USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучани просять оцінити доцільність «лежачих поліцейських» у місті

13 Грудня 2019 22:59
У місті Луцьку необхідно позначити місця встановлення «лежачих поліцейських» відповідним дорожнім знаком, а також переглянути обґрунтованість розміщення вже наявних штучних обмежувачів швидкості.

Відповідну петицію зареєстрував Павло Плюта.

Чоловік звернув увагу на те, що в багатьох локаціях міста встановлені «лежачі поліцейські», також постійно з’являються нові.

«Часто вони є дійсно необхідними… Однак ці штучні перешкоди нерідко бувають непомітними для водіїв. В таких випадках вони не лише не виконують своєї функції, а ще й сприяють ушкодженню підвіски автомобілів», – вказав лучанин.

Він нагадав, що відповідно до ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні» та «Про благоустрій населених пунктів», пристрій примусового зниження швидкості можна застосовувати в районі розташування дитячих та навчальних закладів, зон масового відпочинку, перед нерегульованими пішохідними переходами, розташованими поза перехрестями, перед нерегульованими перехрестями при відповідному обґрунтуванні. Елементи примусового зниження швидкості можна застосовувати в місцях інтенсивного руху транспортних засобів у житлових зонах та прилеглих до дороги територіях.

Окрім того, відповідно до законодавства, на ділянках доріг, де застосовують елементи примусового зниження швидкості, треба встановити дорожній знак 1.11 «Пагорб».

Тому чоловік акцентував, що такі дорожні знаки потрібно розмістити перед усіма «лежачими поліцейськими» в Луцьку.

Нагадаємо, аби петицію розглянули, за 15 діб вона має зібрати як мінімум 300 підписів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Hi Показати IP 14 Грудня 2019 02:03
Hi
Анонім Показати IP 14 Грудня 2019 07:00
Виникає питання,а що дорожче,життя чи підвіска?Можливо потрібно пригальмувати перед переходом тоді і життя чиєсь збережуть і підвіска буде ціла,водій не цар,щоб йому все заважало на дорозі,іноді і пішоходи.
лучанин до Анонім Показати IP 14 Грудня 2019 10:22
якщо водій не бачить цих "поліцейських", то користі від них немає. Знаки треба.
Анонім до лучанин Показати IP 14 Грудня 2019 13:53
Якщо він не бачить поліцейських лежачих,то як він побачить знаки?Один раз пробє підвіску,на другий раз загальмує,але хтось залишиться живий!Досить себе уявляти королями доріг!
Хм Показати IP 14 Грудня 2019 08:22
От і один з шумахерів які люблять поганяти
Може Показати IP 14 Грудня 2019 08:45
хватить у місті тих пагорбів та ям, середньовіччя якесь, в нормальних країнах стоять світлофори.
13 до Може Показати IP 14 Грудня 2019 10:38
Чудо Ти було в нормальних країнах? Там обмежувачів швидкості в 10 а то 20 разів більше
Може до 13 до 13 Показати IP 14 Грудня 2019 18:42
Дивно якось вас батьки назвали...Чудо, та то таке...де саме, в яких країнах стоять такі обмежувачі швидкості( пагорб), так, на другорядних дорогах зустрічаються, а на головних, як от у нас пр Волі?
народна прокуратура Показати IP 14 Грудня 2019 11:29
у нормальних країнах і водії нормальні, які реагують на світлофори
Андрій Показати IP 14 Грудня 2019 12:02
До чого тут "шумахери"?????Та ставте ті "перешкоди",але вони повинні мати якусь якість,а не горб із бруківки!!!!!!За от такі першкоди треба позиватись до суду і вибивати відшкодування із того НЕДОУМКА,який дав розпорядження робити їх самотужки! Перешкода-лежачий поліцейський,очевидно,повинна мати якість стандарти????? Висоту/Протяжність/Ширину...Те,що наліпили на Ветеранів і біля СК "Колос" це шось...Вони окрім того,що латати толком не навчились,так щей свідомо полотно псують і при цьому аргументують це благородними мотивами.Безтолкові.
Лучанин. Показати IP 14 Грудня 2019 18:53
Чому не має стандарту тих лежачих? Одні відкормлені й високі, а одні вже втомлені й ледви є??? Порівняйте вул. Федорова й Шопена ПУМ.
Нато Показати IP 16 Грудня 2019 08:28
Поліцейські потрібні і біля Колосу, і на Ветеранів. Різниця для пішоходів відчутна. Ще б дзеркала поставили на повороті до Вишеньки, бо поганий огляд.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus