USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Лучани за рік здали на переробку 3,5 тонни відпрацьованих батарейок

13 Листопада 2018 22:16
Впродовж 2018 року лучани зібрали та здали три з половиною тонни батарейок та акумуляторів на переробку.

Про це повідомляють на сайті Луцької міської ради.

Збір відпрацьованих побутових хімічних джерел струму проводиться ще з 2013 року. Відділом екології Луцької міської ради започатковано проведення в місті акції зі збору відпрацьованих побутових батарейок та акумуляторів. За кошти міського фонду охорони навколишнього природного середовища було закуплено та встановлено біля ЦНАПу, житлово-комунального підприємства № 11, в загальноосвітніх і дошкільних навчальних закладах міста 72 металевих контейнери для таких відходів.
Протягом 2015 – 2016 років до даної акції долучились діти дошкільних міських дошкільних навчальних закладів, супермаркети «ПАККО», «Наш край», «Салют», мережа автозаправних станцій «WOG» та інші.

Загальна маса зібраних за останній рік відпрацьованих батарейок та акумуляторів склала 3,5 тонни, які 8 листопада цього року були успішно завантажені та доставлені у м. Львів на підприємство «Аргентум» для подальшої переробки. Всього за 6 років зібрано та передано на переробку понад 11,5 тонн відпрацьованих батарейок.
За інформацією директора підприємства «Аргентум» Василя Срібного місто Луцьк єдине в Західному регіоні, яке організувало централізований збір цього виду небезпечних відходів, та ще й в таких великих обсягах вилучає небезпечні відходи із загальної маси сміття, що утворюється в місті. Природоохоронний ефект цієї роботи неоціненний.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Житель Показати IP 14 Листопада 2018 07:41
Молодці громада і влада, яка це організувала. Такі новини приємно читати і усвідомлювати, що ми щось корисне зробили. Якби влада робила побільше таких ефективних заходів для людей, охорони природного середовища чи чогось іншого, то й критики було б менше.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus