USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Шукали зниклу грамоту: нічне кіно у Луцьку просто неба

7 Червня 2014 23:28
Серія нічних кінопереглядів під відкритим небом у Луцьку розпочалась вчора, 7 червня, з демонстрації стрічки «Пропала грамота» авторства легендарного українського митця Івана Миколайчука.

«У стрічці розповідається про пригоди козаків Василя та Андрія, які вирушили з гетьманською грамотою до цариці у Петербург, а після цього – про їхнє благополучне повернення в рідну Диканьку. Фільм знятий за мотивами однойменної повісті Миколи Гоголя. У стрічці простежується глибокий філософський підтекст», - розповідають організатори дійства.

Традиційно кінострічку для нічого кіноперегляду вибирали самі глядачі. Голосування організували на сторінках соцмережі «ВКонтакті». Серед інших потенційні гості дійства могли вибрати фільми «Захар Беркут», «Той, що пройшов крізь вогонь», «Пропала грамота», «Вогнем і мечем», «Хайтамара», «Дорога на Січ», «Чорна Рада», «Залізна сотня» та «Нескорений». З чималим відривом перемогла саме екранізація твору Миколи Гоголя.

Попри те, що всіх бажаючих на стадіон Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки запрошували на 21:00, показ фільму стартував дещо пізніше – організатори чекали, поки стемніє, для того щоб глядачам було комфортніше переглядати стрічку.

Окрім класики українського кінематографу глядачів чекало чимало сюрпризів. Зокрема чимало охочих мали змогу постріляти зі справжньої козацької зброї – таку можливість надало Козацьке Стрілецьке Братство Волині. Окрім того, гостей в національному вбранні організатори пригощали смаколиками.

Під час дійства глядачам заборонялось вживати спиртні напої та палити. Єдине, на що поодиноко скаржились присутні, це «набіги» комарів. Щоправда, вж спочатку перегляду стрічки гості перестали звертати на них увагу, бо вся їх увага була прикута до екрану просто неба.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
я Показати IP 7 Червня 2014 23:59
Шо куриш? Поділись
ги Показати IP 8 Червня 2014 01:44
а я з малим ще на новий рік споглядав
Саша Ткачук Показати IP 8 Червня 2014 11:29
Було круто. Платформа на висоті. Ждем далі кіно
Віталіна Показати IP 8 Червня 2014 11:32
Звук трохи глушив, але то фільм 72 року. якісний проект. без дурниць.
маланка Показати IP 9 Червня 2014 17:26
Дуже хороші ведучі!!! Гарно провели..........молодці!!1

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus