USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучани просять заборонити батути і електромобілі у сквері

10 Березня 2017 14:19
Заборонити розміщувати та отримувати фінансову вигоду від встановлених батутів та дитячих електромобілів на території скверу на проспекті Молоді (біля піцерії Solo) пропонує лучанка Оксана Вращук.

Електрону петицію з відповідним змістом вона зареєструвала на сайті.

Авторка переконує: власники електромобілів, які надають їх в оренду, не дбають ані про справність цих іграшок, ані про безпеку оточуючих. Часто відпочинок з дітьми, де розташовані такі об’єкти, перетворюються на суцільні незручності, у тому числі й незаплановані матеріальні витрати.

«Перше весняне тепло - і на вулицях міста зявляються підприємливі люди, які пропонують Вашій дитині покататися на елекромобілі чи пострибати на батуті, тощо. Найгірше, коли такі підприємці привозять десяток, не завжи справних автомобільчиків, на дитячі майданчики чи у сквери, де гуляють батьки з дітками.

Вже кілька років, з весни по осінь, неможливо спокійно провести час з дітьми на дитячому майданчику поблизу піцерії «Solo», адже вузькими пішохідними стежками «шниряють» дітки на квадроциклах чи електроавтомобілях, не лише порушуючи спокій лучан, а й наражаючи на небезпеку малолітніх діток, які граються в піску чи бігають по сквері.

Близько 10-ти автомобілів та квадроциклів, які постійно рухаються навколо, заважають пішоходам, мамам з візочками.

Для мене, як мами малолітньої дитини, прогулянки в такому місці стають стресовими та небезпечними - минулого року мою півторарічну дитину ледь не збив школяр на квадроциклі, який він взяв в оренду просто на тому ж майданчику. Найгірше те, що дітям не пояснють правил руху та допустиму швидкість дитячих елекрокарів, вони часто несправні - їдуть занадто швидко.

Тому дітям небезпечно відпочивати у сквері, бо є загроза наїзду на дітей.

Прошу усіх свідомих батьків, представників міської влади підтримати мою петицію та заборонити розміщувати батути та електрокари в скверах, які є власністю міста, а не приватних осіб.

На мою думку, вести такого виду підприємницьку діяльність та робити відпочинок лучан небезпечним у, здавалося б, безпечних місцях - не гідно.

Сквер на проспекті Молоді, Театральний майдан - місця, які повинні бути безпечними навіть для маленьких горожан, бо прогулюватися і бути постійно в стресі, що за мить на вас може наїхати електромобіль - не найкраща емоція, яку хотілося б отримувати від відпочинку у рідному місті», - йдеться у тексті.

Наразі електронна петиція зібрала 3 з 300 необхідних підписів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Ліса Аліса Показати IP 10 Березня 2017 15:29
Правильно ! А то їздять без прав, перевищують швидкість пішохода в 1,0 рази, під час руху цукерки смокчуть, не реагують на прохання мами йти додому та ще й плачуть при цьому. Та і час возіння надто малий - тато не встигає і пляшку пива допити. А так на вивільненій площадці можна Карабас_ - Барабас збудувати. Казковий же герой !
Карабас до Ліса Аліса Показати IP 10 Березня 2017 16:51
Від душі ! Молодець !))
Лучанин Показати IP 10 Березня 2017 15:33
Люди гроші заробляють, і роблять що можуть. Давайте заборонимо громадські їдальні, тому що вони не відповідають санітарним нормам,... А те що там багато простих людей харчується то всеодно. Давайте заборонимо тролейбуси, тому що вони "старі" там ж небезпечно їздити! Це все сарказм. Перед тим, як писати про заборону Батутів, подумай кому це взагалі важливо???? Блін примітивні батути, громадянко вам зайнятись немає чим??? Електромобілі? Вона ніяк не впливають на навколишнє середовище, не руйнують дорогу. Громадянко, ви хочете, що б ті люди, я займаються цим бізнесом платили податок? Навіщо? Аби в них гроші відібрати?? Я в шоці, в мене немає слів.
мама до Лучанин Показати IP 10 Березня 2017 17:22
Заради грошей не можна нехтувати безпекою і порушувати норми. Для дитячих автомобілів там однозначно нема місця. "Лучанин", Ви напевно, або малий, або дурний, якщо не розумієте для чого платять податки і, що правила порушувати не можна.
Тато Показати IP 10 Березня 2017 15:34
Не підписуйте петицію!!
Сестра Показати IP 10 Березня 2017 16:22
Хай ще магазини іграшок позакривають, дитячі майданчики і парки, бо теж неочікувано затратно буває. І в Порт Сіті дитячу зону, бо блін там багато дітей і своїх доводиться туди водити)) Якась хвора нічим не зайнята обмежена домогосподарка веде псевдосоціальне життя, понавидумують собі і ще й вистачає наглості публікувати таке. Грррр
Микола Показати IP 10 Березня 2017 17:07
Всього троє людей поставили підписи під зверненням, а в заголовку "ЛУЧАНИ просять". Таке враження ніби все місто просить.
Вікторія Показати IP 10 Березня 2017 17:14
На мою думку, для електромобілів, батутів та інших "атракціонів" для дітей такого типу, потрібно відвести окремі місця, щоб батьки при бажанні могли піти туди з дитиною і покататись, а на Театральній площі і на центральному вході у парк це дійсно створює додаткові незручності людям. Якщо мама один раз в місяць гуляє з дитиною в парку то це незрозуміла для неї проблема, а якщо я там гуляю щодня, то мені вже ті машинки дуже набридли.
свідомий Показати IP 10 Березня 2017 20:18
Повинні організовані спеціальні місця для атракціонів та розваг. А то де є хоч трохи вільного місця відразу бариги появляються. А як Вам торгівля китайським барахлом в поліклініках дитячих.
Ммм Показати IP 11 Березня 2017 13:53
Найстрашніше це те, що там немає ніодної машинки справної. Про батути мовчу, працювала на цих влітку. Вони були в аварійному стані заклеєні стотчем але це все гарненько закривалось тканиною і захиснем менежем. Так що оті коментатори зверху, ви задумайтесь чи повели б туди свою дитину
Віка Показати IP 12 Березня 2017 10:23
Здаеться це звичайна заздрість....мама яку дратують чужі діти і успішні батьки...а про безпеку не йдеця То давайте закрием піцеріі літні майданчики і морозиво це ж дорого...))куди не підеш))кругом гроші.Ох важко бідній мамі з провінційноі поліської глубинкі....може краще повернутись???бо місто дороге)))
Віка Показати IP 12 Березня 2017 10:36
Там ще е коникі маленькі......чому про них не написала петицію.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus