USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Лучани вже «юзають» безкоштовний Wi-Fi у центрі міста

31 Грудня 2015 10:07
В обласному центрі Волині діятиме безкоштовний Інтернет у найбільш туристично привабливих точках. 30 грудня в Луцьку презентували проект «Муніципальний Інтернет».

Про це повідомляє Волинський інформаційний портал.

Начальник управління туризму і промоції міста Луцька Наталія Бунда розповіла, що завдяки сервісу електронних петицій лучани змогли звертатися до міської ради з пропозиціями щодо покращення життя в обласному центрі.

Так, одна з петицій – щодо встановлення безкоштовного Wi-Fi – набрала необхідну кількість голосів. Тож до Нового року лучанам зробили подарунок – безкоштовний Інтернет на Театральному майдані.

На думку Бунди, це ще один крок у плані підвищення туристичної привабливості міста.

Послуги надає підприємство «Датагруп». Швидкість з’єднання – сто мегабіт. Назва мережі – «LUTSK». А стартовою сторінкою для користувачів став туристичний сайт Луцька. «Ми одразу туристів спрямовуємо в правильне русло. А з іншого боку ми для лучан розміщуємо афішу подій», – зауважила посадовиця.

Нині жодних часових обмежень немає. Надалі проводитимуть моніторинг і можуть встановити часові рамки для користувачів, адже одночасно до Wi-Fi можуть під’єднатися 25 ґаджетів. «Не хочеться, щоб хтось зафрахтував ледь не на півдня Інтернет і внеможливив підключення інших користувачів», – зазначила Наталія Бунда.

Це тільки перший крок проекту «Муніципальний Інтернет». Надалі Wi-Fi-точки будуть і біля замку Любарта, на площі Возз’єднання тощо.

У цих точках Інтернет з’явиться не раніше лютого, залежно від фінансування. Адже обладнання коштує 13 тисяч гривень, а підключення кожної точки доступу – ще кілька тисяч.

До слова, лучани можуть пропонувати ті місця, які потребують Інтернету, скажімо, залізничний вокзал.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
тиць-здиць Показати IP 31 Грудня 2015 10:52
це ж зараз скільки халявщиків набіжить!
Дядя Ваня Показати IP 31 Грудня 2015 11:07
Таки так, наявність WI-FI зони в центрі міста "дуже серйозний крок у плані підвищення туристичної привабливості міста". Зараз туристи тільки дізнаються, що безкоштовний інтернет з,явився зразу поїдуть до Луцька, що поюзати халяву. Туристи саме на це і очікували, Це саме той крок в галузі розвитку туристичної інфрастуктури міста, якого вони так довго чекали. Луцьк в плані туристичної привабливості і так "не блєщет", але нашим та іноземним туристам головне щоб інтернет був.
Бунда-Бу Показати IP 31 Грудня 2015 12:11
Ага, ага http://konkurent.in.ua/news/luck/620/u-centri-lucka-zyavivsya-povilnij-wifi.html
ВВК Показати IP 31 Грудня 2015 16:18
туалетів немає, зате ві-фі є
Луцьк до ВВК Показати IP 5 Січня 2016 11:53
В ЦУМ сходити можна)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus