USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 9.95

Луцьк прийняв переселенців зі Сходу

8 Червня 2014 17:11
Зустріч з сім’ями переселенців зі Сходу України та Криму, під час якої всі охочі могли допомогти їм речами та коштами, відбулась сьогодні, 8 червня.

Українці, які через небезпечні умови в окремих регіонах країни були змушені покинути домівки, мають певні труднощі з фінансовими ресурсами та потребують речей першої необхідності. Саме тому небайдужі вирішили організувати благодійних збір необхідних речей для сімей, які осіли в Луцьку. Така ініціатива належить клубу власників домашніх тварин «Вуса, лапи, хвіст» та представникам луцького зоопарку.

Зі слів організаторів, серед речей, які дуже допоможуть облаштувати побут наших маленьких українців під час їх змушеного переселення, найнеобхіднішими є: одяг для хлопчиків віком від 2 років; одяг для дівчаток віком від 2 до 14 років; взуття різних розмірів; книги, дитячі іграшки і ігри та інше для забав; вологі серветки; рідке дитяче мило тощо.

Організатори заздалегідь просили благодійників приносити лише чисті та випрані речі.

Як розповіла одна з організаторів акції пані Вероніка, організовували дійство небайдужі громадяни виключно власними силами. Серед тих, хто завітав у луцький зоопарк, здебільшого, були мешканці східних регіонів країни. Зокрема чимало сімей з дітьми приїхали з Луганська та Слов’янська. Люди кажуть, що були змушені рятуватись втечею, оскільки переживали за безпеку та життя себе та своїх рідних. Та зараз вибратись з міста, де триває справжня війна, не так просто – терористи не випускають людей. Тому чимало родичів втікачів все ще залишаються в «гарячих точках».

Є й такі, хто змушений буквально розриватись між двома куточками країни. Так, чоловік однієї з сімей, які приїхали з Луганська, привіз у Луцьк дружину з дитиною. Але сам змушений повернутись назад, оскільки не може покинути роботу.

Організатори зазначають, що багато сімей потребують матеріальної допомоги. Хоча додають, що не менш важливою є моральна підтримка. Саме тому на території зоопарку для дітлахів влаштували справжнє свято – малюки мали змогу досхочу награтись, взяти участь в майстер-класах та познайомитись з жителями звіринцю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
vitalin Показати IP 8 Червня 2014 17:53
ми ж бандеровці бездушні, як ми можем =))
Silver Показати IP 8 Червня 2014 18:14
Чужих дітей не буває... Виростуть справжні "бандерівці" )))
Вероніка Показати IP 8 Червня 2014 19:43
Дякую усім лучанам, які відгукнулись , прийшли та запропонували свою допомогу! Щиро кажучи - речей принесли набагато більше, ніж ми сподівалися) . Але й сімей-переселенців виявилось набагато більше, ніж ми думали...Окрема подяка Луцькому зоопарку за співпрацю та забави і екскукрісію для діток!
Лучанин до Вероніка Показати IP 8 Червня 2014 23:34
Вероніка, Ви дуже гарна жіночка.
Анонім до Лучанин Показати IP 9 Червня 2014 11:28
Кому що...)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus