підтримати депутата українського парламенту Надію Савченко, яка з липня 2014 року за сфабрикованими звинуваченнями перебуває у московській в’язниці.

Нагадаємо,у грудні минулого року Надія оголосила безстрокове голодування на знак протесту проти свого незаконного ув’язнення.Через величезн виснаження організму, життя відважної льотчиці нині в небезпеці.

Тож активісти України та усього світу повиходили на центральні площі населених пунктів із вимогою врешті-решт звільнити патріотку з-під арешту.

Зауважимо, що українська льотчиця свого часу написала звернення до прихильників, у якому попросила їх вийти на акцію 1 березня і таким чином виразити підтримку їй та Україні.

Відповідне звернення оприлюднив її адвокат Марк Фейгін у своєму Твіттері.

"Побажайте мені й Україні успіху у цьому нерівному бою своєю підтримкою в глобальній акції 1 березня 2015 року", – написала вона.
Окрім того, авіаторка закликала українців не здаватися і вірити у перемогу.

Тим часом стан здоров’я Надії дедалі погіршується із кожним днем. Зі слів її захисників, жінка нічого не їсть уже півтора місяця. Тому життєдіяльність організму підтримують лише ін’єкціями глюкози.

Як розповіла сетра Надії Савченко Віра, льотчиця все ж залишить у своєму раціоні принаймні воду та чай, - інформує ТСН. Віра говорить, що побачитися із сестрою дозволило особисте сприяння прес-секретаря російського президента Дмитра Пєскова. Зустріч була короткою і проходила через скло. Вірі заборонили розмовляти українською і передавати сестрі книги.

"Зараз величезні проблеми зі здоров'ям. Останні - це біль у шлунку постійно. Вона п'є чай-воду. І щоб вгамувати цей біль, вона випила якийсь коктейль на хімії. Про сухе голодування вона мені не говорила", - розповіла Віра Савченко про стан сестри.

Раніше УНІАН повідомляв, що адвокат Надії Савченко Ілля Новіков заявив про її наміри оголосити сухе голодування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus